Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Létezik olyan, hogy valaki...

Létezik olyan, hogy valaki teljesen, , érzelemmentes? "

Figyelt kérdés
Tehát nem hatja meg semmi, egyszerűen nem érez érzelmeket. És ha igen, ezt el lehet valahogy érni vagy ki lehet ölni magunkból ezeket? Vagy legalább úgy, hogy a külvilágnak ne mutassam ki, azt akarom elérni.
2012. jún. 5. 20:58
 1/5 anonim ***** válasza:
38%
Pszichopatának hívják. Az ilyen súlyos érzelemmentesség már genetikai eredetű, nem lehet gyógyítani, de gyógyszeresen szintentartható, javítható.
2012. jún. 5. 21:08
 2/5 anonim ***** válasza:

Nem. Általában az ún. pszichopatáknak tuljadonítják a teljes érzelemmenetsséget, holott még ők is érzenek haragot, gyűlöletet, erős indulatokat mások iránt.

Ne kiírtani akard az érzéseidet, hogy megvédd magad a külvilág fájdalmai elől, hanem ismerd meg és éld meg a lehető legmélyebben a saját érzelmeidet. Amit az ember ismer magában, az a személyiségébe beépül; ami jól ismert a számára, az már nem félemetes, ha pedig a saját érzelmeid nem lesznek többé félelmetesek, akkor másokéi sem.

Stabil önértékeléssel meg tudod magad bármikor védeni a világban elszenvedett fájdalmaktól, ha pedig nem, mert túl erősek, akkor sikeresebben tudod feldolgoznia azokat.

2012. jún. 6. 08:07
 3/5 anonim ***** válasza:
Ez inkább filozófiai kérdés.A gyógyszerek meg pont hogy kiölik az érzelmeket,semmint segítenék a beteget.Én igy látom.
2012. jún. 6. 18:47
 4/5 anonim ***** válasza:
A második válaszolóval egyetértek, viszont tényleg létezhet olyan - de nem a pszichopaták -, akinek nincsenek érzelmei, ha azok az agyi területei sérültek, melyek az érzelmekért felelősek (pl. az amygdala).
2012. jún. 6. 23:45
 5/5 anonim válasza:

Én olvastam egy olyanról, hogy:

[link]

Bár nem szeretem, ha valaki megcímkézi a másikat... Viszont szerintem az ilyen címkézésektől sokkal jobb az a felfogás, amit az Enneagramm című könyv közvetít. Azt mondja, hogy minden ember beszűkíti a valóságot valamilyen területen, és a maradék területen törekszik a teljességre. Az egyik típusú ember az érzelmeket próbálja "kiközösíteni" az életéből, hogy egyszerűbbé tegye. Ez a típusú ember csöndes, nehezen nyílik meg, többnyire "gyűjtöget", pedig belül sok kincset rejteget. Csak megfelelő közegben hajlandó megosztani másokkal a "kincseit". Sokszor tudósok lesznek. Tudnék még erről írni, mert szerintem fantasztikus ez a leírás, ha valakit érdekel a pszichológia, ennél jobbat nem tudok javasolni. Én egyből megértettem a közvetlen környezetemben lévő embereket, amin addig évtizedekig törtem a fejemet.

2015. jan. 12. 23:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!