Hogy szokjak le a vagdosásról? Muszáj.
Keress valami elfoglaltságot, hobbit, amivel elűzöd az unalmat, ürességet.
Esetleg mikor vagdoshatnékod van, mindig csinálj valami mást, pl. tégy egy sétát, vagy néhány tornagyakorlatot.
#1:
Jajj de k**sög vagy.
Véletlenül nem a "vallásod" miatt nem fordulhatsz szakemberhez? Szerintem nem ártana legalább egyszer beszélni valakivel. Az önsebzés belső megoldatlan problémákat, feszültségeket jelent, amit máshogy nem tudsz levezetni. Segítségre lenne szükséged. :(
szia, én is vágok, és igyekszem leszokni, most nagyjából havonta egyszer csinálom, ami nagyon jó ahhoz képest, hogy régen naponta vagdostam magam.
ami nekem használ (van egy-kettő, ami butaságnak hangzik, de bevált):
először is. gondolj bele, hogy vajon tényleg segít-e még, vagy csak a függőséged miatt csinálod? ha rájössz az utóbbira, máris könnyebb lesz.
- lehetőleg tölts minél több időt olyan emberek közt, akiket szeretsz
- ha hirtelen rád jön a vághatnék, inkább vegyél egy forró, vagy egy hideg zuhanyt
- ha megteheted, legyen egy kisállatod, akivel foglalkozhatsz
- vezesd le a feszültséget mozgással. sokkal egészségesebb, mint megvágni magad
- takaríts, rakj rendet, rendezz át, díszíts, teremts olyan környezetet, amiben szívesen vagy
- szorongass addig egy jégkockát, amíg el nem olvad a kezedben
- írj, rajzolj, fess, játssz valamilyen hangszeren, ezzel nagyon jól kiadod magadból a feszültséget
- gondolj bele: a vágás nem szép. rejtegetned kell. ha vágtál, aznap este, vagy másnap beleragad a ruhádba, vagy abba, amibe bekötötted, és ha felszakad, az nagyon kellemetlen tud lenni.
- ez gyerekesnek hangzik, de nekem tényleg bevált: rajzolj egy kis figurát (általában pillangót szoktak, de én utálom őket szóval rókát.. mellékes kérdés:D) a karodra, nevezd el egy szeretett személy után, és vigyázz rá.
ha megvágod magad az alatt az idő alatt, amíg a róka/pillangó/etc rajta van a karodon, a kisállat meghal.
ha magától tűnik el, minden rendben van. (tényleg nagyon gyerekes, viszont ha nagyon nehéz, ez komolyan segít, csak rögzítened kell magadban a szabályt - ha vágsz, meghal)
na, szóval remélem, valamennyit tudtam segíteni, a vágás nem megoldás.(:
sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!