Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért van az hogy egyszer...

Miért van az hogy egyszer nyoma sincs, máskor pedig erősen jelen van a szorongásom?

Figyelt kérdés
lányokat szólítok le utazás alatt, mivel máshol nincs nagyon lehetőségem ismerkedni. Megfigyeltem, van mikor egyszerűen szimplán nincsennek negatív gondolataim nem szorongok belül, nem izgulok mikor leszólítom majd beszélgetünk a lánnyal. És olyankor tényleg tiszta önmagamnak is érzem viselkedésem közvetlen, humoros nyilt. Olyankor van hogy hatással vagyok a másik félre és érzem hogy...szóval tudjátok. Azonban van hogy "feljön" bennem ez a "nevezzük szorongásnak, önbizalomhiány.." és olyankor olyan negatívan látok dolgokat. Szárad a szám, nem megy olyan lazán az ismerkedés. Ez olyan egyik napról a másikra, vagy hétre változik bennem. Volt hogy anno a barátnőm faggatott mi a baj, mert látja rajtam szótlanná válok, és fura leszek, olyankor nem viccelődöm nagyon szorongok belül, hogy nem vagyok elég jó, másokhoz hasonlítom magam..stb.
2012. máj. 1. 20:57
 1/5 A kérdező kommentje:
lehet hülyén hangzik, de van hogy azt álmodom mindenféle gátlás szorongás nélkül ismerkedem, és érzem álmomban azt a mérhetetlen szabadságot magamban, semmi gátlás...
2012. máj. 1. 21:18
 2/5 A kérdező kommentje:
lehet hülyén hangzik, de van hogy azt álmodom mindenféle gátlás szorongás nélkül ismerkedem, és érzem álmomban azt a mérhetetlen szabadságot magamban, semmi gátlás...annyira jó
2012. máj. 1. 21:19
 3/5 anonim ***** válasza:

Én úgy gondolom a leírásod alapján, hogy nálam mindenképpen jobb helyzetben vagy. Nagyon sokat elárul az, hogy te azért oda mersz menni, meg mersz szólítani lányokat, velem ellentétben. Pontosabban fogalmazva én is megpróbáltam régen egy párszor, de a kudarcélmények miatt sajnos elment ettől a kedvem. Még ha esetleg el is határozom sokszor most is, hogy most már végre meg kell tennem, és meg kellene szólítanom valakit, néha már a gondolatától is jelentkeznek a testi tünetek: gyors szívverés, remegés, szájszárazság, esetleg izzadás. Egyszerűen nem tudok átlendülni a "határon".

Mindezek mellett én egy kifejezetten érzékeny személyiségű ember vagyok, és az ilyen emberekre fokozottan érvényesek az előbb említett dolgok. Sőt még az is lehet, hogy éppen az érzékenységem az oka ennek. Hát nem tudom; de az biztos, hogy egy ördögi körben vagyok.

Minden valószínűség szerint nálad nem ugyanazon a szinten van a szorongás, hanem változik, de hogy mi ennek az oka, azt én sem tudom. Szerintem meg kellene várni azokat az alkalmakat, amikor egy úgymond "kedvező" hullám, időszak érkezik, és úgy érzed, hogy most éppen nem szorongsz az adott pillanatokban, adott helyzetben. Bár ezt meg is tetted szerintem eddig is. Nálam sajnos mindig is ezek voltak a legnagyobb problémák, és úgy érzem, hogy nem tudok úrrá lenni rajtuk; egyszerűen nem tudom legyőzni ezt az egészet. Én mindig is ilyen félénk, bátortalan, viszahúzódó személyiségű voltam. Nálam már nem éri el azt a szintet, amire utaltál, tehát sajnos úgy érzem, hogy nem megy le a "küszöbérték" alá. Ismerkedni igazából soha nem is volt lehetőségem; hozzám pedig nem fog senki sem odajönni az utcán, boltban, buszon. Bár ugyan az interneten már igen régóta próbálkozok, és itt már megvan bennem a kellő bátorság is; de óriási pechemre, itt fent meg úgy viselkednek a lányok, hogy ez az egész eddigi életem talán legnagyobb csalódását jelenti. Erről pedig nem az internet tehet, mint ahogyan azt sokan gondolják! Ez "csak" egy lehetőség lenne, egy óriási lehetőség, ha tudnának és akarnának vele élni az emberek. Bár azért még nem adtam fel a netes ismerkedést, de ez nálam már amolyan "szerencsejáték" kategóriát jelent.

Néha azon tűnődök, hogy ilyen tekintetben az állatok mennyivel könnyebb helyzetben vannak, mint mi emberek; nekik nem kell ilyen kínkeserves dolgokkal nyűglődniük

2012. máj. 2. 00:55
 4/5 anonim ***** válasza:
Még az első hsz. vagyok. Nekem még sajnos néha az álmaimban is jelentkeznek a gátlások.
2012. máj. 2. 01:09
 5/5 A kérdező kommentje:

hát, honnan tudod nem nyüglődnek-e:D viccet félretéve, tudod én meg azt vallom, pont az a gond ha megvárjuk míg jobb pasban leszünk és.. Nem! Nem kell megvárni, szembe kell vele menni, és akármilyen pasban is vagy megtenni a lépést amit adott helyzetben szeretnél a lány felé, mert így szerzel irányítást az elméd felett. Nem hagyod hogy a szorongás legyen az úr. Pont ezért alattomos egy dolog ez, mert szépen lassan így veszi át rajtad az irányítást, a végén pedig csak "szükülni fog az életed".ne hagyd:). én akkor is leszólítom a lányt mikor azt érzem hogy "hu izgulok":), persze pont ez az hogy ilyenkor többnyire..nem olyan az "eredmény" mint mikor nyugodt vagyok. De sztem ez partnertől is függ.

összefoglalva: Ha megengeded adnék egy tanácsot.

Ne várd míg jó pasban leszel, beszélges a lányal akivel csak szeretnél, de ne csak egyel;)...és majd irj.

2012. máj. 2. 02:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!