Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Lehet gyógyítani/enyhíteni a...

Lehet gyógyítani/enyhíteni a szociális fóbiát orvosi segítség nélkül?

Figyelt kérdés
valószínűleg szociális fóbiám van. nem szeretek emberek közt lenni, utálom a tömeget, nem szeretek tömegben lenni...valahogy olyan feszült vagyok. ha a városba is kell mennem, főleg magamban. vagy csak suliban...bárhol ahol sok nép van. azért mondom hogy valószínűleg mert orvoshoz nem fordultam ezzel, nem is szeretnék, de több ember is ezt mondta hogy ez az lehet. mivel tudnám ezt megszűntetni, nem is értem igazából miért vagyok olyan feszült ideges nyugtalan tömegben, mit tehetnék ezzel?
2009. máj. 28. 21:51
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Nekem is szociális fóbiám van. Főleg akkor érzem rosszul magam ha tömeg előtt kell szerepelnem, esetleg felszólalnom. Én az apró lépések híve vagyok. Egy előző hozzászóló leírt hasonló eseteket. És próbálok egy olyan dolgot, hogy leírom azt amit következő nap szeretnék megvalósítani. Ez nagyban csökkenti a szorongást és eredményesebb leszek. Próbáld ki, hogy apró célokat tűzöl ki és utána nagyobbakat. De mindig csak olyat amit a következő nap meg tudsz tenni.

Tehát nem olyat, hogy most ezzel vagy azzal barátkozni fogok, hanem, hogy kicsit nyitok felé mondjuk úgy, hogy segitek neki valamiben.

2010. jún. 6. 22:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!