Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Nagyon depressziós vagyok....

Nagyon depressziós vagyok. Orvoshoz fordultam, de nem jött be. Tudnátok ajánlani valamilyen legális szert - erőset-, ami segít? Nervenpflege, homeopátia, teák nem használnak. Alkohol, csoki kizárva. Borzasztóan rosszul érzem magam.

Figyelt kérdés
2012. jan. 14. 23:19
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

"Nervenpflege, homeopátia, teák nem használnak."

Nervenpflege - nyugtató, egy depressziósnak, aki tök erőtlen, más se hiányzik, mint hogy még tovább nyugtassák

homeopátia - nem hatásos

alkohol - depressziósokra rendkívül károsan hat, depressziósnak egy pohár sört sem szabad innia!

Fordulj orvoshoz. Ha nem akarsz, akkor is.

Egyéb gyógymódok:

1) sport vagy fizikai munka, akkor is, ha nincs kedved hozzá

2) elég fény biztosítása; legyén napon, a szobádat nagyon erősen világítsd ki

3) B-vitamin, cink, magnézium stb. pótlása

4) társaságba kell járni, minden nap beszélni legalább 1-2 emberrel, akkor is, ha semmi kedved hozzá

Gyors módszer:

Főzz pár csésze kávét, keress egy jó könyvet, vagy valamilyen kézimunkát, barkácsmunkát, festegetést vagy más, figyelmet lekötő tevékenységet, rakj fel jó zenéket, és virraszd át az éjszakát. Időnként sétálj is odakint, a kellemes hűvös is segít ébernek maradni. Kb. 2/3 eséllyel másnap délutánra mintha kicseréltek volna!

Vigyázat, kialvatlan állapotban ne kezelj gépet vagy vezess autót.

A részleges alvásmegvonást is ajánlják (ha éjféltől 6-ig szoktál aludni, akkor 3-kor kelj).

Az alvásmegvonás antidepresszáns hatása sajnos általában a következő alvással odalesz.

2012. jan. 15. 21:48
 12/13 anonim ***** válasza:
Én pánikbeteg vagyok,és nekem is rossz.Fél éve hagytam abba a gyógyszert,mert úgy tünt minden oké.Másfél évog szedtem,és orvosi javaslatra hagytam abba,csak híztam tőle 30 kilót sajnos.Most 1 hete újból előjött minden,ugyanazok a rosszullétek,rohamok,félelem stb.Megpróbálok szembeszállni a félelmeimmel,és leküzdeni azokat,ha nem megy nyugtatót veszek be,mert vérnyomáscsökkentőt is szedek,de már az sem elég.Te ne szedj nyugtatót,inkább vegyél erőt magadon,és azért is mutasd meg a világnak,hogy hasznos ember vagy te is!Nekem sincs kedvem semmihez,csak itthon vagyok jól,de így nem lehet élni!Igenis emberek közé kell menni,keresni a kapcsolatokat,és megpróbálni leküzdeni a rosszat.Én megértelek,de ne add fel!Ha akarod,jobb lehet,ha beletörődsz,rosszabb lesz.Szorítok neked is hogy sikerüljön!
2012. jan. 15. 23:28
 13/13 anonim válasza:
Én sokszor lettem már majdnem depis. Sokszor sirdogáltam esténként az ágyban, de amikor megöleltem a macim, úgy éreztem, mindig van valaki, aki vigyáz rám és szeret. :)
2015. júl. 5. 20:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!