Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit csináljak? Kétségbe...

Mit csináljak? Kétségbe vagyok esve, én még soha nem voltam ilyen helyzetben!

Figyelt kérdés

Először is bocs, ha rossz helyre írtam a kérdést.

Na szóval. Amióta az eszemet tudom, mindig volt célom az életben, ha össze is zuhantam, nagyon gyorsan felkeltem, és folytattam tovább az életet. Egészen idáig.

Orvosira szerettem volna menni. Viszonylag jól is sikerültek az írásbelik, Szeged valószínűleg meg lenne, illetve meg lett volna. Csakhogy én most tudtam meg, hogy kb. semmi pénzünk nincsen. Úgy kétszázezer forint az összes tartalék. És ha beleszámítom, hogy jelenleg egyedül apám dolgozik, anyám és a tesóm mentálisan padlón vannak (értsd: depressziósak és (/mert) nincs munkájuk), ráadásul most neki is levonnak a fizetéséből, plusz év végi elszámoláson kb. 200 000 forintot kell innentől kifizetnie a cégnek (nem részletezem miért, mert hosszú lenne), ráadásul a rezsi is kva drága, elköltözni meg nem akar(???)... Szó, ami szó, annyi pénzem (pénzünk) nem lenne jelenleg, hogy őszre megvegyem a tancuccokat, amennyiben felvesznek. Ráadásul akkor még nem is beszéltem albérletről, kajáról, megélhetésről, utazásról. Szóval a piszkos anyagiak miatt idén ha felvennének sem tudnék egyetemre menni. Akárhányszor eszembe jut, könny gyűlik a szemembe, egyszerűen nem tudom elhinni, hogy évekig tanultam, erre a pénz akadályoz a pénzem elérésében. Persze eredetileg úgy gondoltam, hogy ha nem is sikerül elsőre, tök hasznosan el tudom tölteni ezt az egy évet, de most... Totál depressziós vagyok, a szóbelire egy szóval nem tudtam készülni (pedig pénteken biosz), kémia emeltre főleg nem, szóval most már tutira fel sem fognak venni. a szívem szakad meg. Ugyanakkor tudom, hogy ha felvennének sem tudnék idén mennixd Paradox:) Életemben először nem látom a célom, nem tudom, mi lesz velem, mit csináljak, és nem is érdekel semmi. Egész nap nem csinálok semmi értelmeset, nem érdekelnek az emberek, teljesen... összeroppantam. És utálom, hogy ez van. De nem bírok vele megbírkózni. És ha a szóbelikre gondolok, amiket irtóra el fogok cseszni, csak még rosszabbul érzem magam. De képtelen vagyok tanulni, egyszerűen nm megy. Eddig soha nem volt ilyen, sőt, bármi bajom volt, mindig a tanulásba menekültem. De így, azzal a tudattal, hogy úgysem megyek vele semmire... Nem megy:S Mit csináljak, hogyan szedjem össze magam?:(

2012. jún. 3. 23:41
 1/6 anonim ***** válasza:

Ha én olyan okos lennék,hogy orvosi pályára tudtam volna menni,akkor mindig előre néztem volna.Mindig néz a lehetőségeidet.

Okos vagy.Írod,hogy nagy esélyed lett volna az orvosi egyetemre.Másnak még esélye sincs.Neked van.

Tanulj,készülj,hogy ne csak esélyed legyen,hanem megkapd az örömhírt: Felvettek.

Nem baj,hogy nincs rá pénz.Ott vagy a startnál.Ha nincs pénz,akkor halasztani kell 1 évet.A következő tanévre már mehetsz is,és nem kell újra reménykedni,hogy esélyes vagy-e.Csak jelzed,hogy menni fogsz.

1 év alatt meg ahogy mondják: sok víz lefolyik a Dunán.Elmész dolgozni,és a fizetésedből spórolsz,hogy az egyetemet elkezdhesd.

Ha sírsz,ha elhagyod magad,akkor az esélyeidnek is annyi.

Én sajnos nem vagyok jó tanuló.Sosem tudtam kitűnő lenni, még ha az eszem meg is lenne hoz. A lustaságom erősebb.Még nyelveket sem tudok.De ha te helyedben lennék nem adnám fel,mert nincs pénz--

2012. jún. 3. 23:58
 2/6 anonim ***** válasza:

én a helyedben sürgősen kimennék külföldre dolgozni. ott össze lehet jó kis pénzt szedni, ha szorgalmas az ember, és szerényen él. Ha tényleg az orvosi a célod, tégy meg mindent érte.

Ha ezt kemény munkával kell, akkor azzal.

2012. jún. 4. 09:27
 3/6 anonim válasza:
vagy diákhitel. ha tényleg orvos leszel, abból a fizetésből simán kifizeted majd az egészet, ha meg nem, akkor nagyon kevés pénzt vonnak havonta, ami nem fogja veszélyeztetni a megélhetésed. ha most az orvosi túl kilátástalannak tűnik, akkor válassz olyan pályát, ahol ennek közelében lehetsz, pl. nővér vagy laboráns és később ha már lesz pénzed elkezded az orvosit. semmi nincs veszve, időd, mint a tenger, csak kis kerülőutat kell tenned.
2012. jún. 4. 10:28
 4/6 anonim ***** válasza:
az előző válaszoló vajon mennyire van tisztában vele, hogy mennyit keres egy kezdő orvos? :DDD
2012. jún. 4. 10:37
 5/6 anonim válasza:
ha szülésznek megy, akkor gyerekenként megkapná az 50-60 ezret minimum kezdő orvosként is zsebbe. vagy ha reumatológusnak, akkor is kap a mamikáktól vmennyit. amúgy az lenne a legegyszerűbb ha felszednél egy dokit és az kifizetne mindent :D (csak vicc, nem vok ien számító)
2012. jún. 4. 13:45
 6/6 anonim ***** válasza:

ha valaki szakorvos, akkor még később fog normálisan keresni. kezdő általános orvosnak a kutya nem fizet egy fillért sem.

a szakvizsga pedig asszem az egyetem után még 3 év, ha nem több.

2012. jún. 4. 13:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!