Miért utálják magukat az emberek?
Áhhh egyszerúen nem értem, miért nem találok magamban semmi jót.....rühellem magam.
Gyanítom akadnak páran hasonló cipőben. Itt is. Mikor múlik el ez az érzés? Valakinek tapasztalata?
Apád anyád sokat mondta miért vagy?
Akarták hogy megszülessél stb stb Mind visszavezethető erre.
Depresszió egyik formája amúgy
igen, tudok róla, hogy depresszió
köszönöm a tanácsokat, de igazából nem töltök ezzel sok időt, elfoglalom magam, tanulok, olvasok, kockulok, játszom stb., amíg csinálok valamit nincs gond, de úgy ébredek és úgy fekszem le, hogy mekkora szar ember vagyok és semmire nem vagyok jó és sokszor arra jutok, hogy nincs értelme élni, aztán mikor elkezdek csinálni valamit, akkor elfelejtek minden ilyet.
de nem értem az egész okát...
nem tudom, hogy akarták-e, hogy megszülessek...
annyi biztos, hogy nem voltam 'tervezett' gyerek
Semmi gong ilyen van
De nem vagy szar ember
se értéktelen se
azt azért tudd .Ha azt gondolod nem igaz.
Ez küzdelem de nagyon nehéz néha mert fokozatai vannak.Van aki ennél sokkal rosszabb.
De fentebb író példáját vedd
"Miért utálják magukat az emberek?"
Az állandóan szidó, tiltó, negatív szülőkkel kezdődik. Az ilyen szülők félszeg vagy lázadó gyereket nevelnek. Az ilyen gyerek a következő pofont az iskolában kapja, mert ha félszeg, akkor butának könyvelik el, ha lázad, akkor rosszgyereknek. Mindkét esetben az van, hogy a teljesítményét még akkor sem ismerik el, ha van. De általában már nem teljesít jól. Így aztán az önbizalma, ha lehet, csak tovább satnyul, ezért nem lesz se vagány, se nagydumás. Nem lesz a baráti kör középpontja, később pedig láthatatlan lesz a nők számára is.
Végül kialakul egy öngyűlölő, rosszkedvű személyiség.
Ami ilyen hosszasan és bonyolultan épült fel, az persze visszabontható és helyesbíthető, de csak elmélyült munkával.
Kellene pl. valamilyen területen valamilyen teljesítményt elérned, amire hivatkozhatsz magad előtt.
A legfontosabb persze, hogy jól tanulj és jól válassz iskolát, hogy jól fizető munkahelyed lehessen.
"elfoglalom magam, tanulok, olvasok, kockulok, játszom"
Mit olvasol? Olvass jobb könyveket.
Kockulás helyett meg ajánlom:
- a gyúrást
- megtanulni egy hangszeren játszani
- vagy ha azt nem, akkor rajzolni, festeni
- tánctanfolyamra járni
vagy bármi más hasonlót.
ezekkel olyan képességeket szerzel, amikkel részben lehet villogni, részben tiszteletet váltanak ki másokból.
Válassz ki magadnak bármilyen területet, és abban hozd fel magad profivá. Ez bármi lehet (kivéve számítógépes játék). Aki valamiben profi, az menőbbnek számít, és te is "kapaszkodhatsz" ebbe a ténybe, ha rossz a kedved.
Határozottan van igazság a magyarázatodban, kedves utolsó!
Lány vagyok egyébként. Van érettségim és egy okj-s végzettségem. Munkám az nincs még. Sportolgatok és gitározom, de a tánchoz két bal lábbal születtem, de alapvetően jó ötlet ez is, persze. Nem vagyok társasági ember, így nincs hol villogni ezekkel, nem is ezért csinálom. Sőt, ahogy érzem a korlátaimat, inkább még jobban lelomboz, hogy nem vagyok annyira tehetséges.
Ami talán meglepő lehet ezek tükrében, hogy nem vagyok láthatatlan, ahogy írtad, az ellenkező nem számára. Sajnos sokan ki akarnak kezdeni velem, szüleim közeli ismerősei, utcán, vonaton...mintha vonzanám a számomra ellenszenves pasikat.
Nagyon is tisztában vagyok az elkövetett hibáimmal és a mindenféle hiányosságaimmal, ezért utálom magam.
Miket olvasok. Orwellt, tudományos könyveket, főleg fizikával kapcsolatban, aztán a Zabhegyezőt már kb 6odszorra :)
Ha esetleg adnál valami tippet, szívesen venném :) Köszönöm!
"Lány vagyok egyébként."
Ezt előbb is jelezhetted volna, nem írtam volna ennyi hülyeséget fölöslegesen.
"nem vagyok láthatatlan, ahogy írtad, az ellenkező nem számára."
Nyilván szép vagy, és erre tudnád alapozni az önbizalmadat. A kérdés az, hogy ez miért nem sikerül mégsem. Kb. mintha lenne a széfedben 1 mrd Ft, és azon panaszkodnál, hogy nincs egy vasad se.
"Sajnos sokan ki akarnak kezdeni velem"
Bicskanyitogatóan ellenszenves duma, remélem, tudod.
A tanácsom pedig az, hogy járj pszichológushoz, több értelme van, mint magadtól rájönni, mi kellene (az úgysem sikerül, nem vagyunk Münchhausen bárók).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!