Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Pánikbetegség Agorafóbia hogy...

Pánikbetegség Agorafóbia hogy gyógyuljak meg?

Figyelt kérdés
3 évig 0.25ös Xanax SR-t szedtem, nagyon jól voltam! De aztán megszoktam és jött a gáz..Napi 3x Medazepámot irtak fel, nagyon rosszul voltam tőle! 1-2 hónapig szedtem! Uttána kaptam napi 2x Frontin0.5 és 1x Helex SR-t. Nem sokáig tartott a normál állapotom! Ezek után Helex+2x Xanax na ettől jól voltam nem voltam kiütve mint a frontintól! És ma már helex helyett Sertralint 0,5.-t kell szednem reggelre + 1db 0,5 Xanax és délután ismét egy Xanax! Tudom sportolni kell! 2 napja minden reggel futok persze most még nem sokat! 105kg vagyok jelenleg! Azt mondják a sport a megoldás a betegségre.. De én már produkáltam olyan tüneteket hogy nem bírtam kimenni a házból mert a vérnyomásom rögtön úgy felugrott hogy mozdulni se bírtam! CIGIÉRT NEM TUDTAM KIMENNI és csak 50 méter a bolt innen! Többször voltam kardiológián persze minden negatív uttána mindig jól éreztem magam.. De már 1 éve nem merek kimenni este bulizni.. :( Nem vagyok ivós sőt egy kortyot se! De barátnőm nagyon szeretne menni és én meg rohadtul félek kimenni! Amíg Xanax SR-t szedtem minden jó volt de a doki már nem írja fel! Inkább ilyen leszoktatóra rakott Xanax+Sertralin legalábbis ő ezt mondta! Másfél éve nem tudok teljes életet élni emiatt a betegség miatt! A betegség kialakulás nagyapám halála nagymamám folytonos rosszullétei és örököltem is mert a másik nagymamámnak is vannak ilyen gondjai csak ő nem szed rá gyógyszert! A kérdés hogy van valakinek valami jó tanácsa???
2012. jún. 19. 07:14
 1/4 Jubilee ***** válasza:
100%
Ezt a tanácsot olvastam a neten. Nem tudom járható út-e, de egy próbát megér. Először otthon nyugodt körülmények között feküdj le, hunyd be a szemed, relaxálj, és képzeld el, hogy sétálsz az utcán, felszállsz a buszra, emberek közé mész stb...Ha a szorongás még ilyenkor is nagy, akkor addig gyakorolj, amíg a relaxált állapotodban már nyugodt tudsz maradni ilyen stresszes helyzetben! Ezután ne egyedül indulj neki, hanem kérj meg vkit, hogy kísérjen el egy valós élethelyzetben téged. A kísérő fokozatosan egyre távolabbról kísér, s egy idő után lehet egyedül is neki mersz vágni a útnak! Kívánom, hogy képes legyél leküzdeni a félelmeid!
2012. jún. 19. 07:48
 2/4 anonim ***** válasza:

Ez sajnos nem segítség lesz, de a Sertralin már nem hangulatjavító, hanem antipszichotikum, ha jól tudom. Vannak hasonló gondjaim. Persze ezt állam bácsi nem veszi betegségnek... Csak ha 3 nap kell, hogy kimozduljak a sarkon levő boltba, meg pár óra, hogy elinduljak, akkor hogy menjek naponta dolgozni???

Mondd el a barátnődnek, hogy mi a szitu. Persze csak ha amúgy szívesen mennél bulizni. Én is csak pánikolnék annyi ember között, és szoronganék.

Én a Floxetre, alias Prozac + Xanaxra esküszöm.

Valahogy esetleg annak a gyökeréig kellene eljutnod, hogy miért nem mered elhagyni a lakást. Mondjuk még én se jöttem rá...

Először ne buliba, csak sétálni menjetek, ahol nem zárt helyen vagytok ugye. Fokozatosan szoktasd magad az emberekhez, majd a zsúfolt, zárt térhez.

Jobbulást!

2012. jún. 19. 10:45
 3/4 A kérdező kommentje:
Reggel fél 8 körül vettem be a helex helyett a sertralint... Hát nagyon gáz! hiperaktív vagyok gyengének érzem magam ha egyedül vagyok bedepressziózok ha keresem anyámék társoságát akkor sokat beszélek ... úgy érzem magam mint aki részeg.....De a doki mondta hogy eleinte lehet rossz lesz mert ugye jövök le a helexről és még nem állt be rendesen ez az új bogyóóó.. meg ráadásul 40fok van... Előző hsz. kimerek mozdulni a házból ilyen bajaim nincsenek csak kint van hogy félek.. meg félek attól hogy rosszul leszek bár az mindenapos nállam mindig van egy kis pánik néha nagyobb.. de most kajak kész vagyok.. rosszul vagyok hányingerem van gyengének érzem magam egyszer szomorú uttána vidám ....
2012. jún. 19. 12:56
 4/4 anonim válasza:
Ha budapesti vagy, nézd meg őket: panikrendelo.com
2014. márc. 13. 06:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!