Létezik ilyes fajta kényszerbetegség?
Figyelt kérdés
Egy barátomnak komoly problémái vannak. Akár hányszor elhagyja a házat, vagy a munkahelyét, rájön a WC-zhetnék, de csak a nagy dolog, begörcsöl a hasa stb. Én arra gondoltam hogy mentális eredetű, mert úgy érzi, hogy olyan helyre megy ahol nincs biztosítva a WC-zés lehetősége. Szerintetek ez kényszerbetegség? Vagy szervi hiba? Mi lehet??2011. ápr. 18. 18:41
1/5 anonim válasza:
Biztosan nem szervi baj. Én inkább szorongásra gondolok, attól is lehet ilyen, velem is előfordul, ha megyek valahova, amitől tartok kicsit, előtte rámjön a nagywczés. Ha mindig rájön, akkor viszont foglalkozni kéne a dologgal.
2/5 anonim válasza:
Sürgősen vidd pszichológushoz, ez fóbia. Minél előbb kerül oda, annál könyebben kezelhető.
3/5 anonim válasza:
Vidd ki a házból úgy, hogy ne tudatosulhasson benne, hogy épp elmentek. Ezt úgy érheted el, hogy folyamatosan beszélsz hozzá, és a figyelmét erre tereled, és igyekszel tudatalatt zárni az ajtót (vagy be sem csukni), stb úgy, hogy magad sem figyelsz rá. Ezután ha a vegetatív idegrendszerébe nem került be az inger, egy órán belül felhívhatod a figyelmét rá, hogy többé nem történik vele ez; tudd ezt magad is. Ha meg tudod valósítani, hipnotizáltad őt; ezt barátodért megteheted, ha érzel rá késztetést.
4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm, hogy válaszoltatok, igyekszem megfogadni őket!! :D
2011. máj. 4. 19:03
5/5 anonim válasza:
Csak szorongad, nrm kényszer! (Kicsit kései válasz)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!