Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mi a Rivotril nevű gyógyszer...

Mi a Rivotril nevű gyógyszer alternatívája?

Figyelt kérdés

2012. jún. 2. 22:36
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy hülye vagyok, de milyen alternatívákra gondolsz? Szorongásoldó módszerekre vagy másik bogyóra?

Alternatíva lehet az autogén tréning, relaxáció, jóga.

Vagy Hova tabletta, Remotiv, Sedacur forte.

2012. jún. 2. 22:45
 2/16 A kérdező kommentje:
Szorongásoldó módszerekre. A Remotiv nevű gyógyszert már próbáltam, de nem hatott semmit sem.
2012. jún. 2. 22:48
 3/16 anonim ***** válasza:
A Rivotril nem szorongásoldó, hanem antidepresszáns mellé adott nyugtató. Hogy a beteg milyen nyugtatót kap, azt a szakorvos dönti el. A betegségtől, a beteg állapotától, foglalkozásától, napi tevékenységétől, korától függően. Leggyakrabban a xanax, a frontin, és a rivotril közül választanak. Ha van, aki ezeket nem szedheti, biztos van más is.
2012. jún. 2. 23:09
 4/16 anonim ***** válasza:
Helex.
2012. jún. 2. 23:14
 5/16 anonim ***** válasza:

állj le a gyógyszerekról legalább ey hétig!!!!!!! majd orbáncfű teát fogyassz. az kiváltja az antidepresszánst, és a nyugtatást megoldhatjuk erős komlófőzettel, vagy napi 3* egy csésze macskagyökérrel is.

az orbáncfüvet nem szabad együtt szedni bizonyos gyógyszerekkel. kérdezd meg a kezelőorvosod, hogy hogy tudsz leállni a gyógyszerről. fokozatosan kell. jobb addig amíg nem késő!

2012. jún. 4. 15:10
 6/16 A kérdező kommentje:
Épp leszokóba vagyok. Sajnos ha nem veszem be reggel akkor előjönnek az elvonási tünetek: idegrángások, rosszúllétek, izzadás, feszül a szám stb... úgyhogy most már elég. A gyógyszerrel egyébként a gyermekpszichiátrián találkoztam, mert elmondtam hogy szorongok és egyből a rivotrilt adta a doktor. Pedig én úgy tudom, hogy először természetes gyógymódokkal kell próbálkozni, aztán ha nem jó akkor jönnek a gyógyszerek. Amúgy ilyet adhatnak 18 év alatt? Mert Szegeden vígan osztogatják a pszichiátrián...
2012. jún. 4. 18:43
 7/16 awake1 válasza:
Sajnos gyógyszert adnak erre is, arra is, amitől újabb betegség tünetek keletkeznek, amire adhatnak újabbat és újabbat. Ha utánanézel akár a Rivotril-nak vagy bármelyiknek, hogy mennyi mellékhatása ismert (és milyen hosszú az a lista, amit nem is írnak bele általában)Az előző kommentjét ajánlanám én is, mindenképp gyógynövénnyel próbálkozz, és amikor érzed a kellemetlen "elvonási tüneteket", tereld el a figyelmed másra. A relaxáció és jóga is nagyon jó tanács. Érdemes fontolóra venni. Sok sikert!
2012. jún. 4. 23:20
 8/16 anonim ***** válasza:

Gyermekpszichiátrán ilyet adnak? Úristen! Menjen a jó édes anyjába, az ilyen felelőtlen orvos. Ez olyan gyógyszer, amit tényleg csak legvégső esetben szed az ember. Bár epilepszia ellen is jó, nem hiszem, hogy ezzel kéne tömni a gyerekeket, és nincs más gyógymód.

"Csecsemőknek, illetve kisgyermekeknek ajánlatos az előírt tabletta mennyiséget egy teáskanálnyi folyadékban szétnyomva, vagy ételbe keverve beadni." Ezt írja a gyógyszer tájékoztatója.

2012. jún. 4. 23:57
 9/16 anonim ***** válasza:
0%
És akkor mi van ha ezt adja?Gyereknek nem a 2 mg-ost adják.A 0.5-ös meg szinte placebo.Ne dőljetek be a sok rémhírnek.Próbáld ki és megtudod mennyire nem fogsz érezni semmit.
2012. jún. 5. 01:07
 10/16 anonim ***** válasza:
Utolsó előtti vagyok. évek óta szedem, a 0,5 mg-sat, tudom milyen. Simán rá lehet szokni, és egyre több kell, ill. kéne belőle. Max. két napig bírom nélküle, utána úgy szorongok, mint az állat. Amúgy nagyon jó, mert hatásos.
2012. jún. 5. 01:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!