Miért mondják, hogy az öngyilkosság nem megoldás a problémákra?
Csak hiszed. A gyávaság, a problémák előli elmenekülés nem megoldás. Hitkérdés, hogy ki mit hisz, hova kerül, hogyan tovább, ezért erről nem beszélek. Helyette ajánlok neked egy jó filmet: Csodás álmok jönnek.
Amikor egy kicsit jobban leszel és kilátsz a fejedből, a mély gondokból, akkor nézd meg és egyedül nézd meg, ha lehet. Szerintem sokat tudna segíteni, hogy másként lásd ezt a dolgot.
"Miért mondják, hogy az öngyilkosság nem megoldás a problémákra?"
Azért, mert az öngyilkos igazából nem nem akar élni, hanem máshogy akar élni. Az öngyilkosság nem biztosít számára jobb életet. A közvetlen problémáját "megoldja", de nem teljesíti azt, amire az illetőnek igazából szüksége lenne.
Az öngyilkosságok elenyészően kicsi része az, amikor az illető tényleg nem akar élni és nincs más megoldás. Az esetek többségében az öngyilkosság melletti döntés beszűkült tudatállapotban születő téves következtetés eredménye.
ha masik oldalrol nezed a dolgot. Ha hiszel abban, hogy van tobb elet, es hogy ujra fogsz szuletni?
Mert akkor biztosan nem megoldas. Azert jottel erre a vilagra, ebbe az eletbe, hogy tapasztalj, es tanulj. Ha nem vagy kepes megoldani ezt a problemat, es megolod magad, akkor a kovetkezo eletedben ujra visszakapod ugyanezt a problemat. Tehat szerintem ez nem megoldas, csak a problema idobeli eltolasa.
Olyan szep az elet. Sok szar tortenik benne, veled is, massal is. Isten tudja mikor jott el az ido arra, hogy tovabballj. Az eletet tole kaptad, hagyd meg neki a jogot az elvetelre is. :-)
(egyebkent en nem vagyok vallasos, de hiszem, hogy van valami felettunk valo, aki iranyit)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!