Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ha napi egy xanaxot szedek...

Ha napi egy xanaxot szedek lehet tőle bajom?

Figyelt kérdés
Egyetemre járok. A második évben annyira kikészültem a vizsgák miatt, hogy elkezdtem xanaxot szedni. Napi szinten voltam rosszul. Minden nap rámjött a pánikbetegség. Elkezdtem szedni a xanaxot amitől arra a napra kicsit jobban lettem. Ez majdnem két éven keresztül ment. Addig a sulit nem hagytam abba pár tárgyat megcsináltam, de az is nehéz volt, mert depressziós is lettem. Aztán erőt vettem magamon, nem szedtem a gyógyszert és próbáltam csinálni a sulit. Olyan nagy mennyiséget nem tanulok most, de jövőre megint sokat kell hiszen a sok vizsgát most kell majd teljesítenem. Elég sok idő eltelt és most már tényleg talán két havonta egyszer vagyok rosszul, ez már nem zavaró. De viszont tartok tőle, hogy ha most megint egész nap kell tanulnom megint úgyanugy rosszul leszek. Ha most megint éveken keresztül szedném a gyógyszert lehet attól valami bajom?
2012. jan. 20. 12:08
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Hát nem jó dolog szedni ilyen erős nyugtatót. Akkor inkább szedj gyógynövény alapút, homeopátiás készítményt, az nem okoz függőséget és nem lesznek súlyos következményei.
2012. jan. 20. 12:13
 2/12 Darkkingdom ***** válasza:
39%
Olyan bajod nem lehet,mert egyik ismerősöm napi 3 erős xanaxot szed,nála már oylna baja mondjuk látszódik hogy szétszrtabb meg azért az már pusztitja az agyat,mondjuk ő amúgysem tiszta :DXD de jó értelemben tehát nem fogyatékos,!De ha napi egy xanax és gondolom nem a legerőssebb!Akkro bajod nem lessz,de néha próbáld meg nem beszedni,mert amúgy rászokni meg NAGYON RÁ LEHET és nem birod majd abbahagyni!
2012. jan. 20. 12:14
 3/12 anonim ***** válasza:
Szerintem meg valahogy máshogy kéne kezelni a dolgot. Nem normális, hogy az iskola miatt nyugtatókkal tömd magad. Vagy rosszul választottál sulit, vagy először ki kéne kezelni pszichológussal az alapproblémád, és utána nekifutni az iskolának újra. Ennek így semmi értelme, amit csinálsz.
2012. jan. 20. 13:00
 4/12 anonim ***** válasza:
50%
A xanax az egyik legsunyibb kedély javító gyógyszer.Felejtsd el!!!!Függőségen kívül, személyiség átformáló is.Ami évek múlva jelentkezik.Főleg te még nagyon fiatal vagy.Később gondolom szülni is szeretnél.Sokáig raktározódik a szervezetben!Próbálj a stresszesebb időszakban nyugtató teákat inni.Azoknak nincs mellékhatása.
2012. jan. 20. 13:07
 5/12 anonim ***** válasza:
Szerintem a xanaxnál sokkal rosszabb és alattomosabb nyugtató a rivotril,ha már a függőségről beszélünk.Én mindkettőt szedtem. És az sem mindegy hogy hány milligrammos a xanax tabletta amit szedtél :lehet 0,25 mg és lehet 1 mg is ami kapásból nyégyszeres dózis.De még mindig jobb mintha drogozna valaki vagy alkohollal próbálná feloldani a mindennapi stresszt.
2012. jan. 20. 13:46
 6/12 anonim ***** válasza:

A xanax hatóanyagához a szervezet gyorsan hozzászokik, ha 2 éven át szeded, annak a legnagyobb részében semmi hatása nincs, csak függő vagy és az elvonási tüneteket "kezeled" vele.

Hosszú távon állítólag rontja a memóriát, megváltoztatja a személyiséget stb. Persze minderről semmi biztosat nem lehet tudni, mert különféle lobbyk uralják ezt a témát pro és contra egyaránt.

Szerintem pszichoterápiával többre mennél.

2012. jan. 20. 14:55
 7/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Igazából semmit nem szeretnék a jövőben, csak a sulit befejezni. Akkor végülis ha szedem még pár évig a gyógyszert azzal az idő alatt nem lehet olyan nagy baj.
2012. jan. 20. 14:56
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Leírták többen is, hogy nem jó, Ki így, ki úgy fogalmazta meg. Erre te ebből azt szűröd le, hogy pár év alatt nem lesz nagyobb bajod tőle. Szerintem máris megártott amit eddig szedtél.
2012. jan. 20. 15:21
 9/12 anonim ***** válasza:

Akkor egyértelműsítsünk:

Xanaxot nem szabad évekig egyvégtében szedni, ezt max. akkor javasolják pszichiáterek, ha már tényleg iszonyú nagy baj van.

Ráadásul ez nem is kedélyjavító, ahogy írták, hanem nyugtató.

Mindenki úgy vágja haza a szervezetét, a máját és az idegrendszerét, ahogy akarja, de a pszichoterápia tényleg többet érne.

Csakhogy úgy látom, hogy most itt egy alkoholistának próbáljuk elmagyarázni, hogy ne igyon...

2012. jan. 20. 15:25
 10/12 A kérdező kommentje:
Megértettem és köszönöm a válaszokat. Én azt írtam, hogy ha még szedem két évig akkor abban a két évben bajom nem lesz és értem, hogy utána már nem tesz jót, de engem az most nem érdekel. Szóval pár évet ellehet lenni ezzel.
2012. jan. 20. 15:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!