Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Szed valaki Frontin nevű...

Szed valaki Frontin nevű gyógyszert szorongásra?

Figyelt kérdés

2012. jan. 11. 14:55
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Ezzel a hozzászokás dologgal most picit megijesztgettetek. Nem szeretnék semmilyen gyógyszerhez hozzászokni. Ha beszedem ebből a 30 szemet és szépen fokozatosan áttérek valami gyógynövényes kis feszültégoldóra, az jó ötlet? Vagy ha mondjuk szedem 1 hónapig, akkor az már okozhat akármilyen szintű hozzászokást? Erről mi a véleményetek?
2012. jan. 11. 21:40
 12/18 anonim ***** válasza:
Nem. 1 hónap alatt nem lehet hozzászokni, s jó ötlet, hogy utána alternatív, gyógynövény terápiára térj át! :)
2012. jan. 11. 22:37
 13/18 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek. Akkor mindenképp így fogok tenni. Egy kevés ideig szedem ezt, aztán mindenképp abbahagyom, esetleg próbálok valami alternatívat. De mint mondtam is, a problémám nem idegi eredetű. Inkább szociófóbiás tüneteim vannak, borzasztó feszült tudok lenni 1-1 semmitmondó szituációban. Ahol semmi okom nincs rá, én mégis olyan zavarban vagyok, hogy az egyáltalán nem természetes... És persze ezt látják is rajtam olyankor. Ettől még inkább ideges leszek és vörösödök.
2012. jan. 12. 10:29
 14/18 anonim válasza:
0%
Nagy kamu az egész. Szedem már több, mint egy hónapja napi kettőt, és szó szerint semmi javulást nem érzek. Sőt mintha talán rosszabb is lenne minden. Szerintem semmi hatása sincs, még akkor sem ha többet veszel be egyszerre. Múltkor bevettem 7-et és megittam rá egy üveg bort, na azt már azért éreztem, ki is hánytam pár óra múlva, de amúgy nem érdemes ilyenekben "hinni".
2012. febr. 2. 11:08
 15/18 A kérdező kommentje:
Én már nem szedem.Viszont gyógyszernek gyógyszer, csak ugye gyenge. Ettől függetlenül kell hogy legyen valamilyen hatása szerintem. Mondjuk én se sok mindent éreztem, inkább csak mikor abbahagytam.
2012. febr. 2. 14:49
 16/18 anonim ***** válasza:
Mit éreztél amikor abbahagytad? Hirtelen hagytad el? Tudtál aludni az elhagyás után?
2012. febr. 2. 19:32
 17/18 A kérdező kommentje:
Hát épp ez az, hogy nem... Pedig eddig nem voltak alvásproblémáim, de amikor abbahagytam, volt 2-3 kellemetlen éjszakám. Biztos vagyok benne, hogy köze volt hozzá a gyógyszernek. 2 hétig szedtem kb (30 szem, napi 3x1 25mg-os), majd amikor elfogyott, abbahagytam. Na aznap több mint 2 órán át forgolódtam, már annyira ideges voltam tőle, hogy a végén már attól nem tudtam elaludni. Azóta kipróbáltam egy homeopátiás szert (Sedatif PC), de hamar feladtam. A patikában is azt mondták, annak nagyon beválik aki hisz benne. Rájöttem hogy én annyira nem hiszek. Vettem Valeriana Relax-ot, ez inkább étrend-kiegészítő. Nappal ellazít, éjjel segít a nyugodt alvásban.
2012. febr. 2. 20:36
 18/18 anonim válasza:
100%
Sziasztok! Tudom nem mai kèrdès, de talán az èn hozzáfűzni valòm is mond valamit, azoknak, akik èvekkel kèsőbb - mint èn - kapcsolatba kerültünk ezzrl a gyògyszerrel. 21 èves vagyok. Nem mondanám magam szociofòbiásnak. Viszont nekem is meggyűlt a bajom a szemèlyes tárgyalgásokkal ès mègjobban fusztrált a mások általi elhanyagolás. Az emberben termèszetes, hogy megfordul: "Vajon fura voltam?"... Nálam sok tünet megfordult (szájrágás, körömrágas, lehajtott fejjel járás, ètvágytalanság,ellensèges termèszet, dühkitörèsek, halán utáni vágyakozás). Igazábòl az agyam èjjel nappal pörgött a mit-mièrt kèrdèseken de mivel van egy kislányom aki pár nap mulva kèt èves, elhatároztam, hogy a saját nyavajám helyett azzal foglalkozok, neki ne legyenek ilyen kèrdèsek a fejèben. Ekkor került a kèpbe a háziorvos aki a pszihiátriára utalt be pánikzavarral.. A pszihiáter fel is írta a vitatott gyògybogyòt. 1 hete szedem ma pont ès nekem sok volt a 3x1.. Konkrètan megijedtem attòl, amit magamban èreztem tőle(erőteljes instabilitás, kb 50 kilò lehetek max), ugyanis csak egyszer eshetek el a biciklivel miközben mögöttem ül a lányom... Lefeleztem.. Igy 3x0,5szem /nap.. Szerintem ez a kis bogyò sem csoda szer. De a nyugtalanságomat, az állandò agyalásaimat megszüntette ès az a helyzet, hogy tojok az egèsz világra. Miòta szedem újra sminkelek, már nem èrzem " tönkremenve" magam, pozitivak felèm az emberek, úgy elmosogatok hogy èszre sem veszem ès kellemesen elfáradok nap vègère. Ja, ès az utcára is szívesen kimegyek, amit eddig csak a párom jelenlètèben voltam hajlando ès legörcsölt az agyam, ha leállt beszèlgetni valakivel.. Szerintem ha a pszihologus egyet kerdez ne várjátok meg hogy mindent megkèrdezzen, nyugodtan lehet neki darálni. Legalábbis nálunk nagyon empatikusak ès úgy megyek be "sziiia, helo miujsag hogy vagy?" az szedje ezt a gyògyszert akinek tènyleg erre van szüksège, mert annak újra csodás lesz az èlet :)
2017. aug. 18. 22:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!