Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan nyerjem vissza az élni...

Hogyan nyerjem vissza az élni akarásomat?

Figyelt kérdés

Nem találom a helyem a világban. Úgy érzem, hogy kihúzták a talajt a lábam alól. A gyerekkorom borzalmas volt, 2 éve elvesztettem a Barátnőmet (autóbaleset), lassan egy éve pedig Anyut (beteg volt). Ezek az események kikészítettek teljesen, teljes roncs lett belőlem. Mikor azt hittem, hogy rosszabb nem lehet, beteg lettem, amiből nem tudnak kigyógyítani. Van egy alapbetegségem, aminek a hátterében autoimmun kórkép húzódik meg. Úgy tűnt, megtalálták, hogy esetemben melyik az (mert több lehetőség van), de most kiderült, hogy mégesem az, amire először gondoltak, hanem egy olyan fajta, ami elég kiszámíthatatlan. Elegem van, hogy nem tudom, mi ellen küzdök és hogy nem tudom, meddig tart még... Tényleg nem tudom, mi lesz és megőrülök! Elkeseredtem, mert teljes káosz van körülöttem, bennem, nem tudom, mibe kapaszkodjak. Már nincs kedvem élni és nem azt jelenti, hogy öngyilkos akarok lenni, egyszerűen csak utálom, hogy minden nap egy kínlódás, hogy minden nap egyre jobban megyek tönkre fizikailag is és lelkileg is. Mindemellett próbálom azt mutatni, hogy megvagyok, de csak azért, hogy a Családom (Apu, Hugom) ne keseredjen el. Viszont már nem bírom tovább tartani magam! Nem akarok öngyilkos lenni, mert egyrészt vallásos is vagyok, másrészt itt van Apu, a Hugom, a Nagynénikém és az a kevés, de legalább igaz Barát! Nincs jogom rosszat tenni magammal, nem akarom, csak már nem tudom, mibe kapaszkodjak, ami segít tovább vinni a terheket. Nem elmenekülni akarok előlük, csak erőt gyűjteni, hogy tovább tudjam vinni őket. Sokminden kavarog bennem, de nem merem soha elmondani senkinek, mert attól tartok, hogy megunják és persze traktálni sem szeretek senkit a gondjaimmal. Most is azért írtam ide, mert már nem bírom magamban tartani. Van egy blogom, abba írok, mert azzal nem fárasztok senkit, de úgy érzem, hogy már az sem elég és nem könnyebbülök meg, ha kiírom magamból a dolgokat. Már 2x kaptam idegösszeomlást, félek, hogy újra megtörténik. Nagyon közel érzem magam hozzá. Próbáltam eddig optimista lenni, de már nem megy. Igyekszem mindig segíteni másoknak, lelket önteni beléjük a nehéz időkben, most is számít rám 2 Barát is, de hogyan segítsek, ha nekem is elfogyott az erőm? Ne haragudjatok, ha csapongó, kusza az írásom, de nagy vihar van bennem és nem tudom kifejezni igazán, amit érzek. Ha valaki tud valami megoldást, hogy mibe kapaszkodjak, ami kicsit feljebb emel a mélyből, azt megköszönném! Már nincs ötletem, mintha az agyam is kiürült volna.

Csak normális válaszokat kérnék, nincs kedvem a gúnyolódáshoz. Köszi!

20/f

2012. máj. 15. 18:02
 1/3 anonim válasza:

Kérdező!

Bár mondhatnám azt neked, tudom miről is beszélsz, félek ezt nem tehetem, mert ahhoz át kéne élni a helyzetet, hogy tudjam. Bár az én gondjaim kevésbé ilyen mértékűek, de én is küzdök, csak én önmagam ellen. Pánikolás, paranoia és egyéb nagyon veszélyes dolgok. Egy valamit megtanultam azonban az elmúlt 20 évem során; célt kell találnunk ahhoz ,hogy erőt tudjunk meríteni.

Említed, hogy vallásos vagy, és bár a vallás önmaga nem olyan fontos, de a hit azonban az! Fontos hogy hiszel-e tényleg egy erőben, aki megszabadíthat téged a problémáktól, vagy csupán egy bigottság miatt mondod azt, hogy vallásos vagy.

Nem akarok prédikálni, főleg hogy én magam sem vagyok jobb náladnál, távol álljon tőlem, csak ezzel azt akarom mondani, hogy próbáld keresni az Istent, és hidd el megtalálod. Ez a legelső amit tenned kell. Olvass Bibliát és kezd imádkozni.

Másfelől megközelítve a dolgot, barátra van szükséged. Valaki aki erős, és nem csak "életben tart", de van mondanivalója a számodra. Egy olyas valakire, aki tud belét hitet és erőt önteni. ÉS mind e-mellé Célt kell találnod! Kell egy életcél, aminek az elérésével való foglalatosság, elvonja a figyelmed kicsit. Erőt ad, hogy amikor visszatérsz a problémákhoz találj rájuk megoldást. Fontos hogy keresd a megoldását a problémáknak. Kiút mindig van, csak meg kell találni. ÉS igen is, számítanod kell hugodra és Apukádra, ők most neked az a mentsvár, amit senki sem helyettesíthet. A családban van erő is, és a problémát olykor közösen megoldani könnyebb mint együtt. Ugyan nem ismerlek, és a családodról sem tudok vélekedni, de azok alapján amit tudok, szerintem ez a helyes út.

-Aki keres az talál, aki kopogtat annak megnyittatik-

20/f

2012. máj. 15. 18:27
 2/3 anonim ***** válasza:

nem az a gyenge aki sír, vagy segítséget kér! Nincs olyan ember a földön akinek legalább nha nincs másokra szűksége. Ha a barátaid igazi barátaid, akkor nem traktálod őket, hanem megbeszéled velük a problémád és ez vonatkozik a családra is. Ha elfolytod az rzéseid, még plusz lelki betegségeket is szerezhetsz, ugyhogy ezt semmiképp ne tedd! A hit fontos! Magadba és I.tenben is, mert erössé tesz, nem hagy egyedül.

Születésünkkor egy valakit bíztak ránk, hogy vigyázzunk rá és ez, mi magunk vagyunk!

Ha ezeken túl leszel, sok embernél erősebb vagy!

Sok szerencsét! Jah! Ne felejts el élni, minden nap minden órájában, mert az élet ajándék és a tiedet, csak te tudod megélni!

2012. máj. 15. 18:40
 3/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszaitokat!

1. válaszadónak:

Húha:/ Akkor Neked sem könnyű... Mondjuk, manapság senkinek. ...de tényleg rossz lehet Neked. A helyzet az, hogy célom nekem is volt eddig, mindig találtam eddig valamit, amibe kapaszkodni tudtam. Soha nem adtam fel! ...de most valahogy azt érzem, hogy elfogyott az erőm. Lehet, hogy megint jobban leszek és újra lesz célom, ahogy eddig, de jelen pillanatban mindent kilátástalannak érzek.

Igen, vallásos vagyok és nem bigottságból mondom, hanem valóban hiszem, hogy Isten létezik és hiszem, hogy segít! Már többször is tapasztaltam, hogy segített, így most is hiszem hogy fog, de mégis nehéznek tűnik most minden.

Barátaim vannak és Ők segítenek is, de ebből 2-en most szintén nehéz helyzetben vannak. Az egyikük rákos és 7% esélyt adtak Neki, a másikuknak pedig élet-halál közt lebeg a Mamája az intenzívosztályon. Ő nevelte fel a srácot, szóval ha elmegy, egyedül marad a Barátom. Szóval Nekik is nehéz, most Ők sem tudnak engem támogatni. Mint mondtam, a célom megvolt, de most az is elveszett. Abban bízom, hogy újra megtalálom. Tényleg sokat segít a Családom. Valóban könnyebb együtt megküzdeni a gondokkal, mint egyedül.

Köszönöm a választ!

2. válaszadónak:

Tudom, hogy néha mindenki megbotlik és segítséget kér. A Barátaim pedig tényleg igaziak, csak mint az első válaszadónak is írtam, most Nekik is nehéz és nem akaszthatom a nyakukba a saját bajomat. Míg nem voltak nehéz helyzetben, mindig mellettem voltak! Most is próbálnak a maradék erejükből, ugyanúgy, ahogy én is próbálok mellettük maradni, az én maradék erőmből. Tudom, hogy az elfojtás nem jó, valahogy próbálom leküzdeni. Mondjuk, mostmár annyira kész vagyok, hogy ha akarom, sem bírom elfojtani:/ Istenben pedig bízom! Sokat segít a hit. Érzem, hogy ennél a rossznál is rosszabbul lennék, ha nem lenne a hitem.

Köszönöm! ...és igyekszem élni, valahogy majd talpraállok, ahogy eddig is.

2012. máj. 15. 19:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!