Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Számítógépfüggő lettem! Mit...

Számítógépfüggő lettem! Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Mióta saját laptopom van, teljes napok mennek el azzal, hogy itthon ülök, és csak szörfözgetek a neten. Ha elmegyek itthonról, ezzel semmi baj nincs, de ha itthon vagyok, nem bírok mást csinálni. Régen rengeteget olvastam, most meg már régóta nem vettem kezembe egy könyvet sem. Tanulni sem bírok már emiatt... Vannak erre a célra önsegítő csoportok, vagy ilyesmik? Mit tegyek?:( 19/L

2012. jún. 11. 02:40
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
54%
Kapcsold ki , menj kirándulni, barátokkal lógj, vagy állj neki takarítani, nem tudom lány vagy e vagy fiú.
2012. jún. 11. 05:58
 2/13 anonim ***** válasza:
53%

Ez a sz@r ugyan olyan függőséget okoz egyes embereknél,mint a cigi,a pia és társai.Először próbáld meg hogy nem gépzel annyit,vagy egyáltalán nem is kapcsolod be.Szerintem olyan mint a cigi,azt is abba lehet hagyni,csak akaraterő kell hozzá,semmi más.

Ha meg nem megy egyedül,akkor biztosan lenni kell olyan szakembernek aki segít rajtad.Keresd fel a legközelebbi agyfurkászt és kérdezd meg tőle hogy mi a teendő.

Sok sikert a gyógyuláshoz.

2012. jún. 11. 07:35
 3/13 A kérdező kommentje:
Egyébként a szociális életemet nem korlátozza, csak akkor nem hagy nyugodni, amikor itthon vagyok. Csak csökkenteni szeretném a gép előtt töltött órák számát, nem megszüntetni, mert sok emberrel csak így tudom tartani a kapcsolatot, és a tanulnivalóm is sokszor ideköt. Remélem azért még pszichológushoz nem kell járnom, de még meggondolom.
2012. jún. 11. 11:27
 4/13 anonim ***** válasza:
78%
Ha a tanulás vagy a munkád miatt kell használod a gépet,akkor az más kalap alá tartozik.Azok,akik non stop gépeznek látástól mikulásig azok a függők.Az idő elütése is más,mert ha valami dolgod van akkor nem ülsz le a gép elé.Én is ilyen vagyok,de nem mondom magam függőnek,mert a cigiről tudom hogy rászoktam,és a számítógépnél is észre lehet venni és tenni az ügy érdekébe hogy ne súlyosbodjon a helyzet.
2012. jún. 11. 11:54
 5/13 anonim ***** válasza:
77%

Célozd meg hogy csak (mondjuk) este 8 és 10 között ülhetsz le elé. Előtte és utána mást kell csinálnod, ez az idő meg elég kell legyen a kapcsolattartásra is mindenre. A lényeg hogy egybefüggő, rövidebb időszak legyen, lehetőleg este de jóval lefekvés előtt.

Nekem ez már többször bevált, viszont sokszor ide vagyok kötve, napi többször meg kell néznem dolgokat, most meg egész nap innen kell kinyernem az infókat. Utálatos dolog mert itt ragadok, de ha vége a vizsgaidőszaknak átállok arra amit írtam. Sok sikert neked is!

24/F

2012. jún. 11. 14:28
 6/13 anonim ***** válasza:
78%

Nehéz azt a határvonalat meghúzni (szerintem), hogy ki függő és ki nem.

Lehet, hogy otthon csak unatkozol, és azért gépezel.

Erre az lehet megoldás pl., hogy kialakítasz egy napi időbeosztást, hogy mikor mit kell tenned, és mikor ülhetsz le a gép elé. Ez legyen reális, megvalósítható, és tartsd is be. Ez a lényeg.

Ha már viszont beteges, súlyosabb, akkor irány egy szakember.

Egyébként én magamtól csökkentettem a net előtt töltött időt azzal a módszerrel, amit leírtam.

2012. jún. 11. 15:44
 7/13 anonim ***** válasza:
61%
üdv a klubban
2012. jún. 12. 00:04
 8/13 anonim ***** válasza:
55%
Én is non stop gépezek, de engem nem zavar, mert a munkámban is ezzel dolgozom, napi többször kell néznem az iméleket, meg weblapokat csinálok, meg tervezek reklámtáblákat, ilyesmiket, tehát még ha akarnék sem szabadulhatnék meg tőle, mert akkor miből élnék? Ugyanitt csetelek haverokkal, ugyanitt gyakorikérdésekezek, és elvagyok mint a befőtt. Jó, nyilván azért ki is megyek utcára, mert van egy olyan munkahelyem is, ahova el kell menni személyesen, de ott is csak leülök a gép elé. Egyszer voltam kórházba 10 napig, teljesen más miatt, és ott is elfoglaltam a nővérszobába a nővérkék szar gépét, mert nem volt laptopom, és ezt így megengedték :D
2012. jún. 12. 00:37
 9/13 anonim ***** válasza:
55%
Akkor is gépeztem mikor nyaralni mentünk, de barátom is. Vittünk laptopot, ott nem volt net, de vittünk filmeket és este azokat néztük rajta. Nappal meg bringáztunk, szóval így nekem nem hiányzik, hogy ha valami más van amivel elfoglalom magam, de ha nincs semmi, akkor unatkozom és akkor kell gép.
2012. jún. 12. 00:41
 10/13 anonim ***** válasza:
63%

Én is 19/L, mióta megkaptam az első számítógépemet, azóta itt ülök, át tudom érezni. :D

Legjobb amit tudsz tenni: nem kapcsolod be reggel, kiülsz egy könyvvel (most úgy is jó idő van) és olvasol.

Azt nem mondom, hogy meg fogod unni a netet, nem áltatlak ilyennel. Én sem untam még meg hosszú évek alatt...

2012. jún. 12. 02:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!