Pánik, vagy idegbetegség nem tudom, de mindig visszatér! Mit tegyek?
Küzdöttem hasonló problémákkal, én most egészen jól vagyok.
Azt szokták mondani, hogy a pánikbetegségből kigyógyulni nem lehet, csak a tüneteket lehet lecsökkenteni/elnyomni a megfelelő szintre.
Társaság vagy barát/barátnő szerintem sokat segítene.
Még valami: a gyógyszer - amit a pszichiáter (nem pszichológus, hiszen ők nem orvosok) megfelelően beállít - sokat használ. A rászokás pedig nem megy olyan könnyen, hogy 2 szemet beszedsz aztán soha többé nem tudod abbahagyni.
A gyógyszer egy segédeszköz, de miközben szeded törekedned kell a gondjaid megoldására és a félelmeid legyőzésére. :)
Amíg azon fogsz agyalni, hogy mikor jön a rosszullét, addig nehéz lesz. Én emiatt két félévet elvesztegettem az egyetemen: egyszerűen nem bírtam bemenni az előadóba, mert attól pánikoltam, hogy mi lesz ha rosszul leszek és ki kell jönnöm.. De ezeket az érzéseket le lehet győzni: én pl. jobban összehaverkodtam pár csoporttárssal (a levelező miatt ez ugye annyira nem szokványos), pl. ha velük együtt mentem be akkor elfelejtkeztem a dolgokról.
Ez a pánikbetegség egyik "gyenge pontja", hogy csak a fejünkben van.
Társat érdemes keresni, függetlenül betegségektől. Olyan társsal, aki ezt megérti, mert vagy nagyon megértő, vagy volt hasonló szituációban.
A lényeg hogy ne hagyd magadat, az emberi szervezet hihetetlen dolgokat kibír. Mint mondtam a pánikbetegség pedig közel sem olyan súlyos, mint egy daganatos betegség, mert nem jár életveszéllyel. A halálfélelmeket, rettegéseket csak a pánikbeteg érzi, szinte kivétel nélkül alaptalanul.
Köszönöm a válaszokat!
A gyógynövényekben jobban bízom, citromfűteát szoktam inni, sokat segített,évekig ittam, bár most úgy vettem észre inkább rosszabb tőle, mint jobb.Fura.
Rendben, jobbulást. :)
Ha kedved támad beszélni róla nyugodtan írj, akár privátot is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!