Valaki tud ajánlani valami nem túl káros gyógyszert depresszióra?
Valami olyan kéne amire nem lehet rászokni, és ami nem hormonokat tartalmaz.16 éves lány.
A válaszokat köszönöm!
Sportolás (endorfin miatt), vitaminok, orbáncfű tea - ez hangulatjavító, napi 2 csészényit iszol, kb, 2 hét múlva fejti ki a hatását - türelem. Szükség esetén citromfűtea nyugtató gyanánt.
Nagyon röviden ennyi. A táplálkozás is számít, többet, mint gondolnád.
Első voltam. Hát, azokat szerettem volna javasolni, amiket előttem leírtak.
Ezen kívül a természet megszeretését és a természetben való gyakori sétát, futást, túrát (akár egy park is megteszi), a szép dolgokban való gyönyörködést javaslom.
Továbbá javaslom, hogy járj el szaunázni, az nyugtat.
Kedves kérdező!
A depresszió betegség. És szakorvos diagnosztizálja. Ha ott voltál, akkor kaptál is gyógyszert. Ha pedig nem voltál ott, akkor ne képzelj be magadnak ilyen sulyos betegséget. A szomorúság, meg a szerelmi bánat nem betegség, hanem normális állapot. Ha mégis betegnek érzed magad, fordulj orvoshoz.
Hormonokat egyik sem tartalmaz egyébként, de a depresszióra való szerek (szerotonin vv. gátlók) ezen, amit leírtál, nem segítenek. Ha úgy érzed, fordulj pszichológushoz.
(Mellesleg: a neuroendokrin rendszerbe nagyon könnyen bekavarnak, így a hormonális szabályozás is tud borulni - de ez csak az egyik az ezer mellékhatásból.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!