Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » S. O. S. NAGYON félek! Mi...

S. O. S. NAGYON félek! Mi bajom van?

Figyelt kérdés

Szóval... mostanában egy

csomószor van, hogy az agyam

rááll valamilyen

gondolatmenetre, és

folyamatosan azon jár az

eszem... példa: ma rosszul

sikerült az töridolgozatom.

Elterveztem, hogyan fogom

kijavítani a rossz jegyet, és

folyamatosan ezen járt az

agyam, legalább 10-szer

elismételtem magamban, hogy is

lesz. A dogákra tanulok,

szorgalmikat írok, felelek. És

folyamatosan ez járt a

fejemben, hogy a következő

órára milyen anyagból kell

felelni, mikor fogom megtanulni,

mikor kezdek el ismételni a

témazáróra. Mintha az agyam

azt akarná, hogy ne felejtsem

el! Miért van ez?? Nagyon

idegesítő, ma már 3-szor

fordult elő ez velem, és egy

csomó ideig gondolkozom,

elismétlem magamban ezeket, és

kb. fél óráig kattog az agyam.

Segítsetek, nagyon rossz!!!! 15/

L

2012. febr. 22. 23:04
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Nagyon rágörcsöltél... Lazíts! Nem múlik rajta az életed :)
2012. febr. 22. 23:16
 2/13 anonim ***** válasza:

Ez beállítottság kérdése. Engem is nagyon érdekelt még általános iskolás koromban, hogy jól sikerüljenek a dogáim. Mostmár jobban leszarom, inkább az érettségit tartom szem előtt.

18/F

2012. febr. 22. 23:16
 3/13 anonim válasza:

Ez azért lehet, mert nagy lelkiismerettel végzed a dolgod és így tartod magad előtt a feladatod.

Szerintem ez teljesen normális.

2012. febr. 22. 23:27
 4/13 A kérdező kommentje:
De nem csak a tanulásnál van így. Egy csomó mindennel. Pl. pont most az elõbb volt az, hogy beállítottam az ébresztõt, hogy mikorra legyen a szundi idõpontja, és vagy negyed óráig csak néztem, mert nem bírtam felfogni, hogy mit is jelent az, hogy 10-szer jelez 1 percenként. És utána el kellett ismételnem magamban, hogy 1 percenként 10-szer, egy percenként 10-szer, 6-kor kelek, 6-kor kelek, 6-kor kelek szundi 1 percenként 10-szer. Ilyenek. Mi ez???? Ezelõtt még sosem volt ilyen!
2012. febr. 22. 23:29
 5/13 anonim ***** válasza:

Autistáknál szokott ez lenni. De mondjuk már te idős vagy ahhoz, hogy kialakuljon az autizmus. Valami másmilyen mentális betegség kezdete lehet. Fordulj piszichiáterhez minél előbb!

Ha meg csak szórakozol, akkor nem jó vicc!

2012. febr. 22. 23:43
 6/13 A kérdező kommentje:
Nem szórakozom. Nagyon komolyan mondom, és meg vagyok nagyon ijedve. Kb. egy hónapja kezdõdött, eleinte csak elvétve, de mostmár naponta többször is!
2012. febr. 22. 23:49
 7/13 anonim válasza:

A harmadik válaszoló vagyok, de megint csak ugyan azt tudnám elmondani, amit az előbb.

Ez teljesen normális dolog, precíz vagy és lelkiismeretes. Ennyi. Nem kell túl drámázni.

Az előző válaszolóra ne hallgass, nem kell ezzel sehova sem fordulnod.

Én ugyan így vagyok, és bár néha valóban kicsit idegesítő ez az alaposság, de eddig hátrányom még nem volt belőle és neked sem lesz.

Nyugodj meg.

Az autizmusról annyit, hogy annak is vannak különböző típusai és van akinél 30 évesen derül ki hogy autista, van akinél már baba korában. De ezt csak az előző válaszolónak írom, nyugodj meg, semmi bajod.

2012. febr. 23. 00:03
 8/13 anonim ***** válasza:

Szerintem meg nem egészséges ennyire ráparázni a dolgokra. Teljesen rámegy az ember idegeire idővel, és igenis hatással van az egészségre, számos negatív hatása lehet.

Okay, lehet, hogy nincs semmi baja, remélem így van. De akkor is próbáljon meg változtatni a dolgokon, mert így biztos nem lesz jó vége a dolognak, kicsinálja a szervezetét. A test-lelki egészséghez talán a nyugalom a legfontosabb.

2012. febr. 23. 00:42
 9/13 anonim ***** válasza:

Amivel az ember intenzíven foglalkozik, arra beállítódik, és csak arra tud gondolni. Pl. egyetemisták a vizsgaidőszakban a tananyagról álmodnak, álmukban képleteket vezetnek le.

Veled is ez történik. Semmi kóros. Nagyobb baj az, ami másokra jellemző, hogy egyszerűen nem tudnak odafigyelni semmire, minden eltereli a figyelmed. Neked a figyelmed jobban tapad. Meg kell tanulni lazítani, de ne hidd, hogy beteg vagy.

2012. febr. 23. 09:18
 10/13 anonim ***** válasza:

Hm. Lehet, hogy semmi, de lehet, hogy valami kenyszeresseg van kialakuloban.

Beszelj a szuleiddel, mondd el nekik. Kerjetek tanacsot. Ha szakember mondja, hogy semmi baj, akkor megnyugodhatsz.

2012. febr. 23. 09:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!