Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Rendszeres szociális ösztöndíj...

Rendszeres szociális ösztöndíj? Segítség!

Figyelt kérdés
Ebben az évben megkaptam, mivel minden tesómnak volt tanulói jogviszony. Most mint a két nővérem végezni fog ( államvizsga két héten belül) Őket hogy szerepeltessem a táblázatban mint foglalkozás ha junius 11 a határidő és akkor még diákok, de rövidesen megszűnik a jogviszony?
2010. máj. 29. 09:57
 1/6 anonim ***** válasza:
32%
Én ezt csináltam.....volt anyuéknak egy telke....semmi különös, csak egy kis kert meg egy háziko. Az a lényeg, hogy hivatalosan bejelentkeztem oda. Persze nem költöztem oda. Annyi volt, hogy a postán igényelni kellett, hogy a telek címére érkező leveleimet anyuékhoz küldjék. De ez kb. fél évre egy ezres. Még így is jó. Így tudtam a papíron igazolni, hogy "önfentartó" vagyok. És így kaptam meg az ösztöndíjat. Máshogy nem kaptam volna semmit, pedig mi is nagycsaládosok vagyunk, így nagyon kellett az a plusz pénz. Persze ha nincs telketek, például, bejelentkezhetsz a nagymamához, vagy a dédihez is....így még ő is jól jár, hisz mondjuk télen a fűtéstámogatásnaál, tudja írni, hogy többen laktok és te még tanulsz. vannak ilyen kikapuk. Járj utána.
2010. máj. 29. 10:06
 2/6 anonim ***** válasza:

náluk az a szabály hogy 3 hónapnál régebbi papírokat nem lehet beküldeni valamelyiknek ennél is frissebbnek kell lennie szóval ha most kérsz papírt akkor még tanulók és így fogják számolni a potjaidat,

első hozzászólónak, hátigen nálunkis ez megy sajnos ezért nem kapnak sokan szoc ösztöndíjat mert akiknek saját telkük meg egy felesleges lakásuk vna oda bejelentkeznek de akinek nincs ilyesmi az megszívta, rossz a rendszer kikéne szűrni az ilyen ügyeskedést

2010. máj. 29. 13:17
 3/6 anonim ***** válasza:
Csak irígykedsz....mert nincs annyi eszed, hogy kitalálj ilyeneket.....
2010. máj. 30. 11:47
 4/6 anonim ***** válasza:
:D eszem van mint leírtam tudom hogy mennek a dolgom csak egy felesleges lakásunk nincs ahova betudnék jelentkezni olyan gazdagok vagyunk hogy csak egy másfél szobás lakásunk van és így nem kaphatok ösztöndíjat sajnos
2010. máj. 30. 12:49
 5/6 anonim válasza:
Szerintem sem kellene kiszűrni az ilyen ügyeskedést !!! ( ha a cigányok is megkapják a 200 000 ret havonta a csalásból mi ennyi kis aprópénzért miért ne ügyeskedhetnénk..... sajnos a mai világban muszáj... szomorú ami itt folyik, hogy aki rászorul annak sem adják....
2010. máj. 30. 21:24
 6/6 anonim ***** válasza:
az a baj hogy nem minden szegény tud ügyeskedni és akinek sikeres vállalkozók a szülei azok maximális összeget kaphatnak akinek meg van 5 testvére egy lakásban ő meg nem biztos hogy egyáltalán kap és anyit biztos nem mint aki 0 ft jövedelemmel bejelentkezett valahova, mivel van egy ösztöndíj keret meghatározott összeggel nem úgy mint a cigánytámogatásban a végtelen állami kasszából megy alanyi jogon
2010. máj. 30. 21:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!