Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ezzel mit kezdjek?

Ezzel mit kezdjek?

Figyelt kérdés

Sziasztok, egy 16 éves fiú vagyok. Az életem történelme a 6. osztály elejéig tiszta. Majd új osztálytársakat kaptunk, és elkezdődött a piszkálgatás. Eleinte úgy volt, hogy csak néha odaszóltak, majd eltették a cuccaimat is. A kulcsomat is ellopták néhányszor a tornacuccommal, és a kabátommal is. Nem vagyok olyan típus, hogy erőszakos megoldásokat alkalmazzak. Eddig öszesen két alkalommal követtem el bántalmazást a másik fél ellen. Az egyik alkalommal "passzív" fél voltam, miután egy agresszív, torzszülött kisgyerek megvert. Nem bírtam megütni. Csak egy keze volt, és lenyomott a strandi tusoló lábmosójába. Rémálmaim voltak utána. Egyszer pedig aktív: egyszer egy gyerek piszkálta a pólómat, akkor belerúgtam a lábába olyan háromszor. Nem szólt rá, mert barátok voltunk...

Az új osztálytársak a gimnáziumban:

Szinte ugyanaz a történet, mint a hatodik osztály után, csak keményebb módszerekkel. Ez egy kisgimnázium volt. A télen ment a fürdetés, és a hógolyózás is. Én voltam a céltábla. Ekkor a saját diagnózisom alapján depressziós voltam. Nem bírtam elviselni az életem. A hetedik osztály elejére komollyá váltak a dolgok. Csak ok nélkül lelöktek a székről; és volt egy olyan gyerek, aki hirtelen jóba lett velem, majd nyilvánosan lealázott. Az elnyomás miatt visszahúzódó gyerek voltam, addig egy szál cigit és egy korty pálinkát nem ittam. Egyszer, amikor nem voltak itthon a szüleim, akkor egy jó nagyot kortyoltam a vodkából., majd kédőbb nagyon kevés pálinkát és vodkát kevertem és azt ittam. A trafikos nénitől vettem egy doboz kék Viceroyt, és rászoktam a dohányzásra, ami reggel-iskola után volt. Reggelente egymás után elment 2 szál, majd suli után egy. Ekkor mérhetetlenül nyugodt lettem. Megint egy mély pontra kerültem és ekkor kezdtem a nyugtató teafüveket inni. Eleinte csak az ártatlan citromfű volt, de vettem még komlót, és orbáncfüvet is, ez ment napi emelt adagban. Életemben négyszer próbálkoztam öngyilkossággal, ami mindig kudarccal végződött. Eleinte csak fájdalomcsillapítókat vettem be, idővel következett az 5-6 szem Brexin, Cataflam, 3-4 Altiva, Xyzal, és még amit találtam itthon. Egyszer remegett a testem a sok gyógyszertől, de több nem történt. Nyáron meg a kertben volt egy PB gázpalack, és a gázt szívtam be, hogy oxigénhiányban meghaljak. A testvérem elzárta a csapot, és arra keltem fel, hogy rángat, hogy keljek fel. Megígértettem vele, hogy ne szóljon róla senkinek.

Az osztályfőnöknek mondtam, hogy csináljon valamit, mert ez így nem jó, de azt felelte, hogy elég nagy vagyok az aktuális probléma megállítására. Nem voltak barátaim, ez nekem kimaradt. Egy igaz barátom volt, a biológia tanárnőm. A kémiatanárommal baráti viszonyban, a tegeződés szélén voltam. Az álmatlan éjszakák gyakoriak voltak, amit úgy oldottam meg, hogy erős szeszbe beáztattam macskagyökeret, orbáncfüvet, komlót, és ezt iszogattam éjjelente. Negyon hatékonyan elnyomta az érzéseimet, és a problémáimat. Ha az ivászat után nem aludtam el egy másfél órával, akkor erős fejfájásom lett a szertől. Nem volt nagy munka az elalvás, mert úgy letompított a keverék, hogy csak az alvásra gondoltam, és máris alig tudtam állni a lábamon.

Ekkor jelentkezett egy „kleptomániás” korszak, amikor az iskolából, főleg a kémia szertárból lopogattam. Ez mára már megszűnt szerencsére, de néha érzem, hogy jó lenne otthonra még egy lombik is. A dohányzásról leszoktam egy hónapja. Azért néha meghúzok egy kis italt. A jómúltkor megittam egy üveg bort, és apa szóvá is tette…

Egy pár hónapja iskolát váltottam, és befogadóak voltak , kedvesek. Jelenleg nyugodt körülmények uralkodnak, bár ha kívánom, akkor iszok egy hétkanalas orbáncfű teát.

A problémám itt kezdődik: ha elterveztem valamit, hogy pl a guliban rákeresek egy szóra, akkor kb 2 np múlva elfelejtem. Értem, gofy ott van a memőriámba csak nem engedi felhozni. Az órán is kimegy a fejemből, hogy melyik feladatot kellene olvasnom. A régi problémáim érzések kapcsán visszaköszönnek még, nem tudom elengedni őket.

Hát, ennyi a problémám részletezve. Mi tévő legyek?

Ui.: Bocsánat a helyesírás miatt!

2012. máj. 21. 21:49
 1/2 anonim ***** válasza:

nem semmi vagy

szerintem nem áratna megnézetni nem-e agykárosodást szenvedtél

2012. máj. 22. 00:55
 2/2 anonim ***** válasza:
Menj el gyermek pszichológushoz és kérj segítséget. Ő kiveséz, majd mindent a helyére tesz és a megoldások felé terel.
2012. máj. 22. 07:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!