Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Bulimiából/anorexiából szakemb...

Bulimiából/anorexiából szakember segítségével gyógyultak! Mit kell tudni egy ilyen kezelésről?

Figyelt kérdés
Most jutottam el arra a pontra,hogy lassan egy év bulimia után meg szeretnék végre szabadulni a folytonos hánytatástól,de ez nekem egyedül nem megy,úgyhogy gondoltam,elmegyek ilyen kezelésekre. Hogy zajlik ez? Nyáron is van rá lehetőség? Mennyi ideig tart? Mennyit kell érte fizetni? Tényleg érezhető a hatása,vagyis segít?
2012. máj. 20. 08:02
 1/3 anonim válasza:

sorstárs :) most kezdtem bele a gyógyulásba, úgyhogy elmondom velem mi volt

mindenek előtt elmondtam a családomnak (annyival volt könnyebb hogy egy barátnőm anorexiás volt és felismerte rajtam az evészavar tüneteit, szóval az ő segítségével ment a beavatás)

az étkezést családilag oldjuk meg (összeállítom az étrendem, napi 6x-os étkezés, kalóriákra kiszámítva)

a fizikai tüneteim elmúltak, de a lelki koránt sem (hetente egyszer visszaesek :( és néha szeretnék is visszamenekülni ebbe a szarba)

szerintem az mindegy milyen módszerrel, de helyre kell tenni, mert sehogy nem fog megoldódni (ha olyan típus vagy mint én)

engem pszichiáterhez küldött a háziorvosom, ő ajánlotta, elvileg jó. egyszer voltam állapotfelmérésen nála (ez olyan ismerkedős, sokat kérdez arról hogy hogy ítéled meg az állapotod, meg kitöltöttem egy-két kérdőívet), az 10000 volt, pszichoterápiás kezelést ajánlott ami 8000/óra. erről még nem nagyon tudok véleményt mondani, csak reménykedek hogy hasznos lesz. ha nem, próbálkozom majd mással, de azt mondta nekem a pszichiáter hogy nagyon mélyre le fogunk ásni és nagyon nem fog tetszeni egy-két dolog, de ha vállalom ezt az egészet muszáj lesz megcsinálni.

nagyon remélem hogy mielőbb meggyógyulsz!!! ha a gyógyulás mellett döntesz, készülj fel arra hogy nehéz lesz :( nagyon soknak tűnik amit eszel még ha ki is számoltad mennyi kalória és készülj fel arra hogy az emésztésed tönkre van vágva (puffadni fogsz, görcsöl a hasad, napokig szinte semmi nem fog kijönni és hatalmas hasad lesz)

nagyon sok sikert!

2012. máj. 20. 09:10
 2/3 anonim ***** válasza:
szerintem kib@szás a pszichoterápia. A bulimiából csak prozaccal lehet kigyógyulni....
2012. máj. 20. 23:14
 3/3 anonim válasza:
nekem van egy ismerősöm akinek felírták, azt mondta az ilyen gyógyszerek szart sem érnek, eltompítanak és ugyanúgy vannak falásrohamaid, csak a hánytatásra vagy egyébre már nincs erőd.. :/
2012. máj. 23. 18:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!