Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hirtelen öngyilkossági gondola...

Hirtelen öngyilkossági gondolat a fejemben adott helyzetnél. Mit tegyek ellene? 14/L (lent)

Figyelt kérdés
Pl. zebránál, vasútállomásnál amikor látom jön a vonat/autó hirtelen gondolat "mi lenne ha" egyből megrázom a fejem hogy nem szabad, hisz fiatal vagyok még...Most biztos azt hiszitek hogy megint egy emós kamasz, de nem. Nem hordok fekete ruhákat, nem vágdosom az ereimet stb., sőt imádom a színes ruhákat, a problémák ellenére is mosolygok.Itthon minden nap veszekedéseket hallok ami miatt nagyon rossz állapotba kerülök amikor kijön rajtam. De mégis elnyomok magamban mindent, és egy rövid séta után már mosolygok.
2012. máj. 31. 15:35
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
Decemberben osztályfőnökömmel (már csak volt, most ballagtam el) beszéltünk az iskolában a gyermekvédelmi felelőssel hogy pszichológushoz járjak intézkedett is miatta a családsegítőben és azt mondták hogy várjak mert a pszichológus most több családdal is foglalkozik. 2hónapig kérdezgettem de mindig csak azt kaptam válaszul legyek türelemmel, még az utolsó tanítási napokban is vártam hogy mikor szólnak már. Beletörődtem hogy már ebből se lesz semmi... Próbálok itthon a lehető legtöbbet segíteni, mindent megteszek azért hogy megelőzzem a veszekedéseket. A stressz levezetéséért hogy nejöjjön ki rajtam amikor tudok futok, zenét hallgatok csak ez segít. Azt szeretném hogy felnőtt koromban sokkal jobb életem legyen ezért tanulok és minden egyes hibából amit a családom tesz, próbálok belőle tanulni hogy én ne kövessem el ezeket az életbe ha lehet...Ennél többet mégis mit tehetnék, ha még ezek ellenére is rossz kedvem van, remegek, szorongok?
2012. júl. 1. 19:56
 12/12 A kérdező kommentje:
Minden nap valahogy képes vagyok erőt venni magamon , még akkor is ha tudom hogy a nap végére lerombolják azt... csak ennyi idő után, és a szünetben nagyon nehéz amikor napi 24órában itthon vagyok.
2012. júl. 1. 20:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!