Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért érzem mindig úgy magam,...

Miért érzem mindig úgy magam, mintha álmodnék?

Figyelt kérdés
Szinte a nap minden egyes percébe ezt érzem, főleg hogy ha emberek között vagyok (iskola, utca), mintha ott se lennék és nem is számítana mi történik. Nagyon furcsa és rossz érzés :S Tavaly áprilisba kezdődött. Azóta túl vagyok egy gyenge "tudathasadáson" (nem tudom az volt-e), amikor elfelejtettem ki vagyok, milyen vagyok, elvesztettem a személyiségem és csak a mérhetetlen félelem maradt, hogy teljesen megőrültem. Ez már szerencsére elmúlt (nem teljesen). Szörnyű volt ez a tél, a barátaim szinte semmit nem vettek észre a problémáimból, pedig nem egyszer mondtam nekik, de nem tudtak rá válaszolni semmit... Ez egy "kicsit" rosszul esett hogy ennyire nem érdekel senkit mi van velem.. Kezdek beleőrülni ebbe az egészbe, az elmúlt egy évről csak zavaros emlékképeim vannak.. meg itt van ez a folytonos félelemérzet, nem tudom mitől. Bármi jó dolog történik vagy van az életemben mindig csak arra tudok gondolni, hogy mi lesz ha elveszítem. Mit tegyek? Olyan érzésem van, mintha meghaltam volna és nem is én lennék..
2012. ápr. 16. 23:34
1 2 3
 21/26 anonim válasza:

Sziasztok!

Én a 2014-es válaszoló vagyok. Ma már elmondhatom, hogy jól vagyok, de még évekig tartott a kálváriám. Az érettségi, illetve az egyetem közötti időszakban sokat javult a helyzetem, új élmények, új szerelem. Azonban első vizsgaidőszakom ismét visszahozta ezt a szörnyű állapotot, egy igen súlyos hipochandriával megspékelve, ami kb. újabb másfél évig tartott. Tudom, sokan most furcsának fogjátok ezt tartani, de nekem egy dolog segített: a munka. Elkezdtem egyetem mellett diákmunkákat vállalni, amit rettentően élveztem. Nem volt időm foglalkozni a gondjaimmal, sok új és izgalmas élmény ért engem ismét. Elkezdtem ismét átélni az életemet, és elmúlt az álomérzet. Szóval kimondhatom, számomra a munkaterápia segített. Azóta már lediplomáztam, 1 éve állandó munkám is van, igaz, azóta a munka kerget őrületbe, ami miatt most sokat stresszelek. De már vagy 2 és fél éve nem szenvedek deperszonalizációs zavarban. :)

2018. nov. 10. 13:46
 22/26 anonim válasza:
Sziasztok! Én is ebben szenvedem, mit lehet tenni?
2019. febr. 9. 20:28
 23/26 69Dave69 válasza:
Érdekes amúgy. Nekem ilyenem soha sem volt. Viszont tegnap kipróbáltam vélhetőleg vmi komoly új füvet. És ugyan ez. Mikor megyek az úton (ez a cigi elszívás után kb. 15-30p- ig tart intenzíven, van mikor kicsit vissza jön, gyengébben) akkor azt veszem észre hogy az egész testem zsibbad, és ugyan ez a film szerű hatás (kicsit olyan is mint ha álmodnék). Mondjuk nekem az egész testem szinte blokkolt a fű hatása alatt (mikor sétáltam akkor volt csak ez az érzés). Az egészet talán a VR-hoz tudnám kötni (mármint olyasmi az egész filling).
2019. júl. 14. 11:44
 24/26 69Dave69 válasza:
Füvezz! Én is azt csinálom, es jó!
2019. aug. 24. 15:06
 25/26 anonim ***** válasza:
Én meg bárcsak kiszakadhatnék a valóságból...! Csak akkor érzem magam jól, ha részeg vagyok... a munka engem pl csak tönkretesz... egyedül, szobában érzem jól magam, ott rengeteg mindent tudok csinálni, odakint csak bolyongok...
2020. febr. 7. 15:12
 26/26 Kresz30 válasza:

Sziasztok.

A kérdezők között hányan szenvedtek "aura mingrénben" látás zavarral járó fejfájás.

Ahogy sötétedik egyre aktivabb a tudatzavar.

Az én megváltozik,olyan mintha több személyiséged lenne.

Nem vagy tisztában önmagaddal és idegennek érzed a közeli ismerőseidet,családod.

Tudod hogy hol vagy és mit csinálsz de mégis jelentéktelennek tünik.

Ha valamit megcsinálsz olyan érzésed van mintha meg sem történt volna.

A fejetek tetejétől a tarkótokig zsibbatnak érzitek.

Sokszor a testetek érzéketlennek tünik.

Fura a nappal és éjszaka váltakozása.

Bonyolultnak tünik minden.

Ha valakinek tudok segíteni írjatok.

2020. dec. 15. 20:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!