Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mi lesz az LSD függő öcsémmel?

Mi lesz az LSD függő öcsémmel?

Figyelt kérdés
Én 31 éves férfi vagyok , szobafestő , saját lakással , feleséggel és egy fél éves kislánnyal , soha nem drogoztam . Az öcsém 23 éves , 13 éves kora óta füvezik , kb. 4 éve tolja rendszeresen a hallucinogént . Nem egyszer jött már haza 4 - 5 nap után teljesen bekattant állapotban . Amikor " józan " , akkor lassan , vagy nagyon gyorsan összefüggéstelenül beszél , mindenkivel gúnyosan és megvetően viselkedik , nem lehet vele két értelmes szót váltani , csak a magáét mondja ( érthetetlen szövegeket pl . olyan meleg van b*zdki hogy eltörik a sárkány a kanyarba , meg pl . " mingyá itt vagyok 5 percre elmegyek emeld má fel főzni a kávém fél órába egyszer keverd meg amig itt vagyok " . És ha válaszol az is nagyon lassú , vagy olyan gyors hogy érteni se lehet . Állandóan hátranéz az utcán , és az a mániája hogy helikopterrel követik őt . Van amikor meg a szobában meglát egy legyet és beszélgetni kezd vele . Minden sz*ron röhög ( pl . ha meglát a TV - ben egy autót azon is ) Nincs munkahelye , szüleinkkel él, nem veszik fel sehová . 17 évesen egyszer volt egy drogügye de akkor csak elkapták pár haverjával egy füves cigivel és megúszták eltereléssel . Hiába küldtük pszihologushoz de nem megy , van amikor meg el kezd ordítani velem meg nekem jönni . Pár ismerösöm azt mondta hogy rajta maradt a papíron és neki K.O egy életre . De ez ha így alakul tovább miben fog megnyilvánulni ? Tömeggyilkos lesz akár ?
2012. jan. 3. 22:01
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:

Azt azért megkérdezhetem, hogy hogyan jutottatok el eddig a gyönyörű állapotig? A szüleid mit csináltak, amikor a gyereket nevelni meg óvni kellett volna ettől? Gyakorlatilag ez megtestesíti azt, ami minden szülő rémálma, hogy megtörténjen a gyerekkel és amitől minden épeszű szülő óvni próbálja a gyerekét. Nem hiszem, hogy egyik napról a másikra lett volna drogfüggő, ahogy azt sem, hogy ezt senki ne vette volna észre.

Mi az, hogy a szüleitekkel él és drogozik? Gyakorlatilag lopja a szüleitek pénzét, hogy hozzájusson az anyaghoz? A Mert máshonnan nem nagyon tudom elképzelni, hogy pénzt szerez rá. Nem melózik, a drogot meg nem adják neki ingyen. Tehát a szüleitek jelenleg is gyakorlatilag passzívan hozzájárulnak a drogozásához azzal, hogy hagyják.

Kíváncsi vagyok a válaszodra, mert nem akarok elhamarkodott feltételezéseket hozni, de az, hogy leírtad, hogy a gyerek kiskamasz (tehát még befolyásolható) kora óta drogozik és jelenleg a szüleitekkel él, nagyon arra mutat, hogy a szüleid hibája. Mást nem tudok elképzelni.

Amíg ennyire nem érdekli őket, addig pedig hogy akarsz ezen változtatni? Ennyi erővel hagyhatnátok éhen halni... segítségre van szüksége, ti meg adjátok neki a pénzt a drogra...

Ha valami hiba van a feltételezésemben, akkor szólj, de tényleg nem tudok mást elképzelni...

2012. febr. 11. 22:33
 22/28 anonim ***** válasza:

Az elõttem szólóval egyetértek, ezenkívül a te kérdésedre válaszolva a következõt tudom tanácsolni.

Egyszer ha nagyon bevan állva, hívjátok rá a mentõket. Ennek ugyanis lehet két számára és számotokra pozitív következménye.

1. erõszakos lesz a mentõkkel, leszedálják, beviszik, ottartják amíg lehet.

2. nem lesz erõszakos, mert épp olyan elszállt állapotában van és önként velük megy. Nyilván látni fogják rajta milyen állapotban van és talán bentmarad. Helyben meg kap egy pszichiátert aki beszél vele, hogy legyen tovább. Aki a drogosokra van specializálódva, az tud velük beszélni.

2012. febr. 12. 10:15
 23/28 A kérdező kommentje:
Az egész feltételezésed egy hiba . A szüleim sokáig ( a drogügyéig ) nem tudták , hogy anyagozik . Akkor már ott tartott , hogy észre lehetett venni rajta , de előtte nem volt más a viselkedése . Szüleim próbálták óvni és nevelni , de nem látszódott otthon semmi , csak már a végén . Természetesen voltak letolások és kiabálások , de ő semmit nem törődött vele . Hiába mondják neki hogy álljon le , akkor mint írtam tombol és napokig vagy hetekig nem jön haza . Addig mégis valahogy fent tudja magát tartani , érdekes de meg oldja . Nem adnak neki pénzt semmire , csak a lakhatását biztosítják meg a kaját . De a telefonját mindig fel tudja tölteni , meg el tud járni drogos bulikba . Nem tudom honnan van a pénze , lehet hogy terjesztő is , nem is akarom meg tudni , de a szüleim nem adnak a kezébe pénzt mert pontosan tudják hogy mire költené . Nem adjuk neki a pénzt nagyon nagy tévedésben vagy . A szüleim sem hagyják , de mivel mint írtam hogy mi volt , mikor kitették a szűrét , ezért inkább megtűrik .
2012. febr. 12. 13:14
 24/28 Makifej professzor válasza:
Hát nehéz eset a körülmények és öcséd pontos ismerete nélkül, de a pszihiátra a legrosszabb megoldás ebben biztos vagyok, ilyen hülyeséget csak az ír aki teljesen fogalmatlan a témában...megoldást sajnos nem tudok, nekem csak úgy elmúlt és kész...
2012. nov. 21. 03:10
 25/28 anonim ***** válasza:
LSD függő? Az nem nagy probléma, ugyanis az lsd-t nem lehet túladagolni, és igazából fizikai addikcó se alakul ki (csak pszichológiai). A szervezetnek nem árt lényegében semmit. Az egyetlen veszélyes dolog az LSD-vel kapcsolatban, hogy ha a használó bad trippen vagy, akkor csinálhat hülyeségeket és lehet hogy véletlen kárt is okoz magának. Szerintem értelmesen megkéne vele beszélni, hogy egy ideig hagyja abba a szer használatát, és csak maximum havonta 1 alkalommal használja. Más drogokat pedig ne próbáljon, mert azok tényleg károsak :)
2014. júl. 29. 05:10
 26/28 anonim válasza:
Hogy alakulnak a dolgok az öcséddel?
2015. okt. 23. 13:35
 27/28 anonim ***** válasza:
Simán rá lehet állni! Egyetlen egyszer csináltam és azóta nyugtatón élek...
2016. jan. 9. 19:41
 28/28 anonim ***** válasza:

hogy lehet arra rászokni?

egy egy alkalom után nekem hónapokig nincs kedvem hozzá megint

2016. ápr. 14. 12:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!