Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mire utal ha valaki elmegy...

Mire utal ha valaki elmegy mellettem és hirtelen védekező karmozdulatot teszek mert félek hogy megüt?

Figyelt kérdés
Ha becsapódik az ajtó összerezzenek és hirtelen felgyorsul a szivem, remega kezem stb... Az előzményekhez hozzátartozik hogy ovis koromban sokat vertek az oviban és az általában suli se volt jobb. Sokat csúfoltak stb... Középsuliban pedig szinte minden naposak voltak a verések, bezártaka wc-be és nem engedtek ki egyszerűen teljesen kiszolgáltatott voltam. 4-5 ember azt mondtas hogy térdeljek le, leköpdöstek, wc-kefével vertek fejbe, azt paarncsolták hogy nyaljam le a talpukat, amikor elmentek mellettem mindig fejbevágtak. Ez 2 évig tartott utánna pszichológus rendbetette az önbizalmam és abbamaradtak a verések, de a rettegés megmaradt egyszerűen félek az emberektől, valaki hirtelen képzmulatot tesz felém megrettenek és fogoma fejem a testem és védekező pózt veszek fel. Pl. ha hirtelen megcsörena telefon megrettenek és a szivem is 120-al ver. hatalmas ürességég van bennem és utálat azok felé akik bántottak de még mindig rettegek tőlük.. Ez mi lehet? Milyen gyógyszerre lenne szükségem? 18/f
2012. máj. 6. 21:54
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Járj el sportolni, edzeni vagy akár egy küzdősportra. Hidd el, ott összeszedsz magadnak annyi önbizalmat, hogy legközelebb Te csapod meg azokat, akik korábban Téged. :)
2012. máj. 6. 22:00
 2/11 anonim ***** válasza:
Gyúrd ki magad, csinálj valami vagányabb kinézetet. Nem hülyeségből mondom, de ha az jót tenne neked, akkor keresd fel a régi alázókat és ha gondolod verd meg őket, vagy te is megalázhatod. Próbálj az utcán az emberek szemébe nézni, és szerezz erősebb alkatú barátokat.
2012. máj. 6. 22:02
 3/11 anonim ***** válasza:

Egész egyszerűen ne tartsd magad "nyúlnak".

Gondolom ha másokkal szemben érdekérvényesítésre kerül a sor, nem nagyon vagy rámenős. ez mind jellem kérdése, valszeg csak lenézed magad, félsz a konfliktustól.

2012. máj. 6. 22:04
 4/11 A kérdező kommentje:
Már nem azért de engema betegség neve és kezelése érdekelne elsősorban! Pl:. ha elmegyek rovoshotz milyen antidepit ír ki hirtelen összerezzenésre? Nem érdekelnek az ostoba, abszurd vélemények és a tanácsok meg főleg. Úgyh. orvosi szempontból válaszoljatok elegem vane gy életre a kioktató stílusból. Ha majd veletek történne ez akkor adjátok a tanácsokat....:$
2012. máj. 6. 22:28
 5/11 anonim ***** válasza:
Mekkora egy csicska hozzáállás! 18 éves vagy és gyógyszerektől vársz változást? A tippjeink változni segítenének, de ha nem vagy képes magadon változtatni, mégis miaf'aszt vársz? Ezektől a gyógyszerektől és orvosoktól maximum egy beszipuzott csöves látszatát keltheted, nem hogy egy normális, önbizalommal teli férfiét! Gondolj bele kérlek, hogy mi neked a fontos és ne hagyd, hogy a lustaság kivégezzen...
2012. máj. 6. 23:32
 6/11 anonim ***** válasza:
Ja ez ennek a maradéka, bennem is megvan ez a fajta védekezőreflex és sajnos meg is marad szerintem örökké. Én úgy hidaltam át ezt a problémát hogy egyszer egy részegebb pillanatomban konfliktusba keveredtem tévedésből egy taggal és azon kaptam magam hogy nem megijedek mint régen hanem átjár egy ilyen hatalmas adrenalinbomba ami harcra késztet nem védekezésre. Na akkor jól megjegyeztem magamnak ezt az érzést és azóta már nem blokkolok le hanem tudom kezelni a konfliktusokat. Érzést nehéz szavakba önteni de kb úgy tudnám hogy amikor rádtör a frász akkor ne hagyd hogy átjárja a testedet hanem összpontosítsd és célozz vele az ellenség felé. Sajnos sosem fogod elfelejteni azokat a véglényeket, de ne aggódj mind segédmunkás meg sikertelen ember lesz, te meg viszed majd valamire.:D Megkapják ami nekik jár. amúgy én se tudom még a mai napig se megállni hogy ha valaki nyúl felém hirtelen ne üssem el a kezét meg kényelmetlenül érzem magam ha nyitott a védelmem de ami nem pusztít el az csak megerősít. Am szerezz be egy kést és tartsd mindig a zsebedbe segít leküzdeni az utcán elkapó szorongást rosszarcúak láttán. Csak bele ne vágd valamelyikbe mert többet kapsz érte mint egy rendes emberért:) Na hát ez egy kicsit terjengős lett de remélem segítettem valamicskét:D
2012. máj. 9. 00:54
 7/11 anonim ***** válasza:
Én is éreztem hasonló dolgokat, a küzdősport segít, nem azért, hogy agyonverj valakit aki elmegy melletted, vagy bosszút állj azokon akik szívattak, hanem ad egy olyan fizikai/mentális magabiztosságot, hogy nem fogsz tartani az ilyen helyzetektől.
2012. máj. 13. 00:26
 8/11 anonim ***** válasza:

Szerintem ne szedj gyogyszert erre,mert az nem oldja meg a problémát.Az olyan lenne,mint akinek ráesett a lábára a szekrény,és elkezdenék injekciózni,egy darabik lehet csillapodna a fájdalom,de amig a szekrény rajta van a lábadon,addig a fájdalom ujra és ujra vissza fog térni,és egyre nagyobb intenzitással.

Szóval tényleg inkább sportolj,mert attól önbizalmat nyersz,és nem kell megkeresned,és megverned a bántalmazóidat,akkor te is lesülyednél az ö szintjükre.

Hasonlo cipőben jártam,nem okoskodásból írom.

2012. máj. 16. 14:02
 9/11 anonim válasza:
azt jelenti hogy apád vert. irány a konditerem
2012. jún. 3. 11:11
 10/11 anonim válasza:
vagy cipralex gyogyszert kell szedni önbizalomra
2012. jún. 3. 11:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!