Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit csináljak? Szedjem tovább...

Mit csináljak? Szedjem tovább a gyógyszert vagy ne?

Figyelt kérdés

3 hete szedek cipralexet(10mg)amit egy tb-s pszichiáter írt ki első találkozásunk után majd elküldött pszichológushoz is ott eddig 2x voltam. barátom szerint és egy gyógyszerek terén jártas ismerőse szerint nem kéne szednem ilyen fiatalon,20 éves vagyok,

azt tudni kell hogy nagyon régóta vagyok szar passzban(ált suliban kezdődött) sok sírás,nehezen oldódok fel,szorongás stb.. középsuliba is jártam pszichológushoz de nem lett jobb aztán kineziológushoz majdnem egy évet,attól picit jobb lett de újra visszaestem. és igazság szerint nem nagyon hiszem hogy bárki bármi képes lenne segíteni hogy kimásszak a gödörből, a fejemben még ott vannak a rossz gondolatok,(öngyilkosság is,hosszú évek óta),barátom szerint sokat rágódok a múlton(a középsulit nagyon rosszul éltem meg)barátaim nem nagyon vannak,se hétköznapi programok..és még sorolhatnám

Szerintetek érdemes tovább szednem a gyógyszert(holnap megyek kontrollra)vagy egyáltalán van kiút? Van akinek sikerült?

2012. ápr. 26. 16:04
 1/2 anonim ***** válasza:

szerintem sem kell az embernek gyogyszerrel tomnie magat! DE!!!! Szolj valakinek, mielott leallsz, jarj tovabbra is pszichologushoz, tudjak, hogy mar nem leszel gyogyszereken.

Probalj pozitivan gondolkodni, jarj el emberek koze, ne maradj magadra. Hosszu tavon a gyogyszer nem megoldas, keress ra homeopatias dolgokra, ha nem megy anelkul

2012. ápr. 26. 18:59
 2/2 anonim ***** válasza:

"barátom szerint sokat rágódok a múlton(a középsulit nagyon rosszul éltem meg)barátaim nem nagyon vannak,se hétköznapi programok.."

Tény, hogy a cipralex sem barátokat nem fog szerezni számodra, sem programokat nem szervez, sőt, a múlton való rágódásban sem feltétlenül akadályoz.

Ettől függetlenül ha doktorbácsi felírta, érdemes szedni. A TB-nek sokba kerül a gyógyszerárak támogatása, így a te gyógyszered is. Tehát csak úgy viccből nem írják fel. Három hét alatt egyébként nem biztos, hogy hat, ne türelmetlenkedj.

Egy gyógyszer segíthet a tünetek elviselésében és így az élet folytatásában, ami kedvező előfeltételeket teremthet a problémák megoldásához. Ugyanakkor nyilván meg kell oldanod még jónéhány problémát az életedben, amihez nem árthat a pszichoterápia sem, ha egyedül nem megy.

2012. ápr. 27. 06:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!