Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit tehetek ha távollétében...

Mit tehetek ha távollétében is rettegek a szüleimtől?

Figyelt kérdés
Már 30 vagyok és nap mint nap rettegek hogy amikor felhívnak telefonon milyen hangulatban vannak. Ők gyerekkoromban vertek, szidtak amikor valamit csinálni kellett és amikor csináltam mindig azt hallottam 'kva kölök nem csinál semmit'. Apámtól már akkor rettegek ha a közelemben van anyám meg régóta csak flakonos bort iszik és attól állandóan mindenbe beleköt és apu haragjával ijeszteget, múltbeli bűneimet sorolja fel és volt már olyan hogy direkt belecsempészte apu 2 millió forintos betétkönyvét az utazótáskámba és azzal megvádolt hogy lopok csalok hazudok holott még semmilyen körülmények között nem csinálnék ilyet. És ha felajánlom a segítségemet a munkába, direkt visszautasítják, hogy később legyen mit felhányni. Apu mondjuk nem ennyire gonosz, de ha rossz napja van félek a közelébe. A húgom hiába mondja hogy apu nem bánt de ez annyira belémidegzödött, hogy ez ellen már csak a halála mentene meg. Ezt nem akarom de én így látom a dolgokat.
2012. ápr. 6. 19:13
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Én a helyedben szóba sem állnék ezekkel az emberekkel - nem nevezném őket szülőnek sem.
2012. ápr. 6. 19:20
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Igaza van az elsőnek, hiába szült meg , attól nem tartozol, nem te kérted. Nem is tartanám ezekkel a kapcsolatot.
2012. ápr. 6. 19:24
 3/8 anonim ***** válasza:
45%

tényleg nem szép ilyet mondani,hiszen mégiscsak a szüleid,de legjobb lenne,ha nem találkoznátok.maximum egy hónapban egyszer telefon és kész.

a régi lelki sebeket szerintem pszichológussal kéne megbeszélned.nekem sokat segített,bár hálistennek ennyire komoly problémáim nem voltak.

2012. ápr. 6. 19:46
 4/8 anonim ***** válasza:
71%
velük laksz? a leírásból nem teljesen egyértelmű számomra...
2012. ápr. 6. 19:49
 5/8 A kérdező kommentje:
Külön. De így is rettegek tőlük.
2012. ápr. 6. 20:05
 6/8 anonim ***** válasza:
0%
Gyanús nekem ez a 2 milliós betétkönyv. Meg a flakonos bor is. Hogy mik vannak...
2012. ápr. 6. 20:54
 7/8 anonim ***** válasza:

Minél előbb menj el egy pszichiáterhez és kezeltesd magad (traumafeldolgozás). (A síma távolság a szüleidtől első lépcsőnek jó, de nem megoldás hosszú távra.) Utána el tudod engedni őket, és annyit sem fognak jelenti neked, mint két idegen. Ha tényleg traumatizáltak, akkor minél korábban szeded a lábad a szakihoz, annál nagyobb esélyed van élni. És ami a fő: ezt már te nem adod tovább a saját gyerekeidnek!

A kisgyerekként nagyon keményen traumatizált emberek traumafeldolgozás nélkül legkésőbb 35-40 éves korukban meghalnak. (És addig is egymerő pokol az életük.)

Addig is: költözz el másik lakásba, ha lehet, ne add meg a címedet nekik, sem másnak, aki elmondhatja nekik, a telefonszámot változtasd meg és titkosíttasd. A mobilszámot cseréld le, és ha levelekkel bombáznak, azokat olvastalanul küldd vissza.

Ezek a tanácsok akkor érvényesek, ha valóban nagyon keményen traumatizált vagy. Ha csak blöffölsz és szórakozol velünk, akkor felejtsd el - csak annak számít ez valamit is, aki valóban segítséget keres ilyen helyzetben.

2012. ápr. 6. 21:12
 8/8 anonim ***** válasza:

ha külön laksz, és nem függsz tőlük anyagilag (?), akkor mitől rettegsz?

magadra zárod a lakásodat, nem?

fújhatnak 10 kiló tollat .....

2012. ápr. 6. 21:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!