Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért van bennem egy kis félsz?

Fczere Péter kérdése:

Miért van bennem egy kis félsz?

Figyelt kérdés
2 hete járok egy intézetbe önkéntes munkára. Itt közép-és súlyos értelmi fogyatékosok laknak, gyógypedagógus szeretnék lenni egyszer. Miért van az, hogy bár nagyon szeretem az itt lakó gyerekeket, még is van bennem egy kis félsz? Ez normális, vagy ez mutatja, hogy nem erre a pályára vagyok teremtve? Igazából nem is maguktól a fiataloktól félek, hanem attól, hogy hogy fogadnak, miképpen reagálnak rám. Ez normális?
2012. ápr. 26. 19:31
 1/2 anonim ***** válasza:

Ez inkább a természetes "új seprő jól seper" érzés. Bizonyítani szeretnél.

Én is ilyen elyen dolgozom, eleinte az újak félnek, utánna lelkesek, utánna meg jön a rutin, majd a besavanyosás, sząrkavarás, belenyugvás. Az, hogy mennyi idő után jön melyik, változó.

olyan ez mint egy nagy család, a maga kis játszmáival. Ha nem tanulod meg a távolságtartást, nagyon könnyű tönkremenni lelkileg. Ez nem ridegség, ez önvédelem.

Van olyan értelmi fogytékos akitől jogosan félsz. Egy sikzofréniás pl. lehet olyan, hogy kórázban kötsz ki. Még nem ismered őket, nem alakultak ki a reflexek, nem tudod kitől mire számíts. Inkább parázz, minthogy eltörtje a kezed.

2012. ápr. 26. 20:34
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a választ! Mondták többen is, hogy akik itt laknak nem bántanak,de valahogy még mindig nem vagyok teljesen nyugodt. Mondjuk már kezdek köztük feloldódni.:)
2012. ápr. 26. 20:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!