Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Belgyógyász ezt írta a lapomra...

Belgyógyász ezt írta a lapomra: vegetativ dystonia. Ez mii?

Figyelt kérdés
És azta kódot adta meg hogy vegetativ autonom diszfunkció.... Én nem vagyok elmebeteg. A vérnyomásom és szívtáji szorítás miatt mentem hozzá, erre elmebetegnek minősít és azt javasolta hogy sportoljak mert jót tesz az idegeknek. Azt mondta hogy ha nem szűnneka panaszok felír xanaxot..... 18/f voltam
2012. máj. 17. 13:59
1 2
 11/11 anonim válasza:

Ugyan a kérdezőnek már nem releváns, de ha valaki idetévedne! Nem, nem idegességet jelent!

Vegetatív dystonia az autonóm idegrendszer rendellenességeivel kapcsolatos probléma. Ez egy olyan probléma, amelyben az érrendszer és az izmok nyugalomban vannak. Ez az állandó tónus összehúzódásokhoz és egyéb tünetekhez vezet. Pontos diagnózist nem lehet felállítani, ez egy olyan kifejezés, amelyet akkor használnak, amikor a beteg kóros reakciót mutat az ingerekre, és nem sorolható be egy specifikus diagnózisba.

Inkább olyan állapotok összessége, amelyekben károsodás áll fenn, probléma az idegrendszer, a belső szervek és a gerinc koordinációjával.

A beteg klinikai megnyilvánulásokat mutat, ugyanakkor a szív- és érrendszer nyilvánvaló változásainak jelei nincsenek (ritmus- és vezetési rendellenességek, szívizom ischaemia stb.). Súlyos esetekben súlyos fejfájás, szívdobogás jelentkezik, rázás és a végtagok zsibbadása.

A személynek olyan tünetei vannak, mint fizikai betegség (például zihálás, mellkasi fájdalom, izzadás, szédülés), de a klinikai vizsgálatok során lehetetlen meghatározni a tünetek fizikai okát.

2023. ápr. 7. 05:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!