S. O. S. NAGYON félek! Mi bajom van?
Szóval... mostanában egy
csomószor van, hogy az agyam
rááll valamilyen
gondolatmenetre, és
folyamatosan azon jár az
eszem... példa: ma rosszul
sikerült az töridolgozatom.
Elterveztem, hogyan fogom
kijavítani a rossz jegyet, és
folyamatosan ezen járt az
agyam, legalább 10-szer
elismételtem magamban, hogy is
lesz. A dogákra tanulok,
szorgalmikat írok, felelek. És
folyamatosan ez járt a
fejemben, hogy a következő
órára milyen anyagból kell
felelni, mikor fogom megtanulni,
mikor kezdek el ismételni a
témazáróra. Mintha az agyam
azt akarná, hogy ne felejtsem
el! Miért van ez?? Nagyon
idegesítő, ma már 3-szor
fordult elő ez velem, és egy
csomó ideig gondolkozom,
elismétlem magamban ezeket, és
kb. fél óráig kattog az agyam.
Segítsetek, nagyon rossz!!!! 15/
L
Ez beállítottság kérdése. Engem is nagyon érdekelt még általános iskolás koromban, hogy jól sikerüljenek a dogáim. Mostmár jobban leszarom, inkább az érettségit tartom szem előtt.
18/F
Ez azért lehet, mert nagy lelkiismerettel végzed a dolgod és így tartod magad előtt a feladatod.
Szerintem ez teljesen normális.
Autistáknál szokott ez lenni. De mondjuk már te idős vagy ahhoz, hogy kialakuljon az autizmus. Valami másmilyen mentális betegség kezdete lehet. Fordulj piszichiáterhez minél előbb!
Ha meg csak szórakozol, akkor nem jó vicc!
A harmadik válaszoló vagyok, de megint csak ugyan azt tudnám elmondani, amit az előbb.
Ez teljesen normális dolog, precíz vagy és lelkiismeretes. Ennyi. Nem kell túl drámázni.
Az előző válaszolóra ne hallgass, nem kell ezzel sehova sem fordulnod.
Én ugyan így vagyok, és bár néha valóban kicsit idegesítő ez az alaposság, de eddig hátrányom még nem volt belőle és neked sem lesz.
Nyugodj meg.
Az autizmusról annyit, hogy annak is vannak különböző típusai és van akinél 30 évesen derül ki hogy autista, van akinél már baba korában. De ezt csak az előző válaszolónak írom, nyugodj meg, semmi bajod.
Szerintem meg nem egészséges ennyire ráparázni a dolgokra. Teljesen rámegy az ember idegeire idővel, és igenis hatással van az egészségre, számos negatív hatása lehet.
Okay, lehet, hogy nincs semmi baja, remélem így van. De akkor is próbáljon meg változtatni a dolgokon, mert így biztos nem lesz jó vége a dolognak, kicsinálja a szervezetét. A test-lelki egészséghez talán a nyugalom a legfontosabb.
Amivel az ember intenzíven foglalkozik, arra beállítódik, és csak arra tud gondolni. Pl. egyetemisták a vizsgaidőszakban a tananyagról álmodnak, álmukban képleteket vezetnek le.
Veled is ez történik. Semmi kóros. Nagyobb baj az, ami másokra jellemző, hogy egyszerűen nem tudnak odafigyelni semmire, minden eltereli a figyelmed. Neked a figyelmed jobban tapad. Meg kell tanulni lazítani, de ne hidd, hogy beteg vagy.
Hm. Lehet, hogy semmi, de lehet, hogy valami kenyszeresseg van kialakuloban.
Beszelj a szuleiddel, mondd el nekik. Kerjetek tanacsot. Ha szakember mondja, hogy semmi baj, akkor megnyugodhatsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!