Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Egyre jobban kezd eluralkodni...

Egyre jobban kezd eluralkodni rajtam. Természetes ez?

Figyelt kérdés

Már gyerekkoromban is úgy éreztem hogy nem én kezelem az életem, én csak egy bábú vagyok. Pontosabban megfogalmazva kialakult egy nézetem, miszerint mások -nálunk felsőbb rendű lények- irányítják az embereket, ugyanúgy mint például egy videojátékban, és ők döntik el mit és hogyan cselekszünk meg, mi lesz a sorsunk.

Gyakran elkap ez az érzés, de ami legijesztőbb hogy mindig egy bizonyos alkalomhoz köthetően (bárminemű sikertelenség)

Térültem fordultam, és ráakadtam egy oldalra ahol ezt, mint a skizofrénia egy tünetét említik, és itt sok más tünettel is találkoztam ami szintén illik rám, de eddig jelentéktelennek tartottam ezeket.

Mit tegyek? Orvoshoz kéne fordulnom, vagy hagyjam hátha csak én beszélem ezt be magamnak. És ha igen, pontosan kihez kellene fordulnom?

18/F

2012. jún. 13. 16:26
 1/2 anonim ***** válasza:
Ha te beszéled be magadnak, akkor is orvoshoz kell fordulnod. Mármint pszichológushoz, pszichiáterhez. Ha tényleg úgy érzed, hogy ez a dolog eluralkodik rajtad, akkor tenned kell valamit ellene. Ha meg úgy gondolod, hogy nem olyan súlyos a dolog, akkor próbáld egyedül megoldani, esetleg beszélj valakivel róla - család, barát, stb.
2012. jún. 13. 16:32
 2/2 anonim ***** válasza:
Heló, igen ezt csak te beszélted be magadnak ez csak egy felfogás. Hidd el én tudom a legjobban nekem olyan mintha be lenne "állítva" ,hogy egy lúzer legyek. Ez régebben volt de még most is tart egy kicsit. Például sosem jött össze csaj. Aztán elmentem pszichológushoz és kiderült ,hogy szociális fóbiám van azért nem tudok az emberekkel szót érteni és azért nem sikerült ez soha. Én észre se vettem a hihetetlen elutasító magatartásom én pedig emiatt sosem léptem csak vártam ,hogy legyen valami. De hát nem lett ezen magadnak kell változtatni. Nincs beállítva ,hogy neked ez sosem fog menni. A te hibád ,hogy így mondjam de azért egy ilyen fóbia esetén mint én azért nem teljesen én vagyok a hibás, szóval ez nehéz de ki lehet kecmeregni belőle.
2012. jún. 13. 17:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!