Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért érzem mindig úgy magam,...

Miért érzem mindig úgy magam, mintha álmodnék?

Figyelt kérdés
Szinte a nap minden egyes percébe ezt érzem, főleg hogy ha emberek között vagyok (iskola, utca), mintha ott se lennék és nem is számítana mi történik. Nagyon furcsa és rossz érzés :S Tavaly áprilisba kezdődött. Azóta túl vagyok egy gyenge "tudathasadáson" (nem tudom az volt-e), amikor elfelejtettem ki vagyok, milyen vagyok, elvesztettem a személyiségem és csak a mérhetetlen félelem maradt, hogy teljesen megőrültem. Ez már szerencsére elmúlt (nem teljesen). Szörnyű volt ez a tél, a barátaim szinte semmit nem vettek észre a problémáimból, pedig nem egyszer mondtam nekik, de nem tudtak rá válaszolni semmit... Ez egy "kicsit" rosszul esett hogy ennyire nem érdekel senkit mi van velem.. Kezdek beleőrülni ebbe az egészbe, az elmúlt egy évről csak zavaros emlékképeim vannak.. meg itt van ez a folytonos félelemérzet, nem tudom mitől. Bármi jó dolog történik vagy van az életemben mindig csak arra tudok gondolni, hogy mi lesz ha elveszítem. Mit tegyek? Olyan érzésem van, mintha meghaltam volna és nem is én lennék..
2012. ápr. 16. 23:34
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:

"Egy szorongó ember nem érzi leválasztva magát a külvilágról, ez tuti deperszonalizáció."

Ld. még: "ez nem megfázás, ez tuti tüsszögés" :)))

A deperszonalizáció, illetve a derealizáció önmagában egy tünet. Szorongóknál és sok más betegségben is gyakori.

A kérdezőnek nem az a baja, hogy nem tudja, ébren van-e, hanem az, hogy kellemetlen érzései vannak és tipikus, a szorongókra jellemző gondolatai.

21:54

"Most komolyan ennyi embernek van derealizációja?"

Időnként minden embernek van egy-két percre. Csak van, aki nagy ügyet csinál belőle, mert szorong, és a szorongók mindenből nagy ügyet csinálnak. És persze vannak különféle állapotok (főleg a szorongásosak), amikor a derealizáció vagy a deperszonalizáció állandósul vagy gyakran előjön.

2012. ápr. 19. 05:20
 12/26 anonim ***** válasza:
100%

De nekem akkor is fenn állnak a tünetek, ha lesz@rom, ha egyáltalán nem szorongok. Sőt, igazából már nem is foglalkozom vele. Mégis van.

A deperszonalizációs zavar tünetei lehetnek egy más betegség tünetei, de önállóan is jelentkezhet.

2012. ápr. 19. 18:08
 13/26 anonim ***** válasza:

"De nekem akkor is fenn állnak a tünetek, ha lesz@rom, ha egyáltalán nem szorongok."

Lehet, de a kérdező viszont ezt írja:

"meg itt van ez a folytonos félelemérzet, nem tudom mitől"

2012. ápr. 20. 02:28
 14/26 A kérdező kommentje:
Azt hiszem ma sikerult valamit elernem :D megszunt egy kicsit a felelem es mintha kezdenek felebredni olyan erzesem van. Mint aki aludt egy evig es most kelt fel. De meg mindig nem tokeletes meg nem tudom meddig fog tartani de most jo. Csak azert jottem fel hogy ezt megirjam. Elso valaszolo neked holnap irok privit :) koszi a segitseget amugy mindenkinek, ha valakinek hasonlo problemaja van az irja le mer kivancsi vagyok es a jo tanacsokat is varom meg.:D
2012. ápr. 20. 03:10
 15/26 anonim válasza:

Hahó! Most tévedtem csak ide. 1 éve szenvedek én is ebben, szó szerint ugyanezek történnek velem, amiket most látok. Igazából nekem a mamám halála óta van ez, azóta konkrétan olyan, mintha álmodnám az egész életemet, és mintha végig aludnék. Mindent és mindenkit lesz*rok, tönkrement a párkapcsolatom is, és mintha fel se fognám, nem érdekel. Akármi történik velem, jó vagy rossz, nem fogom fel és nem érdekel és sokszor már annyira őrültnek érzem magam. De most már látom, nemcsak egyedül vagyok ezzel a problémával.

Kedves kérdező, azóta sikerült helyrejönnöd? Ha igen, hogyan? 19 éves létemre nem akarok így élni, még előttem áll az élet, most vagyok érettségi előtt és nem akarok így érezni már. Szó szerint ezt mondogatom már hónapok óta: FEL AKAROK ÉBREDNI!

2014. márc. 30. 22:48
 16/26 anonim válasza:

Hát, én most tévedtem ide. 18 éves vagyok, szintén érettségi előtt. Megrázó dolog történt velem is, aztán rá pár nappal azt vettem észre, hogy nem az igazi minden.

Nem nagyon tudtam mit érzek, már hetek óta megy, DE CSAK MOST TUDTAM MEGFOGALMAZNI, HOGY MI TÖRTÉNIK és tessék.. isten áldja az internetet. Nagyon megkönnyebbültem, hogy megtaláltam ezt a kérdést. Akik korábban ide írtak, nektek sikerült helyrejönni?? Találtatok valamit, ami segíthet?

2015. nov. 12. 20:22
 17/26 mozsarzsanett10 válasza:
Sziasztok èn most vagyok eben. Èrdekele h. El mult mar. Es hogy. Dikerült?
2017. ápr. 2. 17:27
 18/26 anonim válasza:
ugyanebben a cipőben járok énis, szörnyü elveszett érzés, a megörülés és önmagam elvesztése szélén állok , 8 hónapja tart
2017. máj. 3. 17:26
 19/26 anonim válasza:
Fél éve szenvedek ebben a szörnyű érzésben..:( Először úgy kezdődött,hogy volt egy kisebb rohamom, ilyen elmúlasérzés, remeges, szedülés,..azt mondták pánikroham. Azóta nagyon sokszor előfordul, nem tudok rajta túllépni,állandóan félek hogy valami komoly betegsegem van. Ez az a álmoszerű érzés a legrosszabb, főleg nekem iskolában is volt, hogy óran ki kellett menjek a mosdóba, annyira ramtört. Sokszor úgy érzem nincs értelme az eletemnek, pedig boldognak kéne lennem, hiszen nem törtent velem semmi tragikus, van családom, barátaim..szóval borzasztó, hogy sokszor azt kívánom bárcsak vége lenne ennek az egésznek, es újra boldog tudnék lenni :(
2018. febr. 28. 19:59
 20/26 NekoOo ***** válasza:
Csatlakozom. December óta tart :( elegem van belole. Gyogyultak, segítsetek nekünk, mit tegyünk?
2018. jún. 11. 18:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!