Akik vagdossák/vagdosták magukat! Miért kezdtétek el? Hogy fejeztétek be?
Ezt a kérdést le fogják törölni, még akkor is, ha tényleg létezik ez a probléma...:S
Amúgy tarts ki, ne bánts magad!
2009 februárjában kezdtem, akkor voltam 13 és fél éves. Lassan ennek 3 éve. Egy hatalmas veszekedés után sírva felkaptam egy borotvapengét és elmentem "fürödni". Szétkarcolgattam vele a csuklóm. A testi fájdalom enyhítette a lelkit. Depressziós voltam (orvosilag megállapítva, nem csak itthoni diagnosztizálással). Az elején kíváncsiságból csináltam még több karcot. A sebek egyre mélyebbek lettek, és egyre feljebb nyúlt (először 3-4 centit kellett eltakarnom karkötővel, aztán váltottam a 10 centis csuklószorítóra). Apám észrevette, ordított velem, hogy egy barom vagyok. Nem akarta megérteni. 2009 nyarát végigvagdostam. A combom, az alkarom, a felkarom, lábszáram, bokám (amikor mindenemet nézték a lábfejemet jobb híján). A hegek mai napig megvannak.
Idén február óta léptem át a nagyon durván mély sebek szintjére. Volt, ami fél óráig vérzett, és akkor is alig akart elállni. Nem érdekelt, hogy lecsesztek miatta, hogy az iskolában hülyének néztek... Ha olyanom volt, szétvagdostam magam. A testem tele van a szabdalás nyomaival. Sose fognak eltűnni.
Ősszel megígértem a barátomnak, hogy abbahagyom. Pár nappal ezelőttig bírtam, mert akkor nagyon kiborultam. A combomon van 5 karc, a csuklómon 11. Nem volt éles pengém. A mai napig hiányzik, nem akartam abbahagyni, de a barátom többet ér, mint a sebek, a vér és a penge. Ezt az egy esetet tolerálta, mert elmagyaráztam, miért borultam ki, és sírtam végig az éjszakát.
Tudom, hogy hülyeség. 2009 nyarán be volt gyulladva a karom, mert koszos pengét használtam, be volt dagadva, vörös voltam. Megtapasztaltam minden negatív oldalát, a megbélyegzést, a lenézést, a sajnálkozást, a fájdalmat... De mégis FÜGGŐ vagyok.
(Az előzményeket nem szeretném leírni, mert szappanoperába illő, és nagyon hosszú.)
16/l
3 éve és miért ? huh hát elég hosszú inkább nem részletezném de volt sok minden
de az egyik ilyen után a kórházban ébredtem fel, úgyhogy azóta nem csinálom
bár néha nagyon nehéz, de igyekszem
A második válaszolót asszem ismerem, és szomorúan olvasom, hogy még mindig nem sikerült abbahagynia. Na mindegy.
Én kb. 11 évesen kezdtem el, és nagyjából egy éve hagytam abba, vagyis 15 évesen. Nem kellett hozzá túl sokat küzdenem, már nincs semmi késztetés. Az a pár év azért elég kemény volt, amíg volt... A hegek még mindig baromi rondák, és feltűnően látszanak. Meg fogom majd műttetni.
2010 elején kezdtem el, tehát már kb. 2 éve. Csuklóm, karom, derekam, hasam tele van. Befejezni még nem tudom, habár mindig megfogadom...:(
25L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!