Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit tegyek? Hogyan lábaljak...

Emerson kérdése:

Mit tegyek? Hogyan lábaljak ki belőle? Befogom vonzani?

Figyelt kérdés

Jó napot kívánok!

Egy 16 éves fiú vagyok.Körülbelül 5 hónapja halálfélelemmel küszködök.Sokszor jut az eszembe egy nap, de el is szoktam felejteni néha azonban erősebben gondolok rá.Az elmúlt 4,5 hónapban két egészségügyi vizsgálatom is volt.Elsőnek hererák gyanújával fordultam orvoshoz, de szerencsére kiderült nincs semmi bajom.Majd körülbelül 3 hétre rá mellkasi fájdalmaim voltak, de ezen a héten kiderült a kardiológián, hogy nincs semmi bajom.Mindkét esetnél sok negatív dolog megfordult sajnos a fejemben.Arra is gondolok, hogy akár ez is lehet e félelem okozója.De az én halálfélelmem előtttt az édesapám elvesztése is ott volt a fejemben.

Nem tudom, hogy miért gondolok, arra, hogy elveszítem édesapámat, de mégis erre gondolok.Talán azért mert már 54 éves és sokat stresszel félek, hogy infarktust kap.:(.Ezek mellett mint mondtam a saját életem elvesztésének gondolata szállta meg az agyamat.

Sok minden megfordult már a fejemben.A félelem a haláltól, a fiatal kori halál vagy amikor a mellkasom fájt akkor például a szívinfarktus és különböző más betegségek.De nagyon félek attól, hogy bevonzom a halálomat és esetleg az édesapámét is.

Próbálom ezeket a rossz negatív gondolatokat kitörölni a fejemből, de eddig nem igazán ment.Olyanokat próbálok magamban magamnak mondani, hogy Sokáig élek egészségesen, nem lesz semmi bajom boldog vagyok stb . , de mégsem érzem az áttörést.

Pontosan nem tudom, hogy ez most depresszió mert sokat gondolok rá egy nap de ki is tud menni a fejemből és napközbe is szoktam jól érezni magamat, illetve nincsen alvászavarom vagy más egyéb ilyen tünetem.

Napközben sokat gondolok ezekre a dolgokra.

Ha sokat gondolok a halálra bevonzom?Remélem nem.Csak hallottam a vonzás törvényéről ami sok embernek bevált és ettől is tartok.

Lehet, hogy pánikroham?

Néha amikor mondogatom magamban, hogy sokáig élek vagy sokáig élni fogok akkor elhangzik az ellentettje is.Vagy ha van egy baleset, vagy betegség a tv-ben akkor mint ha azt mondanám, magamban, hogy pl rákos akarok lenni pedig nem.Egyfolytában az egészséges életmódról olvasok és nézzem, hogy melyik étel vagy növény mire jó, illetve, hogy hogyan lehet minél tovább élni.Nagyon sok cikket olvasok a hosszú életről.

Szeretnék ebből az egészből .Mert ezekkel a negatív gondolatokkal csak ártok magamnak.

Jól átgondolva az egészet szerintem elmondtam mindent ami lényeges ebben az egész dologban.

Még egyszer köszönöm a segítséget.

2012. jún. 26. 10:10
 1/5 Antimod ***** válasza:

Tipikus hipochondria, én is átestem ezen. Borzasztóan rossz egyébként, kívülről az embereknek fogalmuk sincs, mit él át ilyenkor az ember, méghozzá folyamatosan ez kattog az agyában, hajlamosak legyinteni egyet, sőt, kinevetni az illetőt...

Nekem az segített, hogy megtudtam: a halállal nincs vége mindennek, sőt. Azon ne görcsölj, hogy bevonzol valamit, szerintem ez - negatív formában - nem lehetséges, de a stressz egyáltalán nem tesz jót. Próbáld meg elvonni a figyelmedet valamivel, ami érdekel, ha észlelsz valami gyanúsat, nézesd meg orvossal, és étkezz annyira egészségesen, amennyire lehet. Ennél többet úgysem tudsz tenni, de mondom még egyszer: nem kell rettegned a haláltól, nincs miért félni tőle.

2012. jún. 26. 10:23
 2/5 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm!De nagyon sokáig akarok élni itt a szeretteimmel együtt.
2012. jún. 26. 10:49
 3/5 Antimod ***** válasza:
Ez természetes, én is, és azt szeretném, hogy ők is sokáig együtt legyenek velem a Földön. De ezeket a szabályokat nem mi írjuk. Elkerülni nem tudjuk, elhalasztani úgy-ahogy igen.
2012. jún. 26. 11:16
 4/5 anonim ***** válasza:
Jóga, reiki, esetleg pszichotréning.
2012. jún. 26. 13:50
 5/5 anonim ***** válasza:

Emlékszem rád. :)

Ezt már egyszer levélben megírtad nekem, akkor válaszoltam is rá. Úgy tűnik, hogy nem voltál vele megelégedve. Sajnálom. :(

2012. jún. 26. 17:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!