Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért mondják, hogy az öngyilk...

Miért mondják, hogy az öngyilkosság nem megoldás a problémákra?

Figyelt kérdés
Hiszen az összes problémát megoldja, méghozzá elég gyorsan.
2012. jan. 31. 13:53
1 2
 11/16 dftgsgvghgev ***** válasza:
Naja, a rossz megélése kardinális kérdés.
2012. febr. 3. 14:45
 12/16 anonim ***** válasza:

Csak hiszed. A gyávaság, a problémák előli elmenekülés nem megoldás. Hitkérdés, hogy ki mit hisz, hova kerül, hogyan tovább, ezért erről nem beszélek. Helyette ajánlok neked egy jó filmet: Csodás álmok jönnek.

Amikor egy kicsit jobban leszel és kilátsz a fejedből, a mély gondokból, akkor nézd meg és egyedül nézd meg, ha lehet. Szerintem sokat tudna segíteni, hogy másként lásd ezt a dolgot.

2012. febr. 5. 20:38
 13/16 anonim ***** válasza:

"Miért mondják, hogy az öngyilkosság nem megoldás a problémákra?"

Azért, mert az öngyilkos igazából nem nem akar élni, hanem máshogy akar élni. Az öngyilkosság nem biztosít számára jobb életet. A közvetlen problémáját "megoldja", de nem teljesíti azt, amire az illetőnek igazából szüksége lenne.

Az öngyilkosságok elenyészően kicsi része az, amikor az illető tényleg nem akar élni és nincs más megoldás. Az esetek többségében az öngyilkosság melletti döntés beszűkült tudatállapotban születő téves következtetés eredménye.

2012. febr. 6. 00:31
 14/16 anonim válasza:

ha masik oldalrol nezed a dolgot. Ha hiszel abban, hogy van tobb elet, es hogy ujra fogsz szuletni?

Mert akkor biztosan nem megoldas. Azert jottel erre a vilagra, ebbe az eletbe, hogy tapasztalj, es tanulj. Ha nem vagy kepes megoldani ezt a problemat, es megolod magad, akkor a kovetkezo eletedben ujra visszakapod ugyanezt a problemat. Tehat szerintem ez nem megoldas, csak a problema idobeli eltolasa.

Olyan szep az elet. Sok szar tortenik benne, veled is, massal is. Isten tudja mikor jott el az ido arra, hogy tovabballj. Az eletet tole kaptad, hagyd meg neki a jogot az elvetelre is. :-)

(egyebkent en nem vagyok vallasos, de hiszem, hogy van valami felettunk valo, aki iranyit)

2012. márc. 6. 14:07
 15/16 anonim ***** válasza:
Dehogynem megoláds a próblémákra. Én 18-19 éves vagyok és félek mert lehet hogy nemsokára agyvérzésem lehet. Magas a vérnyomásom. Meg minden. Próbálnék helyesen táplálkozni sőt akarok is és ha van pénzem akkor csinálom is meg sportolni is, de ez mind pénz. 1 kg csirkemell az a legegésségesebb hús 1500 forint körül van. Ilyen salátaféle pedig 400-500 forint egy kis tasak. Ezekre se a szüleimnek se nekem nincs pénz. Meg igy is egy csomó tartozásai vannak a szüleimek. Vagyis, csak ilyen 200 forintos párizsikra van pénz meg olcsó kenyerekre de már lassan arra sincs, ezeket kell ennem és egyre kövérebb leszek. Aza baj hjogy az emberek csak saját magukra gondolnak (tisztelet a kivételnek) mert például vannak a millirádsok akik inkább holdon vesznek maguknak házat amire semmi szükség minthogy adnának a szegényeknek pedig egy fajok vagyunk. ÉS ez így fog menni addig amíg meg nem szűnik az emberiség. Azt kéne sztem. csinálni hogy mindenféle étel meg szinte mindennek igyenesnek kellenne lennie és akkor senkinek sem lenne problémája. Aztán mindenki dolgozna napi 5-6 órát, aki pedig nem dolgozik az pedig mondjuk börtönbe kerülne vagy valami. De mivel úgyse fog megváltozni jobbra a világ mellesleg én bármikor agyvérzést kaphatok, ezért jobb az önygilkosság szerintem mint a lebénulás főleg 19 évesen.
2012. jún. 8. 22:52
 16/16 anonim ***** válasza:
A lélek egy komód.. egy fiókos szekrény.. ha lálépnek a lábadra kihúzod az egyes fiókot..kettest hármast random.. mi van benne? Pofon csaphatom aki rálépett, nevethetek, elnézést kérhetek, hogy én hagytam ott a lábam, vagy akár ehetek egy csokit is, ha van nálam.. Ez a szabad ember ismérve.. Van komódja, sok fiókkal, és minden fiók tele megoldással... viszont minél többször lépnek a lábamra.. annál inkább a már bevált megoldást fogom használni.. ergo a többi fiók lassan berosdásodik, beszorul..öregek leszünk háklisok.. A beteg ember nehezebb helyzetben van.. sosem volt sok fiókos komódja! Egy fiókja van.. és abban vagy gyógyszer, vagy alkohol, vagy drog, agresszió, egyéb deviancia van.. azt használja, ha boldog, ha szomorú.. A depressziós is ilyen.. beteg.. kihúzza a fiókot, és ott figyel az öngyilok.. becsukja.. aztán kinyitja.. de ott figyel.. nincs benne más.. :-) DE! igazából van benne, de az kecsegtet a legtöbb sikerrel.. mint a zoknisfiókban egy talált húszezres.. a probléma, ami miatt kihúzta a fiókot, gyakran már nem is létezik.. azért jár a fiókhoz, mert kell neki a húszezres.. megoldaná minden gondját.. de ha létezik is a probléma.. arra van más megoldás is, csak nem látja, ha látja se hiszi, hogy meg tudja lépni.. picit olyan, mintha felvennénk napszemüveget.. van zöld, sárga, piros.. ha valamelyiken keresztül nézed a világot.. csomó színt nem látsz.. így lát az is, aki beteg.. először rá kell jönnie, hogy szemüveg van rajta, és azért nem lát.. szomorú öngyilkos fiatalt látni szemüvegben.. aki azért halt meg, mert azt hitte apokalipszis van.. pedig csak szemüveg volt rajta.. és azért nem látta a napot.. Szóval nem vagy te alacsony.. nézz már le.. csak épp gödörben állsz.. !!
2021. jan. 6. 22:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!