Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért van az, hogy van egyfajt...

Miért van az, hogy van egyfajta embertípus amely közelében folyton tiszta ideg vagyok, elvesztem a humorérzékem és csak arra koncentrálok hogy mikor kell támadásba lendülni?

Figyelt kérdés
Ezek az emberek rendszerint magabiztosak, saját akaratukat érvényesíteni akarók, jó kommunikációs készséggel megáldottak és valahogy mindig kitűnnek a csoportból határozottságuk és lazaságuk révén. Én az ilyen embertípus mellett feszengek és meg nem fordul soha a fejemben hogy esetleg barátkozhatnék velük, egyből az kattan be az agyamba hogy "ellenség". Ez valószínűleg a közelükben érzett szorongás miatt van. Nem értem, hogy miért is lehet ez. Az ilyen embertípussal rengeteg konfliktusom volt az életben, valahogy soha nem jutok közös nevezőre velük és nem találom meg a közös hangot velük. Furcsa nem? Észleltetek hasonlót? Esetleg valami ötletetek van hogy miért lehet ez így? 23/F
2012. febr. 1. 23:13
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem is van ilyen tapasztalatom, most nagyon fáradt vagyok, hogy leírjam, de valószínű holnap valamikor írni fogok bővebben. (Azért írtam, most ide, hogy nyomon tudjam követni a kérdést, ne kelljen keresgetnem)

Annyit azért most leírnék, hogy bár lány vagyok, mégis, éreztem ezt függetlenül attól, hogy fiú-e vagy lány-e az illető. Hát nem érdekes? Ezen én is rengeteget agyaltam. Jó lenne erről valakivel beszélgetni végre :) Lehet, hogy csak az az oka, hogy nem vagyunk egy hullámhosszon. Valamelyest megtanultam már kezelni ezt a dolgot, de nem igazán, mert legbelül van, hogy ideges maradok. Ha kiadom magamból, akkor azért, ha meg nem akkor azért. Inkább az elkerülés technikáját alkalmazom.

Na, lehet, hogy még visszatérek ide ma, ha írsz. Vagy ír valaki, mert felcsigázott a téma.

2012. febr. 1. 23:48
 2/17 A kérdező kommentje:
Aham, az elkerülés az valóban megoldásnak tűnik nekem is, ugyanis mind2 változatot kipróbáltam én is, próbáltam engedni is nekik, hagyni hogy legyen igazuk amire általában vérszemet kaptak és visszaéltek vele és folyamatosan rám akarták erőltetni az akaratukat amit már nem tudtam elviselni, ugyanis forrongok a méregtől amikor valaki megmondja hogy mit csináljak. A másik variáció, meg amikor szembeszállok velük az sem vált be, mert ezeknek az embereknek valahogy az a legfontosabb és az megy a legkönnyebben hogy másokat maguk mellé állítsanak , és mindenféle technikával (mert értenek az emberekhez) vezessék őket, érzelmeikben befolyásolják. Emiatt nem csak vele kellett megküzdjek, hanem az egész brigáddal, és hát egy olyan küzdelem ahol 1 a jónéhány ellen mész nem a legbölcsebb dolog. És rááadásul megvan a képességük ezeknek az embereknek, hogy beállítsák azt amit te mondasz egy totális baromságnak, és el tudják érni hogy a többiek is nevessenek ezen. Pedig amig nincs a helyszinen ez az ember akkor egyenként mindenkivel jól kijövök és elviccelődjük az időt, de amikor megjelenik ez az alak akkor mindenki hirtelen átváltozik és az ő kénye kedve szerint cselekszik. Ritkán mernek ellent mondani nekik. Ezzel szembe én nagyon rosszul érzem magam ha hagyom hogy manipuláljanak ezért inkább a küzdelem a választás. De ebből általában ők jönnek ki győzetesen, mert mint mondtam mellettük áll az egész brigád, szinte mindegy hogy csak amitt mert félnek tőle, és így egymagad mindeki ellen lehetetlen. Sztem egy jó megoldás az lenne ha én is emereket állítnék magam mellé, de nem vagyok olyan fajta ember aki másokat akarna irányítani.
2012. febr. 2. 10:03
 3/17 anonim ***** válasza:

van ebben egy kis önbizalomhiány is,ha mellettük vagy.Én is így vagyok ezzel.

Energia vámpírok,leszívnak!

2012. febr. 2. 11:57
 4/17 homo ludensz ***** válasza:
Azt tudjátok hogy minden csoportban van egy domináns személy,nos ebben akkor is riválist láttok ha csak egyedül találkoztok vele.Valami tartásotok van de ez szertefoszlik mikor ő megjelenik. Talán ő is megérzi ezt tudat alatt vagy apró jelekből és még rá is tesz egy lapáttal.Legyezgeti a hiúságát hogy ő a társaság üdvöskéje. Nem díjaztam én sem soha az olyan figurákat akik a másokra állván akartak nagyobbnak látszani. Az ember ha kénytelen megjelenni egy közösségben ott szimpatikus és unszimpatikus emberekkel találkozik. Engem érdekel az ezoterika a filozófia a vallástudomány tehát ha tehetem nem a horgászok közé megyek jó pofizni és bólogatni mert egyebet nem tudok.Meghagyom nekik ezt a témát is. Szellemi szinten legyőzni valakit főként mások előtt nem nagy dicsőség inkább oktalan cselekedet. Javaslom hogy ha tehetitek úgy válogassátok meg a társalgó partnereket hogy minden velük való találkozás és eszmecsere kellemes legyen és tágítsa a látókörötöket.
2012. febr. 2. 12:15
 5/17 A kérdező kommentje:
Az valóban kézenfekvő megoldás lenne, hogy az olyan társaságokat elkerüljük, amelyekben nem találunk közös érdeklődési köröket. De nem épp ilyen egyszerű a helyzet, mert az ilyen emberekből szinte mindenhol akad egy. Valahogy minden társaságban kerül egy ember aki önbizalom és észjárás terén a többiek felett áll és öszönszerűen a többiek fölé emelkedik és irányítja a bandát. Ez lehet ácsemberek társasága vagy tanfelügyelők bizottsága, nem számít. Vannak jó vezetők, nem mondom, hogy nincsenek, de valahogy az az érzésem, hogy nagy részük nem az irányított tagok érdekében cselekszik, csupán a saját hiuságukat szeretnék kielégíteni. És mindig csak a rosszat látom bennük...rosszindulatot, sumákságot, ketszínűséget, manipulálást, mert véleményem szerint nincsenek morális elveik, bármikor készek hátba szúrni és emiatt nem hiszem hogy képesek az őszinte barátságra.
2012. febr. 2. 12:41
 6/17 anonim ***** válasza:

"egyből az kattan be az agyamba hogy "ellenség". Ez valószínűleg a közelükben érzett szorongás miatt van. Nem értem, hogy miért is lehet ez."

Ez elég gyakori. Ha van egy csoport, amiben vannak vezéregyéniségek, akkor ehhez kb. 3-féleképpen lehet viszonyulni. Vannak az engedelmesek, van, aki uralkodik és vannak, akik a függetlenségüket védik. Az utóbbinak vannak altípusai, az illető kivonulhat, lázonghat, moroghat, alkalmazkodhat látszólagosan stb.

"soha nem jutok közös nevezőre velük és nem találom meg a közös hangot velük"

Persze, mert mivel az autonómia a célod ("neked ne mondják meg, mit csinálj"), ezért veszélyesnek tartod az uralkodó típusú embereket és valószínűleg birkáknak tartod az engedelmeseket.

2012. febr. 2. 14:54
 7/17 anonim ***** válasza:

Megoldás is háromféle van:

1) olyan társaságot választani, ahol respektálják az autonómiaigényedet

2) alkalmazkodni, belátni, hogy nem a világ vége, ha egy adott társaság tagjai nem látják be a nagyszerűségedet

3) uralkodóvá emelkedni a megfelelő technikák elsajátításával.

Számodra persze (1) az optimális megoldás.

2012. febr. 2. 14:59
 8/17 A kérdező kommentje:
Igen, az 1 es az amelyik követhető stratégia, ám nehéz ilyent találni, mindenhol kialakul általában az alá és fölérendeltségi viszony.
2012. febr. 2. 17:21
 9/17 anonim ***** válasza:

"mindenhol kialakul általában"

Most akkor mindenhol vagy általában? :)))

Általában igen, nem mindenhol.

2012. febr. 2. 18:14
 10/17 A kérdező kommentje:
Haha :) Úgy is irhattam volna, hogy általában mindenhol kialakul. Csakhát fölcseréltem a sorrendet, ami egy kissé érthetetlenné tette a mondatot, de reménykedem hogy értetted mit akarok mondani :) Nem kell éppen olyan szigorúnak lenni.
2012. febr. 2. 19:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!