Falcolás, vagdosás, vésés, normális?
Figyelt kérdés
Nyáron haragudtam a barátomra és belevéstem egy darab fával a combomba azt h KÖCSÖG. nem tudom miért de utána jobb lett. most megint elkezdtem belevéstem a karomba h LALA és jó érzés volt. most pedig a hegyezőmből kiszedett pengével vágdosom a kezemet... ez normális? a szüleim elváltak, anyukám minden hétvégén elmegy a pasijához és egész hétvégén nem látom, az apám már nem tudom mikor ment el (kb 1 hete) és nem tudok róla semmit, de nem baj utálom , annyira h el sem tudjátok képzelni... lehetnek ezek kiváltó okok a vésési, fájdalomérzeti mániámra?2012. jan. 6. 07:49
11/16 anonim válasza:
Nem azt mondom, hogy normális, de nem tartom egy sokkal elvetemültebb dolognak mint pl. a dohányzást. Én is csináltam elég sokáig. Nekem a barátaim segítettek leállni vele. Én ennek ellenére úgy tartom, hogy van ennél jobb megoldás is. Nem feltétlenül kell pszichológushoz/pszichiáterhez futni ezzel a problémával, egyszerűen meg kell tanulnod kezelni a helyzeteket és nem egyből szanaszét vagdosni magad, mert később meg fogod bánni. Én végül is nagyon megbántam, mert a mai napig meglátszik a kezemen és, ha valaki rákérdez, akkor magyarázkodhatok és mivel ugye legtöbben elmebeteg dolognak tartják, gyakran engem is elmebetegnek titulálnak. Most sincs rendbe kb. semmi az életembe, de próbálok túltenni rajta. Ugyan nagyon erős késztetést érzek rá, hogy megint megvágjam magam, de nem. Inkább nem csinálom. Gondoltam már arra, hogy begyógyszerezem magam, és akkor jobb lesz, de rájöttem, hogy csak a környezetemnek okoznék vele fájdalmat. Ha ilyen jut eszedbe, gondolj a családodra, barátaidra és mindenki másra aki szeret téged, mert ők nem akarnak téged így látni. Nekem barátnőim sírva könyörögtek, hogy hagyjam abba, és miattuk megtettem és mellettem álltak, amikor kellett. Te is próbálj meg rájuk támaszkodni, hátha tudnak segíteni. Ha gondolod írhatsz nekem privit is én szívesen beszélgetek veled.
12/16 anonim válasza:
Én régen nem csinálom már, de most, hogy olvasgatok róla, és látom, hogy megnyugtatja az embereket, kipróbálom. Vizsgaidőszakban semmilyen feszültségoldás nem tabu. Amúgy meg, ha nem vágod fel az ereid, vagy ilyenek, akkor nem gáz...
13/16 anonim válasza:
8:07!!! IGAZAD VAN!!! a cigi pl ugyanolyan rondává teszi a tüdőt mint a falcolás a kart! és csöppet sem egészségesebb, csak az elfogadott mert a cselekedet és az eredmény közt idő telik el, ellentétben azzal, ha megvágod magad, ami rögtön látszik.... és kívül található....
14/16 anonim válasza:
Figyelj. Apukám a nyáron halt meg rákban.. végig néztem az egész szenvedését. Most anyukámmal élek. Minden bajunk van nem elég hogy apa meghalt még igencsak pénz szűkében is vagyunk. De én mégse csinálok ilyeneket. Szerintem sem kell rögtön mindenféle szakemberhez meni egyszerüen vezesd le valahogy máshogy a feszültséget. Ha jól esik menj el egy elhagyott részre és ordíts nagyot:) Add ki magadbol de ne tégy magadba kárt... Felesleges mert sajnos annyira csunya ez a világ hogy ha magadba kárt teszel senkit nem fog érdekelni csak magadnak teszed a rosszat. Sok sikert az életbe és ezt mindenképp fejezd be:)
15/16 anonim válasza:
A falcolás mögött többnyire komoly problémák állnak, manapság többnyire mégis úgy állnak hozzá az emberek, hogy hát jól van, nem olyan gáz. Igen, néhány kis vágás nem gáz, de ez csak egy tünet. Én is csinálom, most is vérzik éppen a csuklóm, ahogy írok, és nem érzem nagy dolognak. Mi van ebben? Nem fogom magam megölni, nem vágom fel az ereimet, csak jólesik egy kis fájdalom. Amikor a lelki már túl sok, felnyitom magam, és kiszivárogtatok belőle valamennyit. Persze azért vannak még emberek, akik kiakadnak miatta. Most is muszáj hosszúujjúban lennem emberek közt, ez az egyetlen, amit utálok benne.
16/16 anonim válasza:
Figyi.. énis úgy kezdtem hogy összevesztem legjobb fiú barátommal és a suliba éneken tűvel összekarcoltam mind a két kezem.. aztán szerelmes lettem de ő átbaszott.. elkezdtem pengével.. nem vagyok rá büszke.. szerintem ne csináld.. énse akarom soha többé, nagyon nagy hülyeség és örökre megmarad!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!