Miért érzem mindig úgy magam, mintha álmodnék?
"Egy szorongó ember nem érzi leválasztva magát a külvilágról, ez tuti deperszonalizáció."
Ld. még: "ez nem megfázás, ez tuti tüsszögés" :)))
A deperszonalizáció, illetve a derealizáció önmagában egy tünet. Szorongóknál és sok más betegségben is gyakori.
A kérdezőnek nem az a baja, hogy nem tudja, ébren van-e, hanem az, hogy kellemetlen érzései vannak és tipikus, a szorongókra jellemző gondolatai.
21:54
"Most komolyan ennyi embernek van derealizációja?"
Időnként minden embernek van egy-két percre. Csak van, aki nagy ügyet csinál belőle, mert szorong, és a szorongók mindenből nagy ügyet csinálnak. És persze vannak különféle állapotok (főleg a szorongásosak), amikor a derealizáció vagy a deperszonalizáció állandósul vagy gyakran előjön.
De nekem akkor is fenn állnak a tünetek, ha lesz@rom, ha egyáltalán nem szorongok. Sőt, igazából már nem is foglalkozom vele. Mégis van.
A deperszonalizációs zavar tünetei lehetnek egy más betegség tünetei, de önállóan is jelentkezhet.
"De nekem akkor is fenn állnak a tünetek, ha lesz@rom, ha egyáltalán nem szorongok."
Lehet, de a kérdező viszont ezt írja:
"meg itt van ez a folytonos félelemérzet, nem tudom mitől"
Hahó! Most tévedtem csak ide. 1 éve szenvedek én is ebben, szó szerint ugyanezek történnek velem, amiket most látok. Igazából nekem a mamám halála óta van ez, azóta konkrétan olyan, mintha álmodnám az egész életemet, és mintha végig aludnék. Mindent és mindenkit lesz*rok, tönkrement a párkapcsolatom is, és mintha fel se fognám, nem érdekel. Akármi történik velem, jó vagy rossz, nem fogom fel és nem érdekel és sokszor már annyira őrültnek érzem magam. De most már látom, nemcsak egyedül vagyok ezzel a problémával.
Kedves kérdező, azóta sikerült helyrejönnöd? Ha igen, hogyan? 19 éves létemre nem akarok így élni, még előttem áll az élet, most vagyok érettségi előtt és nem akarok így érezni már. Szó szerint ezt mondogatom már hónapok óta: FEL AKAROK ÉBREDNI!
Hát, én most tévedtem ide. 18 éves vagyok, szintén érettségi előtt. Megrázó dolog történt velem is, aztán rá pár nappal azt vettem észre, hogy nem az igazi minden.
Nem nagyon tudtam mit érzek, már hetek óta megy, DE CSAK MOST TUDTAM MEGFOGALMAZNI, HOGY MI TÖRTÉNIK és tessék.. isten áldja az internetet. Nagyon megkönnyebbültem, hogy megtaláltam ezt a kérdést. Akik korábban ide írtak, nektek sikerült helyrejönni?? Találtatok valamit, ami segíthet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!