Félek, hogy valami nagy bajom van! Most mit kéne tennem?
Kb. fél év alatt teljesen meg változtam.Régen mindig mosolygós lány voltam, könnyen viseltem a csalódást, mára már viszont nem érzem magam soha jól, bizonytalan vagyok, nem érzem azt, hogy léteznék...a barátaim elhagytak, a szüleim soha nem érnek rá velem foglalkozni, tulajdonképpen senkim nincs.Folyton úgy érzem, hogy megakarnak ölni az emberek, mert annyira utálnak. Úgy érzem nem vagyok ura saját magamnak csak az emberek cibálnak ide-oda. Van amikor több órás sírógörcsöket kapok, és ilyenkor röhögnek rajtam az osztálytársaim. Egyetlen menedékem maradt: az írás. Érzem, hogy baj van, de félek, hogyha szakemberhez fordulok, és elmondom neki, hogy többször próbáltam megölni magam, akkor elküld pszichiátriára és a szüleim szégyellni fogják, hogy a gyerekük vagyok... A Gyógyszertől meg azért félek, mert szedtem már nyugtató készítményeket és 1 év alatt 10 kg-t híztam. Nem akarok még csúnyább lenni... Most mit tegyek? Fogalmam sincs, hogy mi bajom van, de nagyon rosszul érzem magam így... És amúgy mit tud csinálni ezzel az orvos?
15/l
Szia! Bizony, ha egyedül érzed magad és nincs kivel megbeszélned a problémáid, sőt, eszedbe jutott már az öngyilkosság is, mindenképp keresned kell valakit, aki tud ezen segíteni, mert egyedül nehéz kimászni belőle. Alapvetően nem kell pszichiátriára menned! Ez tévedés. Magyarországon ennek nincs rendszere, pedig sokszor előfordul, hogy szükségünk lenne kibeszélni magunkból az érzéseinket. Ehhez elég egy pszichológus is (nem ír fel gyógyszereket). Talán egy pszichológus a saját eszköztárával, beszélgetéssel, rajzolással, vagy, ha írni szeretsz, írással is segíteni tud neked! Szerintem keress egyet a neten, sok internetes segítő oldal is van, ahol anonim segítenek másoknak, ill. ha nagyobb városban élsz, biztosan találsz megfelelőt! Ez nem orvosi kezelés, csak beszélgetés. A szüleidnek elmondhatnád, hogy mit szeretnél, de ha van elég zsebpénzed és megoldható, hogy felügyelet nélkül menj el otthonról 1-2 óra hosszára, akkor egyedül is elmehetsz (bár azért, ha édesanyád tudna róla, jobb lenne). Mondd, hogy tinédzserkori feszültségek vannak benned, és szeretnéd megoldani őket (nem kell öngyilkosságról beszélned neki), a pszichológus pedig nem adja ki a beszélgetéseiteket, ebben biztos lehetsz. Egyedül leszel bent, és szakszerű segítséget kapsz majd! (Ismerek pszichológust, bizton állíthatom, csodálatos embmerek, megérdemlik a bizalmat!).
Amit te magad is megtehetsz, hogy az írás mellett keresel valami más szórakozást is, kutyatartás, sétáltatás közben másokkal is találkozol, vagy tánctanfolyam egy kis mozgással (segít a fogyásban és szórakoztató is tanulni), esetleg valami sportolási lehetőség. Nem baj, ha eleinte egyedül mész, ott is lesznek emberek és meg fogod őket ismerni. Lehet ismerkedni a neten is, akár filozofikus alkatú emberekkel is, vannak fórumok, :) mint ez is, szerintem keresd mások társaságát. Azért mert egy csapat gyerekkel egy osztályba raktak, még nem biztos, hogy ők a neked megfelelő társaság! Ezzel nem vagy egyedül! :) Légy erős és tarts ki, mert a felnőttkor megéri! :) (voltam hasonló helyzetben, bízz bennem!) L27
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!