Anorexia? Bulimia? Depresszió? Vagy mindhárom? Mi lehet a kiút?
Nagyon nehéz. Sőt, véglegesen lehetetlen kigyógyulni, mert egész életedben el fognak kísérni ezek a beteges gondolatok. Az étel, az evés, a tested, a szépség sosem lesz már számodra ugyanaz.
De muszáj igyekezned.
Gondolj magadra. A boldogság a célod, nem? Azt a szeretteid mellett találod meg. Ha a halálba üldözöd magad, nem leszel boldog. Ha a szeretteidet üldözöd el magad mellől, akkor sem. Ha lefogysz 30 kilóra, végképp nem leszel az. Csak akkor lehetsz boldog, ha szereted magad. Nem ér többet a valódi, édes boldogság néhány hamis, keserű örömben eltöltött percnél? Dehogynem ér többet.
És gondolj a szerelmedre, a családodra, a barátaidra. A te boldogságod függ az övékétől is. Nem akarod őket boldognak tudni? Nélküled sosem lehetnek azok. Látod, hogy kiállnak melletted. Most már neked kell tenned.
Sejtem, hogy érzel. Talán azt gondolod, mindent megteszel, de sajnos nem vagy elég erős... Elárulom, éppen elég erős vagy, de nem adod bele a küzdelembe az egész lényedet. Ebben a dologban légy maximalista! Ne sajnáld magad. Ott van benned minden a gyógyuláshoz, és most döntés előtt állsz. Vagy harcolsz, és akkor mindenki szemében egy hős leszel, vagy elsüllyedsz a betegségben, és egy gyenge emberként emlékeznek majd rád. Ők, akik nem élték át ezt a betegséget, nem tudják, mennyire nehéz, nem is érezhetik át. Én tudom, hogy nem könnyű. Tudom, mi az, ami gátol... De hinned kell magadban, hogy elég erős vagy, és nem az a pár perces kis cselekmény, az evés befolyásolja azt, hogy az emberek lássák, gyönyörű vagy. Mert az vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!