Néha, mikor fáradt vagyok rohamszerűen rámtör egy olyan állapot, mikor úgy érzem, mintha álmodnám ami körülöttem van. Kicsit szédelgős ijesztő érzés. Bárhol előfordulhat. Volt e már másnak ilyesmi? Vajon mitől lehet? Mi okozhatja, csak a fáradtság?
én is tapasztaltam már ilyet, nem is egyszer. tényleg olyan érzés, mintha álom lenne az egész, ami körülöttem van. sajnos én sem tudom, hogy mitől van. én, amikor utoljára jelentkezett, eléggé kimerült és éhes voltam. lehet azért, vagy még a vérnyomásra gondolok, habár az nekem is mindig jó.
22/N
Az érzést derealizációnak hívják, és szinte mindenkivel előfordul néha, főleg fiatal korban.
Szorongásos állapotokban is gyakori, ahogy fáradtságban is. Mivel azt hiszed, hogy komoly betegséged van, ideges vagy. Az idegesség aztán előhívja ezt az érzést, ezért még biztosabb vagy benne, hogy beteg vagy és így tovább.
Menj orvoshoz, de ha a kivizsgálás nem talált semmiféle betegséget, akkor fogadd el ezt a tényt, ne bíráld felül. Ezen kívül ha tanulással, szórakozással, sporttal stb. elfoglalod magad, akkor kevésbé érsz rá azon problémázni, hogy beteg vagy-e és rögtön jobban érzed magad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!