Hogyan tudnám hitelesen eljátszani, hogy pozitív ember vagyok?
Bocs,nem tudtam jobban megfogalmazni a kérdést.
Alapból pesszimista természetű ember vagyok. Ebből kifolyólag nincs egy barátom sem. Szeretnék barátkozni,s ezt csak úgy érhetem el,ha pozitív beállítottságú srác benyomását keltem az emberekben.
Téves következtetés. Azért, mert valaki pesszimista, még nem marad magára.
A pesszimizmusnak is van pozitívuma: sosem kell csalódnod semmiben, illetve csak kellemes meglepetések érhetnek. Az optimisták ezzel szemben mindig jót várnak, jót feltételeznek és rengeteget csalódnak. Jobb már?
Nem pozitívnak kell lenned, hanem önmagadnak, vagy legalább dominánsnak, ha az sem megy, pénzesnek.
Legelső lépés: FOGADD EL ÖNMAGAD!!!!
Hidd el ez a legfontosabb, ez az alap. Azért merem ezt így kijelenteni, mert szerintem én voltam a világon a legpesszimistább ember. Sok sok rossz dolog történt velem, rengeteg fájdalom, megutáltam mindent és mindenkit...eljutottam oda, hogy már nem akartam élni sem. Úgy éreztem mindig mindenki belém rúg és ellök...magamba fordultam és azon gondolkodtam, hogy mit tehetnék, hogy ebből kilépjek végre. Segítségem nem volt, igazából nem is kértem senkitől. Aztán egy jobb "pillanatomban" eldöntöttem, hogy megváltozom és elfogadom önmagam...hiszen utál az egész világ, akkor legalább saját magamat ne gyűlöljem. Nagyon nehéz volt küzdeni és most is iszonyat nehéz, de nem hagyom, hogy az élet kiszúrjon velem. Benned is vannak értékek hidd el, csak hozd felszínre őket, próbáld magad picit elfogadni és szeretni...utána már egyenesbe jön minden. Rengeteg időbe, energiába telik, de hidd el, hogy így van.
Ki merem ezt jelenteni, mert én nagyon LENT voltam az életben...most is lent vagyok, de már nem olyan vészes a dolog, mint hónapokkal ezelőtt.
KITARTÁST!!!
Értem amit mondasz, s nem az a probléma, hogy negatív, pesszimista személyiség vagy, hanem, hogy a pozitívat, csak megjátszani akarod.
Válj pozitívvá, próbálj a jóra koncentrálni, és ne elmélkedj sokat a negatív dolgok felett. Ne feledd, hogy nem azért nincsenek barátaid, mert negatív személyiség vagy, hanem, azért, mert magadról azt gondolod, hogy neked nem is lehetnek. Változtass a felfogásodon, és minden a normális kerékvágásba fog jönni!
pesszimizmus ellen: [link]
(kicsit spirituális jellegű, de sok igazság és tanulság van benn a pozitív életszemléletről)
Sehogyan sem. Hitelesen adni csak a hiteles önmagadat adhatod, hacsak nem vagy profi színész. Minden más hazugság, amivel átversz másokat és ami előbb-utóbb úgyis kiderül, és akkor azért fognak elmenekülni előled és tőled az emberek, akiknek addig a hiteleset adtad, mert megrendült benned a bizalmuk - azaz eljátszottad a bizalmukat a hazudozással.
Ha csak nem vagy szociopata (ami valószínűtlen), akkor a hazudozással szétnyíródik a személyiséged: ez azt jelenti, hogy fenntartasz egy látszatot, amiről mélyen magad is tudod, hogy nem egyenlő azzal, aki belül vagy. Egyre erősebben belegabalyodsz a képmutatásba és a hazudozásba, és egyre erősebb lesz benned ezért az elfojtott és mélyre lenyomott bűntudat. Ami előbb-utóbb felemészt. Mondd, szerinted megéri?
Ha nem tudod magad elfogadni olyannak, amilyen vagy, akkor a változtatást érdemes magadon kezdeni, belülről. Meglátod, hogy egy idő után te fogod vonzani az embereket és nem kell megjátszanod magad hozzá.
Ha pozitív benyomású laza srác benyomását akarod kelteni úgy, hogy pesszmista vagy, távolságtartó és bizalmatlan, akkor a fentiek mellé begyűjthetsz egy-két alkalmi havert, de IGAZI BARÁTOT soha. Olyan ember, aki jóban-rosszban melleted van.
Eljátszani sehogy sem tudod. Nincs annál rosszabb, mikor egy ember mást mutat, mint ami, (ráadásul a természetellenesség szintúgy elég taszító).
Valahogy önismeretet kéne fejlesztened inkább. Ismerek olyan lányt, aki szintén pesszimista és eléggé elviselhetetlen, de van pasija, barátszerűségek is vannak körülötte. Mert ettől még szóba áll másokkal és elég értelmes, intelligens (még, ha nem is szórakoztató). Tehát ha nyitott lennél, és kidomborítanád egyéb erényeidet, előbb lennének sikereid az emberi kapcsolataidban, minthogy keresel egy pózt, amit felvehetsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!