Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Szed valaki Frontin nevű...

Szed valaki Frontin nevű gyógyszert szorongásra?

Figyelt kérdés

2012. jan. 11. 14:55
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
Igen anyám,de nem sokat használ neki :(,,akár babot is nyelhetne 3X1 et,,
2012. jan. 11. 14:56
 2/18 anonim ***** válasza:
Igen én szedek. Mi érdekelne a gyógyszerrel kapcsolatban?
2012. jan. 11. 19:50
 3/18 A kérdező kommentje:
Sziasztok, köszi a válaszokat. Ma írt fel nekem a doki szorongásos panaszokra (szociófóbiás tünetekre). Napi 3x0.25 grammos. 2. válaszoló, te érzel valami változást? Az orvos nem mondta, meddig szedjem, 30 szemeset írt. Meddig érdemes alkalmazni, mikor lehet elhagyni? Nincsenek nagyon durva tüneteim, de kissé szorongós típus vagyok bizonyos helyzetekben (főleg emberek között, szituációkban).
2012. jan. 11. 20:16
 4/18 anonim ***** válasza:
Ezt a gyógyszert folyamatosan szokták szedni, és már az első szemtől is érezni lehet a hatását (feszültség, szorongás oldása). Ha az első szemektől nem érzed kicsit jobban magad, akkor menj vissza az orvoshoz mert lehet, hogy nem elég a 0,25 mg.
2012. jan. 11. 20:35
 5/18 A kérdező kommentje:
Köszi. Ez azt jelenti, hogy akár éveken keresztül szednem kell ha ilyen problémáim vannak? Azt hittem pár hónap maximum. 24 éves vagyok, és refluxra is szedek gyógyszereket, azokat valószínűleg egy életen keresztül. :/ Te mennyit szedsz ebből? Mik a tüneteid ha megkérdezhetem?
2012. jan. 11. 20:49
 6/18 anonim ***** válasza:
Én a második válaszoló vagyok. A helyedben megfontolnám a gyógyszer szedését. Te még túl fiatal vagy. Ez egy nagyhatású feszültség oldó. Lehet neked elég elenne egy kis valeriána, vagy citromfű tabletta. Én első körben ezekkel próbálkoznék. Másodszor, ha erősebb kell akkor megpróbálnám a Valeriána relaxot, vagy a Neuranax gyógygombát. Ez az utolsó sem szintetikus szer és nagyon hasonló hatása van, mint a Frontinnak. Én generalizált szorongásra kaptam, 57 éves vagyok. A Frontin-Xanax függőséget okozhat. Nekem nem tűnik túl súlyosnak a betegséged. Lehetne pszichológus segítségét is igénybe venned, aki megtanítana relaxálni. Szedhetsz vitamint az idegeidre kiegészítésnek.
2012. jan. 11. 21:12
 7/18 A kérdező kommentje:
Hosszú távon nem is szeretnék ilyesmit alkalmazni, és idegesnek se mondanám magam. Mindig is zárkózott természet voltam, de az utóbbi időben kialakult az a reakcióm, hogy "megijedek" bizonyos helyzetektől. Például a főnököm odajön hozzám és el se mondta mit akar, nekem már ég az egész arcom, tiszta vörös vagyok. Teljesen alaptalanul persze... Ezért mentem ma a háziorvoshoz, aki pedig ezt írta fel. Ezeket a gyógynövényes, homeopátiás szereket folyamatosan lehet szedni? Véleményed szerint azok segítenek az én bajomon? Pszichológus nem hiszem hogy sok újat tudna mondani...
2012. jan. 11. 21:20
 8/18 anonim ***** válasza:
Mindenki másképpen reagál a gyógyszerekre, ezért lehet, hogy valóban elég lesz néhány hónapig szedni - a hozzászokás veszélye viszont valóban nagyon komolyan fennáll ennél a gyógyszernél. Feltételezem, hogy nem újkeletűek a panaszaid, ezért kaptad kipróbálásképpen. Ha úgy érzed, hogy meg tudsz birkózni a szorongásoddal az előttem szóló által ajánlott alternatív gyógymóddal, akkor ne szedd (bár szerintem épp azért kaptad, mert mindez nem sikerült). A 0,25 mg a legkisebb hatóanyag tartalom ebből a gyógyszerből, s ha csak átmenetiek a gondjaid, akkor csak egy időleges "mankó". Fel a fejjel! :)
2012. jan. 11. 21:21
 9/18 anonim ***** válasza:

Szia!

Én is 24 éves vagyok és néha szedem ezt a gyógyszert. Nálam is szorongás, idegeskedés miatt kell időnként...de nem viszem túlzásba, tényleg csak akkor szedem ha nagyon úgy érzem, hogy kell. Én is a 0.25-öset szedem és nekem szerintem erős, mert szinte érzem amikor szétárad bennem az a fura érzés a hatóanyagtól. Valamikor rosszul érzem magam tőle, ezért vigyázni kell vele, nehogy túladagold!

2012. jan. 11. 21:26
 10/18 A kérdező kommentje:
Elfelejtettem írni, hogy csak fél szemeket kell szednem belőle, szóval így biztos nem erős nekem. Viszont utánanéztem és ez a Valeriána nem tűnik rossznak. Főleg a Valeriana Relax. Patikában ajánlották még régebben nekem a Sedatif PC-t, az meg valami homeopátiás szer...
2012. jan. 11. 21:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!