Miért baj, ha valaki szereti a magányt?
Azok közé tartozom, akiknek az egyedüllét - társaság egyensúlyuk az egyedüllét felé tolódott, illetőleg sok dolgot jobban szeretnek egyedül csinálni. Én így érezném jól magam, ha nem kéne lépten nyomon azt hallgatni vagy olvasni, hogy a magányosoknak ezért nem jó, azért nem jó, amazért nem jó és mozdulj ki, legyél társaságban... Amiért állandóan ezt kapom meg, már rég elbizonytalanodtam.
Közben annak, hogy valaki szereti a magányt, számtalan pozitív hozadéka, pozitív oldala is van, szerintem.
Szerintem nem jó átesni egyik oldalra sem. Ismerek olyat aki egy percig sem bír meglenni egyedül. Az azért nem jó, mert ha mégis úgy adódik, hogy egyedül kell lennie akkor majd megőrül. Valamint azért sem jó mert így nincs ideje gondolkodni és rendezni magában a dolgokat, habár ki tudja, lehet épp ez elől menekül.
Viszont ha mindig egyedül vagy úgy nagyon elhidegülhetsz az emberektől és mikor ráeszmélsz hogy szükséged van valakire már túl késő lesz. Vagy ha simán változol és mégis szeretnél társaságba járni, sokkal nehezebb lesz visszaszerezni a régi barátokat.
Egyébként szerintem próbáld meg megtalálni a jó oldalát a szociális életnek. Keress olyan társas tevékenységeket amiben jól érzed magad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!