Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért nem kellek senkinek?...

Miért nem kellek senkinek? Mit csináljak?

Figyelt kérdés
16 éves lány vagyok. Az életem szar. Nincsen sok barátom, nem volt még pasim se. Sokszor van jó kedvem, sőt, akik a környezetemben vannak azt hinnék hogy egy pozitív ember vagyok. Pedig nem, csak egyszerűen máshogy nem tudom túlélni a napot, és máshogy nem tudom eltitkolni. Itthon folyton csak sírok, sokszor gondolok az öngyilkosságra is. Egyszer észrevették, hogy vágom az ereimet, de csak rám nézett és azt mondta hogy emo.. Nem szeretem magamat. Mondták már hogy szép vagyok, de én meg vagyok győződve arról, hogy nem gondolja komolyan. Mindig próbálok pozitív dolgokat keresni meg minden, de mindig csalódnom kell az emberekben, utálom hogy minden napom ugyan úgy telik, hogy nem kellek senkinek és utálom magam, mert ronda vagyok. :(
2012. jan. 28. 21:54
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Nem ártana egy pszichológus, de legalább egy jó barát, akivel meg tudnád beszélni a gondjaidat.
2012. jan. 28. 22:04
 2/11 A kérdező kommentje:
Gondolkodtam már hogy elmegyek pszichológushoz, de még oda se merek elmenni. Hülyének néz, stb. Van egy legjobb barátnőm, de ezeket még neki sem merem elmondani, nem még hogy másnak.. Meg a szüleimnek mit mondanék? Ők sose hinnék, hogy ilyesmi bajom lehet. :(
2012. jan. 28. 22:15
 3/11 anonim ***** válasza:

Szia!

Ne légy elkeseredve, mivel személyesen nem ismerlek nem tudok véleményt mondani rólad, de ha szeretnéd tudni a korod béliek problémáit itt egy pár:

-nem vagyok szép

-negatív személyiség vagyok

-...stb

A csudába is vele(én pasi vagyok, de átéltem hasonló dolgokat)!

Fogj egy papírt és írd rá, majd tedd ki egy látszatós helyre:

-Szép vagyok

-Dögös vagyok

-Buknak rám a pasik

-okos vagyok

-stb...

Nekem ez bevált!

2012. jan. 28. 22:23
 4/11 A kérdező kommentje:
Ezt már én is próbáltam, de nekem nem jött be. Ha megnéztem mindig az jött le hogy "ez nem is igaz".. :S Nekem nem tűnik fel, hogy másnak ilyen problémái lennének. Sok haverja van, van barátja, jól tanul, minden happy. Biztos neki is vannak rossz napjai, de nem úgy, mint nekem. Én meg akárhogy próbálkozok semmi sem sikerül.
2012. jan. 28. 22:52
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező!

Én is így vagyok mint Te, elkeseredésemben írtam egy kérdést, de látom, hogy mindenhova csak egy-két válasz jut... Szóval teljesen megértem ezt a dolgot, de akkor sem hagyhatom... Biztos csak bemagyarázod magadnak, hogy nem vagy szép, de nem csoda, hogy ezt gondolod magadról, hogyha nincsen sok barátod. Nekem pl. egy sincs, én zenét szoktam hallgatni, az ad egy kis erőt. Találj valamit, amivel eltereled a figyelmed. A másik, hogy ne idegesítsd azon magad, hogy a többieknek mondjuk már párjuk van és ne akarj más lenni mint ami vagy, mert van valahol valaki aki csak Rád vár és úgy szeret téged ahogy vagy. Az egyik gond az, amit te is mondtál, hogy nem szereted magad... márpedig, hogyha nem sikerül szeretned magad, akkor nem fogsz előrébb jutni sajnos. Addig semmi nem fog sikerülni, amíg magadban nem hiszel! De abban a pillanatban, hogy hinni fogsz, gyönyörűnek látod majd magad! Minden emberi élet érték, és minden ember ezen a földön gyönyörű, de csak akkor ha a lénye feltárul... lehet, hogy még nem látott bele senki igazán a Te kis lelkedbe. De hidd el, majd lesz valaki megfogja a kezed. Hisz senki nem maradhat egyedül! És gondolom ismered azt az almafás hasonlatot, hogy a legszebb lányokhoz nem mernek közeledni a fiúk, mert félnek hogy leesik az alma a fáról, hisz a legszebbek vannak mindig a legmagasabban. Na, szóval én nem fogom hagyni, hogy butaságot tégy, hogyha valami baj van, szólj, én tudom milyen... Fel a fejjel, szerintem légy olyan amilyen eddig voltál, hisz hogyha jókedvű vagy, akkor lehetetlen, hogy ne szeressenek, és nyugodtan mondd el a barátnődnek, hogy mi van, nincs vele veszíteni valód, vagy ha nem neki akkor valakit keress, akiben megbízol. Ne szomorkodj, majd minden összejön, csak ne csüggedj el, mert akkor tényleg nem fognak szeretni.

2012. jan. 29. 00:04
 6/11 anonim ***** válasza:

nincs pasid ájájájj

nekem sincs és le se ..arom, majd lesz, vagy nem, de azt is le..arom

ronda vagy, akkor ronda vagy...na és?

ne (pozitív) gondolatokat keress, úgy értem ne agyalj túl sokat! inkább haverokat, barátnőket keress (ne a neten)!

amíg rinyálsz és otthon sajnálod magad, addig elfelejtesz élni, fogd magad és csináld amit szeretsz vagy szeretnél, hobizz, szórakozz...

bárcsak nekem is eszembe jutott volna ez 16 évesen...:/

22L

2012. jan. 29. 05:42
 7/11 anonim ***** válasza:

Szívesen beszélgetek veletek, ha gondoljátok. Írjatok privátot.

Középkorú férfi vagyok, de nem akarok veletek randizni. Első hozzászóló vagyok.

2012. jan. 29. 12:09
 8/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Már mindent megpróbáltam hogy legyen egy kis önbizalmam, ha néha-néha sikerül is szépnek éreznem magam, valaki mindig tesz róla, hogy ez ne tartson sokáig. Abban reménykedem hogy majd kinövöm ezt a kort vagy ezt a hosszú időszakot (mert ez már régóta tart), és akkor majd talán jobb lesz.. Vagyis remélem kihúzom addig. :) Az a baj hogy nincs önbizalmam, nagyon szorongok ha pl. egyedül kell elmennem a városba, boltba, ilyen helyekre, nekem ez egy kész rémálom. A fiús dolog pedig nem azért zavar, mert hogy másoknak már minden héten van és húú, hanem mert jólesne már valaki aki átölel, vagy azt mondja hogy szép vagyok, ha nem is így van, és hogy kicsit jól érezhessem magam. Neten sokan próbálkoznak, és ilyenkor chat-en is el tudunk beszélgetni, mondják is hogy kedves vagyok, meg POZITÍV, mert akkor tudom hogy nem lát és akkor önmagam vagyok, de élőben már meg sem tudok szólalni.
2012. jan. 29. 12:38
 9/11 A kérdező kommentje:
Ja és engem is már csak pár dolog éltet. Zene, legjobb barátnőm, szüleim és a kutyám. <3:)
2012. jan. 29. 12:45
 10/11 anonim ***** válasza:

Ugyan már, ne beszélj butaságokat! A családodnak szerintem nyugodtan elmondhatod a problémáidat. Ha ide le mered írni őket akkor nekik miért ne mondhatnád el? Ők szeretnek a legjobban a világon, nekik vagy a legfontosabb. Biztos vagyok benne, hogy megértenének és megpróbálnának segíteni. A pszichológus pedig el sem tudnád képzelni milyen emberek problémáit hallgatja meg nap mint nap. Neki ez a szakmája, nem néz hülyének senkit, komolyan veszi őket, bár én nem vagyok nagy hívük. Mindig idegenként tekintettem rájuk és nem tudtam őszintén beszélgetni velük.

Azt mondod másokat nem látsz ilyennek. Ha te a pozitív arcodat mutatod feléjük akkor szerinted ők milyennek látnak téged? :D Lehet, hogy nekik is pont ugyanilyen bajaik vannak csak ők is félnek kiadni magukból. Én is egy ilyen ember vagyok csak én nem félek elmondani, hanem egyszerűen nem szeretném folyton a problémáimmal nyaggatni a barátaimat. Itthon nekünk is vannak gondjaink egyrészt pénzügyileg, másrészt a testvérem egy elég komoly mentális betegségben szenved és nagyon sok gond van vele, úgyhogy hidd el másol sem fenékig tejfel az élet. Ennek ellenére én a suliban mindenkivel viccelődök és bár elég sokszor vagyok ideges, ezt megpróbálom másnak tulajdonítani.

Ha nem bízol a családodban, az orvosokban és a barátaidban sem bízol, akkor szerintem most ezt hiába írom, de ha mégis szeretnél valakivel beszélgetni a gondjaidról akkor nyugodtan írj egy privátot :) Nyugi nem fogom úgy venni mintha csak traktálni szeretnél a bajaiddal, szívesen meghallgatnálak és esetleg segítenék is ha szükséged van rá, persze név nélkül ugyan úgy mintha ide írnék. Gondold meg azért szerintem :) 19/f

(bocsi a hosszú válasz miatt :p)

2012. jan. 29. 16:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!