Ezt már nem bírom. Ötletek mit tegyek?
Abban, amiben szeretné, ha segítenének. Igazándiból ebből a kérdésből inkább azt szűrtem le, hogy a kérdezőnek szüksége lenne valakire, aki képes meghallgatni, támogatni. Ugyanis e pár mondat mögött sokkal többet érzek, mint amennyi ide le van írva. Ha ez így van, akkor többre mehet a kérdező mondjuk 3x45 perc konzultációs beszélgetéssel, mint néhány "vaktában" adott jótanáccsal. Szerintem.
Éppen ezért ez volt az egyetlen válasz, amit tiszta lelkiismerettel tudtam adni.
Nah, szóval elsőként abban tudnak segíteni, hogy
1. meghallgatnak, anélkül, hogy leszólnának (ez ma már nagy szó sajnos)
2. segítenek átgondolni a helyzetet. Ha jól vettem ki, itt a családi kommunikációban vannak olyan elemek, amik zavarják a kérdezőt. Azok a problémák, amikben belekerül a család a képletbe, elég szövevényesek tudnak lenni. Ezt nehéz átlátni, ha nincs külső segítség. A telefonos ügyeletes olyan dolgokra is felhívhatja a kérdező figyelmét az adott probléma kapcsán, ami csak hosszabb beszélgetésből derülne ki, vagy esetleg elkerülte a kérdező figyelmét.
3. ezen kívül közvetítők tudnak lenni pl. iskolapszichológusok, nevelési tanácsadók, családsegítő szolgálatok felé, ha a hívó kéri őket. A családi nehézségek megoldásában mindhárom szervezet sokat tehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!