Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Szerintetek mit csináljak?...

Szerintetek mit csináljak? Kihez fordulhatok segítségért?

Figyelt kérdés
Végzős vagyok egy szakképzőben, 2 hónap van összesen hátra de én úgy érzem, hogy nem bírom ki. Az utóbbi 1 hétben ért egy pár rossz dolog, amit én mindig is nehezen viselek. Lett 40 óra hiányzásom, ebből 16 óra igazolatlan, 30 óránál kirúgnak, mert már nem vagyok tanköteles. De én már komolyan bírom, hogy nem tudok elviselni több megaláztatást. 3 éven keresztül tűrtem, mert nem volt más választásom, de most már elegem lett. Ma hazajöttem és megfordult a fejemben, hogy 2 hónap ide vagy oda én otthagyom az iskolát. De tudom azt is, hogy ha ezt megteszem, akkor a szüleim elzavarnak a háztól és rosszabb lesz a helyzet, mint eddig. Egész éven arra törekedtem, hogy ne hiányozzak, erre februárban összehozok 40 óra hiányzást és 16 óra igazolatlant. És érzem, hogy lelkileg már nem bírom, most is a sírás kerülget, hogy mi lesz, ha kirúgnak. és ezen kívül még sajnos van pár problémám, ami mentális vagy lelki eredetű. (pl. nagyon nagy önbizalomhiány, nem tudok küzdeni semmiért. Az első nagyobb akadálynál inkább feladom az egészet. Szégyellem az egész mostani énemet, azt, hogy milyen iskolába járok, hogy milyen emberekkel vagyok egész nap).
2012. febr. 21. 14:30
 1/5 A kérdező kommentje:
Úgy érzem, hogy az életemnek nincs értelme, nincs miért/kiért élnem, nincs kiért/miért küzdeni, nem érdekel semmi. De közben vágyom arra, hogy valaki szeressen és én viszont szerethessem őt.
2012. febr. 21. 14:31
 2/5 anonim ***** válasza:

Ezt a 2 hónapot már ki kéne bírnod ,legalább lesz végzettséged és saját lábra tudnál állni.

Végzettség nélkül nagyon nehéz elhelyezkedni a mai világba.

Ha szégyelled a mostani énedet akkor változtass rajta és szedd össze magad. Húzz bele a tanulásba és végezd el a sulit. Ha kijárod a sulit minden más lesz majd meglátod.

Sok sikert!!!!!

2012. febr. 21. 19:51
 3/5 anonim ***** válasza:

Ja és olyat ne mondj,hogy nincs miért élned.

Szerezz barátokat .

2012. febr. 21. 19:52
 4/5 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Ez hogyan lett, hogy 40 óra hiányzás, csak úgy jött? Nem is tudtál róla, hogy hiányzol? Ez nagyon ütős dolog...

2012. febr. 22. 22:27
 5/5 A kérdező kommentje:
Úgy, hogy nekem azt mondták, hogy fagyszünet van és 4 napig nem kell menni. Én nem is mentem 4 napig, aztán meg néztem nagyokat, amikor igazolást kértek tőlem arra a 4 napra.
2012. febr. 22. 22:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!