Milyen mentális betegségre utal?
"Nem tudja kifejezni valós érzelmei meglétének ellenére az érzéseit a társadalom többi tagja számára?" Ki az illető? Egy szónok?:D
Arról van szó, hogy az illető nagyon mélyérzésű volna, ennek ellenére mindig egykedvűnek látszik? Szerintem ez inkább zárkózottság, mint komoly mentális kór.
Lehet tanult viselkedésforma pl
- gyerekkorban jókisgyereknek kellett lenni, mert ha nem, akkor magára haragította a szülőt, vagy az elutasította őt
- sérülést okozott másnak, és legátolta az agressziót, majd apránként más területeket
- az érzelem kifejezése ütközik az önmagáról kialakított képpel (pl "én nyugodt ember vagyok", "nincs szükségem senkire")
Ha be tud illeszkedni a társadalomba, akkor nem mentális betegség. Vagy maximum egy nagyon enyhe Asperger-szindróma. De úgy látom, nem neki, hanem neked van bajod ezzel. Vagyis nem elégíti ki az érzelmi szükségleteidet.
Menjetek párterápiára. (Az jó ürügy arra is, hogy ŐT fölmérje egy pszichológus)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!