Pánikbetegség/szorongás, ha szedem kellő ideig a gyógyszert (pl 4-5 hónap), ki lehet gyógyulni teljesen?
Én két éve nyáron teljesen magamtól -meg persze sok családi/baráti segítséggel- győztem le.
Nekem is pont ez volt a bajom, ténylegesen csak 2-3 nap volt rossz, mikor rohamaim voltak, aludni sem bírtam stb... aztán hazautaztam inkább a szüleimhez, otthon sikerült megnyugodnom, normálisan tudtam gondolkodni, helyre jöttem. Aztán egy hónap múlva vissza költöztem a régi helyre, na ott megint olyan furcsa volt, de igazából már csak azért, mert attól féltem, hogy újra rohamom lesz. Pánikoltam, hogy megint pánikrohamom lesz. Hát elég butaság így visszagondolva.
A lényeg, hogy találd meg az okot, ami kiváltja - nálam a túl sok egyedüllét volt ez- és azt szüntesd meg egy időre, bármi áron -nekem is itt kellett hagynom csapot-papot, mindent- szánj a gyógyulásra időt, mert komoly munka kell hozzá, hogy legyűrd, de nem lehetetlen!
Nagyon szépen köszönöm, hogy leírtad a tapasztalatod! Pont én is ezért vívodom ennyire, hogy gyógyszert szedjek. Az a véleményem, hogy ezek csak elnyomják a tüneteket, és nem segítenek. Szeretnék erős lenni, és megtalálni az okát annak, ami miatt valójában előjönnek a rohamok. A hipohonderség, azaz a túlzott ön-megfigyelés sajnos nálam is jellemző. (félrever a szívem, zsibbad ez-az, nem veszem rendesen a levegőt, stb.) És gyakorlatilag amikor a roham rámjön, elfog a halálfélelem - mint általában ilyenkor mindenkit - és ezt annyira nehéz leküzdeni.
Sokat segítettél a tapasztalataiddal, tényleg nagyon köszönöm, hogy leírtad!! És ha bármi tanácsod, javaslatod van még, szívesen fogadom!
Van még tanácsom :) Először is nézd meg ezt a videót: http://www.youtube.com/watch?v=iXreQHiA-ek&feature=related
Ha ezt végig nézed akkor már tanácsot se kell adnom :)Ha gondolod és beszélni akarsz róla akkor privátban írj valami msn e-mail címet stb.
Nézd meg Popper Péter összes videóját a youtube-on. A szorongás egy tárgy nélküli félelem, amelyet egy lelki sérülés vált ki. A pánikbetegség csupán egy tünet, amit valamilyen elfojtott lelki zavar okoz. A gyógyszer ne segít ebben. Fel kell oldanod ezt a görcsöt a lelkedben, hogy megszűnjön az állandó feszültség az idegrendszeredben. Ne legyél gyáva. A pánikbetegség gyávaság. Félsz a haláltól? Ne vedd komolyan magad annyira.
Amit az előttem szóló említett, "menj bele a játékba", ezt hívják paradox terápiának. Mondhatnám úgy is, hogy kutyaharapást szőrével. Popper videói segíteni fognak. A félelmet a fantáziád szüli. Ha megismered az adott helyzetet, amitől félsz, jelen esetben a rohamot, rá fogsz jönni, hogy nem olyan vészes, mint ahogy a fantáziád kiszínezte.
Ajánlok egy PSZICHOLÓGUST, nem pszichiátert. Valakivel fel kell tárnod a lelked és megkeresni a kiváltó okot, nem a testi tünetet kezelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!