Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért rossz az öngyilkosság?

Miért rossz az öngyilkosság?

Figyelt kérdés

A legtöbben betegségnek, bűnnek tartják az önölést, azt gondolják, gyógyítani kell, az önölőkkel úgy viselkednek, mintha leprásak volnának.

Azt mondják, önzők, és nem gondolnak a környezetükre. De vajon, akik azt akarják, hogy itt maradjunk, nem azért teszik, mert önzők, mert szükségük van ránk?

Ha én megértem az élőket, miért nem képesek ők kicsit jobban tolerálni az ilyen irányú beállítottságot. Miért volna rossz az, ha meg akarok halni?

2012. febr. 3. 22:46
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Akkor azt hiszem, hogy én is elmeroggyant vagyok. :( Gyakorlatilag már 6-7 éve jár ez a fejemben, pár napja majdnem sikerült is. Én szerintem, mivel az emberek számára a legnagyobb kincs a saját életük, igenis hatalmas bátorság kell ahhoz, hogy szembeszálljanak önmagukkal. Ugyanakkor valószínű, hogy ezt a bátorságot, ha más irányokba kamatoztatnák sokkal jobb, boldogabb és gazdagabb életük lenne.

Azért nem tudjuk szerintem mi átérezni a súlyát annak, hogy másoknak hiányoznánk, mert a mindennapi életben nem úgy viselkednek velünk, mintha szeretnének minket; nem éreztetik azt, hogy hiányoznánk ha nem lennénk. Ezért van az, hogy a depressziós ember képes az öngyilkosságra. Talán a környezet is hibás nem igaz?

Arról hogy tolerálni kell-e vagy sem, nem tudok véleményt mondani, mivel én is benne vagyok, így igencsak elfogult lenne az álláspontom.

2012. febr. 4. 12:19
 12/17 anonim ***** válasza:

Persze, tényleg nagy bátorság kell megtenni - egyszer. Ahhoz, hogy életben maradj és küzdj a problémákkal, ahhoz minden nap bátorság kell.

Nem mondom hogy nem értem, szerintem többen gondolnak életükben legalább egyszer erre a lehetőségre, mint amennyien bevallják.

Szerintem az mindenkinek az élete saját magán múlik. Az is egy döntés, hogy kiszállsz- de elég végleges..

És az is egy döntés, hogy dolgozol azon, hogy tök jó életed legyen! Minden fejben dől el! A környezet olyan, amilyen, lehet is hibáztatni, de az ember a környezetét, a körülményeit megváltoztathatja, ha akarja!

Ha végképp gáz az egész, akkor pedig még mindig döntheted az első verziót. Senki se tarthat vissza!

Viszont azt gondolom, hogy az embernek nem másokért kell életben maradnia, hanem saját magáért!

Amúgy amíg gondolkodtok azon, hogy megtegyem vagy ne tegyem, esetleg olvassátok el ezt a könyvet, vesztenivalótok nincs, és nem is hosszú, de ütős!

Paulo Coelho - Veronika meg akar halni

Aki szeretne dumálni, küldjön privit!

2012. febr. 4. 16:09
 13/17 anonim ***** válasza:

#11-gyes vagyok.

Szoktam olvasni Coelhot még régebben és erre a könyvre pont emlékszem. Valóban egy időre jobb kedvem lett, vagy nem is tudom. De egy könyv nem fog tartós segítséget nyújtani...

Régebben találtam egy "fórumon" egy jó írást, gondoltam bemásolom ide:

"Öngyilkos akarsz lenni? Jóóó, a világ most a kaviárod:

Sosem értettem, hogy az emberek miért akarják megölni magukat. Szóval, ha meg akarsz halni, egyértelmű hogy le**rsz mindent és mindenkit. Mivel ha van valaki aki szeret téged akkor nem érdekel az hogy bántod őket; ha viszont nincs, akkor nincs kivel foglalkozni.

Szóval, ahelyett hogy megölöd magad, miért nem mész csak egy kicsit ki a világba? Hagyd el a házat, hagyd el a városod vagy az országod. Menjél el egy kalandra. Töltsd el az idődet bármilyen király dologgal: például vadássz terroristákra. Legyél James Bond. Menjél el és keress cápákat szigonnyal. Veszély? Kit érdekel, úgyis 100%-os halálozási aránnyal néztél eddig szembe, most biztonságban vagy. Le van minden tojva, a világ a kaviárod.

Néha én azt kívánom, bárcsak öngyilkos akarnék lenni... Kivenném a számból a puska csövét, az égnek tartanám, kitörnék egy forradalmat, élve. Elköltöznék Barcelonába, szórakoznék, összeszednék néhány csajt. Kit érdekel mi történik?

Majd miután végeztem, lehet hogy már nem is akarnám magam megölni, mivel látnám, hogy milyen szép is ez a világ."

2012. febr. 4. 17:09
 14/17 anonim válasza:
az államnak rossz,engem nem érdekel ha nem családtag
2012. febr. 4. 23:42
 15/17 anonim ***** válasza:
57%
Az én unokatestvérem öngyilkos lett, én is az leszek ha minden jól megy. Ez az utolsó cél az életemben.
2012. febr. 4. 23:47
 16/17 anonim ***** válasza:
ki mondta hogy rossz?
2012. febr. 5. 01:58
 17/17 anonim ***** válasza:

Nem rossz, azok tartják rossznak, akik itt akarnak tartani a földön, na ez önzőség. Nem mondom, hogy az öngyilkosság nem az, de hihetetlen nagy bátorság is kell hozzá. Mentálisan tényleg nem egészséges az öngyilkosságon gondolkodni olyan téren, hogy meg is teszed... Ha úgy vesszük, ez egy halálos betegség. Igazad van kérdező, rátapintottál a lényegre, nem csak az öngyilkosság a probléma, hanem az is, ahogy ezt "egészséges" emberek kezelik, kezelni tudják/próbálják. Viszont önző módon kérlek így ismeretlenül is, hogy próbálj meg nem öngyilkos lenni, ezer jó dolog van az életben, az öngyilkosság tényleg az utolsó menekülés legyen. Nézd, épp kisütött a nap, legalábbis errefelé... :) Na, remélem segítettem. :)

15/L

2012. febr. 21. 09:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!