Mi játszódik le annak az embernek a fejében aki utálja magát?
hát egy az, hogy se a kinézetünket, sem az agyunkat nem i válasszuk, hanem a genetika.
valaki mázlista, valaki nem. én speciel jól néztem ki egész 16,5 éves koromig, utána elkezdtem csúnyulni.. kinek a hibája? hát biztos nem az enyém.. de valahogy az a probléma, hogy a kinézete is hozzá nő az emberhez. úgy viszonyulnak hozzá, úgy viszonyul magához.. úgy lelkileg teljesen máshogy érzi magát egy csúnya ember, mint 1 szép. mind2 bőrében voltam már, helyzetét ismerem..
Kínosan érzi magát, kb. úgy gondolja, hogy az egész világ azt figyeli, hogy ő mikor tesz egy ballépést, hogy aztán röhöghessenek rajta. Ettől annyira feszülten viselkedik, hogy tényleg nevetnek rajta. Másokról azt feltételezi, hogy ha normálisak, akkor utálják. Ezért bizalmatlan és ellenséges. Ezért tényleg utálják. Akik nem utálják, azokat abnormálisnak tartja, ezért sosem tud velük őszintén barátkozni.
Ezek az emberek általában úgy érzik, hogy nekik nem jár az, ami másnak igen. Tehát pl. nem veszekszenek senkivel, mert mindenkinek igazat adnak. Ha csinálnak valami hasznosat a munkahelyen vagy iskolában, azt náluk szemfülesebbek kisajátítják maguknak, ők pedig nem tiltakoznak. Ők azok, akiknek elé lehet állni egy sorban, és még ők kérnek bocsánatot, mert azt hiszik, hogy "foglalt" volt a hely. Szomorúak és aggódnak: egyrészt úgy érzik, hogy az élet egy hatalmas probléma, amit ők nem tudnak megoldani, és rövidesen az egész a fejükre zuhan, tehát katasztrófát várnak. Másrészt ha bekövetkezik valami baj, akkor úgy érzik, az jogos büntetés volt.
Azt is csinálják, hogy keserves munkával felépítenek valamit (dolgoznak és pénzt keresnek, felépítenek egy barátságot, elvégeznek egy tanfolyamot, megírnak egy pályázatot), aztán az utolsó pillanatban keresztbe tesznek maguknak (elvesztik a pénztárcájukat, egy sértő megjegyzés csúszik ki a szájukon, elfelejtenek elmenni az utolsó vizsgára, nem adják be a pályázatot, mert nem tudják megírni a kísérőlevelet). Ezt később nevetgélve mesélik el a kocsmában.
13:34
"én speciel jól néztem ki egész 16,5 éves koromig, utána elkezdtem csúnyulni.. kinek a hibája?"
Senkié, de ritkán hihető, hogy valaki egyszerűen "megcsúnyul". Megváltozhat a kinézete, ami miatt újra kell gondolnia a stílusát, de a "megcsúnyul" erős kifejezés. Három dolog erősen befolyásolja a kinézetet: a stílus (öltözködés, megfelelő hajviselet, kozmetikumok), a pozitív hozzáállás (sok mosoly, kevés szúrós tekintet, zaklatottság helyett nyugalom), és a báj (a mozgásban megnyilvánuló szépség), ami a személyiséggel is összefügg, egyben fejleszthető készség is.
Tehát a megfelelő hozzáállással és jó döntésekkel klasszisokkal javítható a szépség. Amikor egy fiatal nő csúnyának tartja magát, akkor a leggyakrabban ott pszichés okok is vannak, illetve rossz stílus. Amiken lehet javítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!