Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mazochista lettem?

Mazochista lettem?

Figyelt kérdés
Nem akarok magamnak szándékosan fájdalmat okozni, de egyre furcsább dolgokat vettem észre magamon. Pl. tegnap felmasztam egy fára és megkarcolt elég erősen egy faág, és ahelyett h elvettem volna a lábam, inkább mégegyszer lassan végigkarcoltam, es közben arra gondoltam, h "úgy kell neked, megerdemled" es nem ez az első ilyen eset... De nem vagdosom magam, meg ilyenek, csak ha véletlenül fájdalom ér, akkor haragszom magamra, és azt akarom h még jobban fájjon. Szerintetek normális vagyok? :$

2012. jún. 11. 15:35
 1/3 anonim válasza:

semmiképp sem normális, az lenne a legjobb, ha valahogy abba tudnád hagyni, mielőtt elfajul a dolog, mert lelki eredetű az egész, és minél előbb találod meg a problémát, annál egyszerűbb megoldani. tudom, nem sok segítség, de ennyit tudok mondani. beszélgess valakivel, ha esetleg más problémáid is vannak, lehet, hogy nem jönne rosszul egy pszichológus sem.

én is így kezdtem, aztán vagdosás, most az egész lábam tiszta heg... sikerült abbahagynom (legalábbis remélem), de senkinek sem kívánom, amit olyankor átéltem.

2012. jún. 11. 21:45
 2/3 anonim ***** válasza:

Én ezt így nem is tudom elképzelni, ez nem normális dolog.

De láttam ilyet már kisgyereknél is, hogy dobálta a játékokat és utána meg fejbevágta saját magát kétszer. Azt se tartottam normálisnak. Valamilyen viselkedési zavar lesz, de ennél többet nem tudok.

2012. jún. 12. 00:28
 3/3 Székelyfalussy Lászl ***** válasza:

Ahogy előttem is írták: ha fájdalom ér, és haragodban megbüntetnéd magad, az nem "átlagos" hozzáállás, és még az is lehet, hogy a végén kárt teszel magadban.

Keress pszichológust, ha tudsz. Ha budapesti vagy, akkor ajánlom Szokolai Árpádot. Kérj tőle egy időpontot.

2012. jún. 12. 12:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!