Pszichológusnak mennyire fontos nagyon részletezni a problémát?
Legalábbis ha tudjuk, hogy már tünetekben jelentkezik a lelki nyomorom, fontos a tünetekről részletesen mesélni? (Ha már egyébként benne vagyunk a terápiában és keressük az okokat.)
Bizonyos dolgokat elég kellemetlennek tartanék említeni.. viszont nem tudom, hogy így hatásos-e.
Köszönöm a válaszokat!
Bíztam benne, ha azt tudja, hogy pánikszerű problémáim vannak, akkor lényegében mindegy, hogy pl. a magasban félek, vagy a sötétben. (Persze ennél konkrétabban meghatároztam miről van szó, csak ahogy az utolsó is írja, a kínosabbik feléről nem akartam részletező élménybeszámolót tartani.)
Mert egyébként sosem kérdez erről. Olyan mintha elhagytuk volna a "milyen tünetek gyötörnek" részt, és kezeli ennek a forrását. Csak mikor épp szenvedek tőle, elgondolkodom, hogy érdemes lenne-e neki erről még egyszer beszélni..
"lényegében mindegy, hogy pl. a magasban félek, vagy a sötétben."
A félés szempontjából ez teljesen mindegy. Csak ott van a baj, hogy a magasban félésre más gyógyszert írnak föl, mint a sötétben félésre.
Igen? (Más gyógyszert írnak föl?)
Mindenesetre a pszichológus úgysem ír föl semmit, így evvel probléma nem lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!